Навчання за кордоном для українців, як і для громадян будь-якої іншої країни відкриває безліч можливостей: від переїзду, до глобальних змін у власній країні.

Кожен студент, який навчався за кордоном, починає дивитись на звичайні речі іншими очима. Чи то 4 роки навчання на програмі бакалавра, чи 1,5 року магістратури, та навіть річна програма навчання по обміну дає студентам те, що не може дати вітчизняна освіта: міжнародний досвід навчання, спілкування з представниками різних національностей і навіть зміни деяких власних установок!

Саме тому зараз, за часів практично відкритих кордонів, навчання за кордоном одержало велику популярність серед молоді.

По-перше, на думку наших експертів, важливо розуміти, що навчання без знання мови - практично неможливе! Саме тому слова про важливість вивчення іноземної мови ваших батьків або вчительки - це не порожній звук.

Так, дійсно деякі країни (наприклад, країни Прибалтики) пропонують навчання не тільки англійською, проте погодьтеся, це буде вже не той досвід.

Але що робити тим студентам, які не володіють жодною іноземною мовою? Або як щодо навчання дітей за кордоном?

Не хвилюйтесь! В такому випадку і для вас розроблені програми навчання таким чином, щоб студенти будь-якого рівня та віку могли відмінно провести канікули та почати вивчення, наприклад, англійської мови. Звичайно, тут мова не йде про навчання в університетах, але для вас це буде найшвидший старт у вивченні мови. Якщо вас цікавить навчання за кордоном на канікулах, рекомендуємо ознайомитися з програмами в розділі Канікули за кордоном. Крім того, багато мовних шкіл також пропонують навчання онлайн, що особливо актуально в даний період.

Наприклад, для тих, хто хоче розпочати навчання за кордоном після 9 класу чекає неприємний сюрприз. На жаль, в більшості випадків ви не можете вступати в коледжі після 9 класу, за прикладом наших професійних технічних училищ. Пов'язано це з тим, що ви є міжнародним студентом, і до вас діють інші правила ніж до громадян цієї країни

Найчастіше після 9 класу учні продовжують навчання в школах за кордоном, щоб мати можливість вступити в ті університети, яким випускникам наших шкіл прямий вступ на перший курс або неможливий (наприклад, університети Великобританії), або досить складно (наприклад, кращі університети США).

Зовсім інша справа - навчання за кордоном після 11 класу. В основному, всі випускники 11 класів українських шкіл можуть вступати в будь-які університети та коледжі. Для певних країн (як-от Великобританія) або для деяких типів університетів (Нідерланди) вступ можливий тільки через програми підготовки, але вони компенсуються тривалістю навчання: якщо ми звикли, що програма бакалавра триває 4 роки, то після таких програм ви будете вчитися всього 3-3,5 роки.

До університетів США ви можете вступати як і через програми підготовки, так і відразу на перший курс. Підготовчі програми в університетах США розроблені таким чином, що після успішного їх закінчення ви відразу вступаєте на другий курс університету, оскільки крім мови ви додатково вивчаєте і необхідні кредити.

Третє, на що ми рекомендуємо звертати увагу - це спеціальність, яку ви хочете вивчати.

Програми навчання в університетах за кордоном розроблені таким чином, щоб ви не просто отримали знання, а й освоїли ту чи іншу професію. Наприклад, Канада в першу чергу готує фахівців для своєї країни, саме тому там популярність навчання в коледжах вище, ніж в університетах. Адже таким чином ви за короткий термін можете отримати професію і навіть отримати досвід роботи в Канаді.

І тут важливо розуміти, що не всі професії відкриті для іноземців. Наприклад, повноцінно вивчитися на лікаря в Канаді без канадського громадянства не вийде.

Тому при виборі спеціальності потрібно враховувати безліч чинників і ми рекомендуємо скористатися допомогою наших експертів!

Запис на консультацію:

Останнє, на що ми хотіли б звернути увагу - це вартість навчання за кордоном.

Останнім часом цією темою досить часто маніпулюють популярні блогери, тому ми, як експерти у сфері навчання за кордоном, хотіли б все прояснити.

В більшості випадків навчання за кордоном є платним для всіх іноземних студентів, а в певних країнах - і для їх громадян. Навіть якщо навчання в університеті буде умовно безкоштовне - вам потрібно враховувати витрати на проживання, харчування, навчальні матеріали. Вступити "на бюджет" можна практично тільки в пострадянських країнах.

Якщо говорити про навчання англійською за кордоном — 99,9% воно буде на платній основі. Дешеве або недороге навчання за кордоном можливо в Європі мовою країни (Іспанія, Італія, Чехія, Німеччина, Франція, Польща).Навчання англійською мовою радимо розглянути у Нідерландах або Латвії

Крім додаткових витрат, вам також варто враховувати щомісячні внески в університети. Чомусь 500 євро в місяць прирівнюються до безкоштовного навчання, хоча ми так не вважаємо. Працюючи з нашими клієнтами, ми максимально повідомляємо їх про всі нюанси, пов'язаних і з цінами, в тому числі.

Велику популярність мають програми повного фінансування та отримання грантів. Безсумнівно дані програми існують, і розроблені вони в першу чергу для талановитих студентів. Тільки серед тисячі претендентів гранти отримують одиниці.

До того ж обов'язковою умовою є повернення в Україну, або робота в певних компаніях (зазвичай це спонсори грантів). Вчитися ви зможете тільки на певних спеціальностях або за певним напрямом (найчастіше пов'язаних з науковою діяльністю).

Інший і реальніший спосіб здешевити своє навчання за кордоном - це отримати знижку або стипендію безпосередньо від університетів. Найчастіше вони не покривають 100% вартість навчання, але доступні більшій кількості студентів. Бувають і винятки, коли за рахунок коштів університету ви отримуєте 100% знижку на навчання.

Що стосується інших витрат, наприклад, на проживання - вам доведеться покривати їх самостійно, але наші студенти знаходили також вихід і в цій ситуації. Одна наша студентка навчаючись в університеті UCF в США, проявила ініціативу та активно брала участь в питаннях організації різноманітних справ в студентській резиденції. Так вона стала головою студентської ради та проживала в резиденції безкоштовно, оскільки виконувала певну організаційну роботу в цьому гуртожитку.

Як ви вже помітили, питання навчання за кордоном досить складне. У цьому блозі ви можете ознайомитися зі статтями наших експертів, для самостійного вивчення даного питання, або скористайтеся послугами нашого агентства з навчання за кордоном. Для початку рекомендуємо скористатися консультацією з нашими експертами в нашому офісі або онлайн. Під час нашої зустрічі у вас буде можливість задати всі ваші запитання. Ми поділимося випадками з нашої практики та підберемо для вас найкращі варіанти, підкажемо на що варто звернути увагу.

Замовити консультацію

Підібрати програму

Скинути

Статті експертів про навчання за кордоном

Найкращі економічні університети світу
Найкращі економічні університети світу

Бажаєте вивчати економіку в закордонному університеті? Це цілком логічно. Чимало студентів з різних країн віддають перевагу європейським ВНЗ, якщо мова йде про вивчення економіки. Саме тут створені оптимальні умови для

Подолання мовного бар'єру під час навчання за кордоном
Подолання мовного бар'єру під час навчання за кордоном

Як студентам адаптуватися до життя та навчання в іншій країні: поради та лайфхаки
Як студентам адаптуватися до життя та навчання в іншій країні: поради та лайфхаки

Щоб адаптація студентів в іншій країні пройшла успішно і максимально безболісно, рекомендуємо підготуватися та використати для цього всі можливі лайфхаки.

Як після навчання залишитися в Європі: правила, способи та легальні лайфхаки
Як після навчання залишитися в Європі: правила, способи та легальні лайфхаки

Наявність європейського документа про освіту не означає, що випускник може автоматично залишатися в країні, де він його отримав. Диплом не робить студента громадянином країни та навіть не дає дозвіл на проживання. Таке

Студентська віза для навчання за кордоном
Студентська віза для навчання за кордоном

Магістратура за кордоном: все, що необхідно знати студентам для навчання в університеті за кордоном
Магістратура за кордоном: все, що необхідно знати студентам для навчання в університеті за кордоном

Перш ніж обирати шлях вступу до магістратури за кордоном необхідно знати певну загальну інформацію про цей рівень вищої освіти, щоб уникнути загальних помилок та врахувати всі необхідні терміни.

Як оплатити навчання за кордоном з України
Як оплатити навчання за кордоном з України

Найбільш популярним питанням батьків і студентів, які готуються до виїзду за кордон з метою навчання є оплата навчання за кордоном з України. Які способи оплати існують? Як найкраще оплачувати навчання за кордоном? Як

Як створити портфоліо для вступу до університету за кордон
Як створити портфоліо для вступу до університету за кордон

Університети мистецтв, академії моди і дизайну, архітектурні факультети ... всі ці навчальні заклади будуть вимагати від студента крім надання повного пакета документів - підготувати художнє портфоліо.

5 помилок при вступі в університет за кордоном
5 помилок при вступі в університет за кордоном

Щороку до нас звертаються десятки студентів, які самостійно подають документи на зарахування до університетів США. Багато з цих студентів роблять стандартні помилки, які тягнуть за собою відмову приймальної комісії в

Як поїхати за кордон на навчання
Як поїхати за кордон на навчання

Нам часто задають питання - Як виїхати за кордон на навчання? Які програми навчання в університетах за кордоном краще вибрати, щоб гарантовано отримати візу? У цій статті я підготувала загальні рекомендації для тих

Поширені запитання


Читайте також:



OK