EDUSTEPSДописиНавчання за кордоном Найкращі економічні університети світу
Найкращі економічні університети світу

Найкращі економічні університети світу


Бажаєте вивчати економіку в закордонному університеті? Це цілком логічно. Чимало студентів з різних країн віддають перевагу європейським ВНЗ, якщо мова йде про вивчення економіки. Саме тут створені оптимальні умови для навчання, та складені унікальні програми, що дозволяють швидко та якісно засвоїти знання.

В сучасному світі економіка є однією з найважливіших областей освіти. Саме тому багато відомих навчальних закладів пропонують навчання саме за цією спеціальністю.

Якщо ви плануєте вступ та підшукуєте відповідний університет, ми готові допомогти. Ми створили рейтинг навчальних закладів, де можна отримати диплом економіста.

Університети Європи

В Європі існує чимало відомих університетів, в яких викладають економіку. Один з найпопулярніших — це Оксфорд. Але й інші навчальні заклади пропонують якісну програму освіти. Зазвичай вони охоплюють всі ключові сфери галузі. До таких відносяться мікро- та макроекономіка, бізнес-аналітика.

Навчальна програма

В різних закладах вона може значно відрізнятися. Якщо взяти за приклад відомий Оксфордський університет, то тут багато уваги приділяється стратегічному керуванню у сфері фінансів, як головної складової галузі. Також поглиблено вивчають глобальну економіку. Навчання триває три роки. Після цього студенти отримують диплом Бакалавра. Завдяки такому підходу випускники університету є сильними фахівцями з глибокими знаннями фундаментального аналізу та вмінням керувати різними видами підприємств. Такі фахівці завжди затребувані у відомих компаніях всього світу.

Кар'єрні переваги для економістів

Економісти є затребуваними фахівцями. Вони успішно працюють у сфері фінансів та міжнародної торгівлі. Їх залюбки приймають на посади, пов’язані з бізнес-аналітикою, консалтингом та розробкою політики.

Для тих, хто здобув ступінь магістра або доктора наук, відкриваються ще ширші можливості. Вони ведуть дослідницьку діяльність в університетах, академіях та аналітичних центрах.

Враховуючи перспективи, не дивно, що економіка є однією з найбільш популярних спеціальностей при навчанні за кордоном. Тим більше, що середня зарплата фахівця перевищує 100 тис. доларів на рік.

12 найкращих економічних університетів Європи

Рейтинг складений на основі досліджень QS World University Rankings. Для цього порівнювали різні показники навчальних закладів, а також їх популярність серед студентів. Якщо ви шукаєте найкращі економічні університети Європи, варто подавати документи в один із зазначених ВНЗ.

London School of Economics and Political Science (LSE)

Для мешканців Великобританії вартість навчання складає 9250 фунтів стерлінгів. А ось іноземцям доведеться сплатити 25 272. Така вартість навчання цілком зрозуміла. Школа займає перше місце за популярністю в Європі та 6 у світі. Вона вважається одним з найпрестижніших навчальних закладів. Дослідницька діяльність, що ведеться в школі, принесла їй чимало нагород, серед яких важливо відзначити Нобелівську премію по економіці. В навчальному закладі досить суворий відбір. Менше ніж 10% охочих отримують запрошення до навчання.

University of Oxford

Найстаріший навчальний заклад в Старому світі. Це колегіальний університет. Тобто він надає студентам умови для навчання, проживання та послуги їдальні. Також учням надається всебічна підтримка через студентські союзи. Таким чином можна отримати консультації з питань кар'єри або будь-яких інших. Вартість навчання складає від 28 950 до 44 240 фунтів стерлінгів.

University of Cambridge

Навчальний заклад є членом Russell Group. Це велика група університетів, які активно ведуть дослідницьку діяльність. Вартість навчання стартує від 24 000 фунтів. Це університет, що славиться якістю освіти в усіх напрямках. Економіка не є виключенням. 

Bocconi University (Італія)

Старий університет, заснований ще у 1902 році. Знаходиться в Мілані. Освітня програма зосереджена на поглибленому вивченні математики, менеджменту, політології, фінансів та соціології. Вартість навчання досить демократична та складає 14 300 євро.

UCL University College London

Школа з давньою історією та унікальною програмою освіти. Саме тут робиться наголос на вивченні макроекономіки. При цьому учні мають можливість підкріпити теоретичні знання практичними навичками. Випускники отримують безцінний досвід в галузі стратегічного моделювання та аналізу бази даних. Для іноземних студентів вартість навчання складає 31 200 фунтів стерлінгів.

The University of Warwick (Англія)

Навчальний заклад заснований ще у 1967 році. Має потужну програму вивчення мікро- та макроекономіки. Також веде поглиблене вивчення економетрики, історії економіки та політики. Серед його випускників чимало відомих осіб. За навчання доведеться сплатити від 30 000 фунтів.

London Business School

Школа надає можливість здобути ступінь магістра та доктора наук. Відома навчальною програмою, яка надає учням можливість отримати практичні навички. Зазвичай студенти мають високі показники за фахом «аналіз даних» та «створення моделей». Навчання в школі обійдеться у 23 330 фунтів для студентів, що приїхали з інших країн.

Imperial College London

Навчальний заклад славиться досягненнями в галузі досліджень. А також освітньою програмою у сфері інженерії та технологій. Місце розташування надає студентам можливість перебувати у центрі економічних подій та відвідувати всі відповідні заклади. Навчання в коледжі вартує 34 400 фунтів стерлінгів.

Tilburg University

Заснований у 1956 році. З того часу був перейменований та декілька разів змінював локацію. Наразі є одним з провідних навчальних закладів. Надає широке уявлення про економічну теорію, її місце у світі, та навчає, як застосувати отримані знання на практиці. Вартість навчання досить лояльна та становить 9000 доларів.

Ludwig-Maximilians-Universität München (LMU Munich)

Знаходиться в Германії, місто Мюнхен. Орієнтований саме на вивчення економіки та політики. Надає можливість здобути ступінь Бакалавра та знання у сфері економічної політики. Випускники ретельно вивчають проблеми сучасної політичної економіки та супутні дисципліни. Вартість навчання досить демократична — 300 євро. Має програми, які викладаються англійською.

Erasmus University Rotterdam

Один з найбільших університетів Європи. Знаходиться в Нідерландах. Спроможний прийняти до 23 000 учнів за різними дисциплінами. Пропонує навчання для тих, хто бажає продовжити освіту в галузі «економіка». Надає як теоретичні, так й практичні навички. Головний наголос робиться на зміні клімату та ухиленні від сплати податків. Вартість навчання складає 15 600 євро.

Paris School of Economics (PSE)

Навчальний заклад заснований у 1872 році. Наразі один з найпопулярніших університетів за фахом «економіка». Тут надається програма вивчення міжнародної економіки, фінансів та ринків. Теоретичні знання підкріплюються практичними навичками. За навчання доведеться сплатити від 900 до 2000 євро.


Європа має багато навчальних закладів, в яких можна отримати знання з економічних дисциплін. Наша компанія допоможе підібрати найкращий ВНЗ, що повністю відповідає вашим вимогам та бюджету.

Ми не просто надаємо загальну інформацію. Ми допомагаємо на кожному етапі вступу, починаючи від подання документів та закінчуючи організацією переїзду. Навчання в Нідерландах, Великобританії або в будь-якій іншій країні Європи та Америки з нашою допомогою стане не просто мрією, а реальністю.

Замовити консультацію

Підібрати програму

Скинути

OK