EDUSTEPSДописиНавчання за кордоном Як студентам адаптуватися до життя та навчання в іншій країні: поради та лайфхаки
Як студентам адаптуватися до життя та навчання в іншій країні: поради та лайфхаки

Як студентам адаптуватися до життя та навчання в іншій країні: поради та лайфхаки


Вступ до університету в іншій країні — одна з найбільш хвилюючих подій у житті. Але коли всі справи з документами та технічною підготовкою закінчуються, на перший план виходить моральний стан. Щоб адаптація студентів в іншій країні пройшла успішно і максимально безболісно, рекомендуємо підготуватися та використати для цього всі можливі лайфхаки.

Як пришвидшити психологічну адаптацію в університеті в іншій країні

  1. Спробуйте об'єднатися зі студентами з України, які також вступили до цього навчального закладу;

  2. Підпишіться на сторінки університету у соціальних мережах, щоб вивчити аудиторію та дізнатися, чим живе навчальний заклад протягом року. Також у соціальних мережах є анонси усіх заходів;

  3. Відвідайте день відкритих дверей та постарайтеся завести знайомство з іншими студентами чи викладачами;

  4. Якщо є можливість поспілкуватися зі студентами, які вже навчаються, та отримати корисні поради (іноді університет надають таку можливість та запрошують до спілкування, дають контакти) — обов'язково скористайтеся нею.

Крім адаптації у навчальному закладі, студенти також мають звикнути до життя в новій країні. До цього теж варто підготуватися:

  • вивчити карту міста, де ви житимете, знайти, де знаходиться університет, ваш будинок/гуртожиток, магазини, кафе, вокзал та аеропорт;

  • дізнайтеся, як справи з громадським транспортом, велосипедами або самокатами в оренду;

  • перегляньте, де знаходиться фітнес-зал, басейн, парк або інші місця, де ви зможете займатися спортом або просто відпочивати.

  • вже на етапі простого серфінгу по Google-картам можна трохи звикнути до майбутнього нового місця проживання та навчання, і по приїзду мати готовий план дій, який допоможе швидше адаптуватися.

Лайфхаки для адаптації студентів до навчання у ВНЗ

  1. Складіть детальний план дій — почніть із вивчення мови, культури, особливостей країни та міста. Досліджуйте правила та закони, щоб не потрапити у неприємну ситуацію, до якої ви не готові.

  2. Пориньте у навколишнє соціальне середовище — спробуйте підписатися на групи в месенджерах для іммігрантів та студентів, де можна швидко знайти співвітчизників та дізнатися корисну інформацію.

  3. Ознайомтеся з інфраструктурою — де знаходяться аптеки, магазин, кафе, перукарні, фітнес-клуб, як ходить міський транспорт. Можна також дізнатися тарифи на послуги та ціни на товари. Також важливо виписати собі телефони екстрених служб, дані університету та всіх людей, на яких ви можете покластися або попросити про допомогу.

  4. Приєднуйтесь до студентських клубів та організацій, знайомтеся та вивчайте мову прямо в процесі.

  5. У вільний час досліджуйте місто та його район, спробуйте вибратися за його межі та вивчити країну, її культуру, цінності та звичаї.

  6. Не губіть зв'язки з рідними і регулярно телефонуйте, тримайте в курсі вашого прогресу та новин. Підтримка близьких відіграє важливу роль в процесі адаптації.

  7. Дізнайтеся, які є знижки для студентів у магазинах та у транспорті, щоб витрачати менше.

Команда Edusteps допомагає адаптації студентів до умов навчання за кордоном надає всі необхідні консультації, поради та реальну підтримку не тільки під час вступу, але і після. Наші академічні консультанти мають великий досвід роботи і можуть організувати повноцінний супровід, який не даст вам розгубитися в перші місяці знаходження в новій країні та учбовому закладі.

Замовити консультацію

Підібрати програму

Скинути

OK