EDUSTEPSДописиНавчання в США Вступні іспити в університет США
Вступні іспити в університет США

Вступні іспити в університет США


Абітурієнти, які планують навчатися в США, часто задаються питанням, які вступні іспити в США потрібно здавати, щоб вступити до університету? На відміну від українських університетів, американські університети не вимагають вступних іспитів, але просять студентів надати результати стандартизованих тестів.

Мета стандартизованих тестів - визначити рівень володіння англійською мовою, загальний рівень підготовки на рівні середньої освіти, бакалаврату або магістратури. Ці тести можна здати в Україні або в будь-якій країні, в залежності від місця проживання.

Результати тестів направляються тестовими центрами до приймальних комісій університетів США, які, своєю чергою, оцінюють академічний потенціал студента і приймають рішення про його зарахування.

Вступні іспити в США ≡ стандартизовані тести TOEFL, IELTS, SAT, ACT, GRE, GMAT

Попри те, що стандартизовані тести - обов'язкові для вступу до університетів США, вони не є вирішальним фактором у зарахуванні студента. Вищі навчальні заклади Америки беруть до уваги мотиваційний лист студента, середній бал GPA за атестатом або диплому бакалавра, рекомендації від викладачів і позаурочну діяльність студента.

Типи стандартизованих тестів

Існує 11 стандартизованих тестів. У кожного з них своя мета: одні спрямовані на визначення рівня англійської мови, інші - на визначення загальних знань і навичок.

Деякі тести потрібні тільки для вступу на програми бакалавра або магістратури. Якщо ви не знаєте, який тест вам потрібно здавати для того, щоб вступити до університету США, записуйтеся до нас на консультацію - і ми допоможемо вам розібратися у всіх нюансах.

Запис на швидку консультацію

Ми умовно поділяємо стандартизовані тести на 4 групи:

  • 1. Стандартизовані тести з англійської мови
  • 2. Стандартизовані тести для вступу на бакалаврат в США
  • 3. Стандартизовані тести для вступу на магістратуру в США
  • 4. Стандартизовані тести для вступу на професійні програми (юриспруденція, медицина, стоматологія тощо).


Стандартизовані тести з англійської мови

TOEFL (Test of English as a Foreign Language) або IELTS (International English Language Testing System) - обов'язкові для всіх без винятку студентів з України. Мета цих тестів - визначити рівень володіння англійською мовою абітурієнтів та їх готовність вчитися англійською мовою в США на програмах бакалаврату, магістратури, докторантури.

На відміну від інших стандартизованих тестів, де низький бал не завжди впливає на зарахування, вимоги за результатами тестів IELTS і TOEFL - дуже строгі та залежать від університету, програми та спеціальності в університеті США.

Студенти, які не набрали достатній прохідний бал з мовного тесту, можуть пройти додаткову підготовку з англійської. Такі підготовчі програми пропонуються усіма без винятку партнерами EDUSTEPS в США.

Стандартизовані тести для вступу на бакалаврат у США

Scholastic Assessment Test (SAT) і American College Testing (ACT) - аналоги нашого ЗНО. Ці тести потрібні всім студентам з України для вступу на програми бакалаврату в США.

На відміну від тестів з англійської мови IELTS і TOEFL, які є обов'язковими, SAT і ACT - в більшості випадків опціональні для іноземних студентів.

ПОРАДА EDUSTEPS: Рекомендуємо все ж здавати SAT/ACT, через те, що ці тести впливають не тільки на ваші шанси вступити в американський університет, а й отримати знижку на навчання.

Пам'ятайте, що наявність результатів цих тестів дає вам можливість вступити до університету відразу на перший курс програми бакалаврату без додаткової підготовки.

Як поступити в США без іспитів.

Якщо ви все ж плануєте вступати на бакалаврат в США без цих тестів, вам доведеться пройти спеціально розроблену програму, яка складається з предметів першого курсу американських університетів і додаткових підготовчих предметів для іноземних студентів.

Список університетів, які приймають українських студентів без результатів SAT / ACT ви можете знайти на нашому сайті в розділі Університети США.

Як вступити в університет США без SAT / ACT

Стандартизовані тести для вступу на магістратуру в США

Якщо ви хочете вчитися в США на магістратурі, варто задуматися про здачу Graduate Record Examinations (GRE) або Graduate Management Admission Test (GMAT).

Тест GRE призначений для іноземних студентів, які хочуть вчитися в США на програмах магістратури або докторантури, а GMAT - для вступу на програми магістратури в США за спеціальністю бізнес (MBA, MSc).

Більшість університетів США не зараховують студентів на магістратуру без результатів тесту GRE, але іноді приймальних комісій навчальних закладів можуть дати абітурієнту GRE waiver - в такому випадку студенту нема потреби складати цей тест, за умови, що у нього відмінні оцінки в дипломі бакалавра.

Ті студенти, які з певних причин не склали тест GRE або GMAT, можуть пройти підготовчу програму при університеті, і тільки після неї почати навчання на програмі магістратури.

Обов’язкові іспити в Америці – тести для вступу на професійні програми

Стандартизовані тести для таких програм потребують особливо ретельної підготовки і , на відміну від інших, є обов’язковим.

Професійні програми в США тривають 3 роки. На них зараховують абітурієнтів, у яких вже є диплом бакалавра і які склали тест на професійну придатність.

Під час навчання студенти готуються до професії (право, стоматологія, медицина, фармакологія та ін.) і отриманню ліцензії у цих сферах. Кожна сфера має свій власний тест, результати якого обов’язкові для вступу до професійної школи.

Який тест потрібно складати для вступу до університету США

Якщо ви хочете дізнатись, який тест потрібно складати саме вам і як потрібно відправити результати в університети США, запишіться на консультацію. Вже декілька років ми успішно зараховуємо українських студентів до американських університетів і допомагаємо їм на всіх етапах вступу – від вибору навчального закладу до подачі документів у посольство США на студентську візу.

Запис на швидку консультацію

Замовити консультацію

Підібрати програму

Скинути

OK