EDUSTEPSДописиНавчання в США Мінімальний бал GRE для вступу на магістратуру в університети США
Мінімальний бал GRE для вступу на магістратуру в університети США

Мінімальний бал GRE для вступу на магістратуру в університети США


Українські студенти часто задаються питанням, який мінімальний бал GRE потрібен для вступу на програми магістратури в університети США. Варто відзначити, що в навчальних закладах Америки немає певного вимоги щодо мінімального балу. Деякі вузи приймають студентів і без цього тесту, в цьому випадку у абітурієнта повинен бути високий середній бал за дипломом бакалавра. Але все ж варто враховувати, що високий бал GRE дає студентам більше шансів вступити до магістратури престижного університету.

Вимоги університетів США для вступу на магістратуру

Тест GRE - важливий компонент аплікаційного процесу в магістратуру в університет США. Без цього тесту студенти не можуть вступити на магістерські програми. Незважаючи на те, що GRE - обов'язкова вимога більшості університетів, рішення про зарахування ґрунтується не тільки на результаті за цим тестом. Американські університети звертають увагу на середній бал, листи рекомендації, волонтерську діяльність та ін.

Ми рекомендуємо студентам з України завчасно готуватись до здачі тесту GRE. Він впливає на пряме зарахування в магістратуру без додаткового року підготовки. Крім цього, у студентів, більше шансів отримати знижку на навчання (стипендію).

Відзначимо, що приймальні комісії американських університетів враховують багато чинників. Результати GRE - це тільки невелика частина. Тому абітурієнтам не варто забувати і про хороший мотиваційний лист, підготовці до інтерв'ю і середній бал за дипломом бакалавра.

Який мінімальний бал GRE для вступу до американського університету

У кожного американського університету є свої вимоги до абітурієнтів, тому єдиної правильної відповіді на це питання не існує.

Студентам буває складно самостійно розібратися у всіх аспектах зарахування. Якщо ви не хочете втрачати час на пошуки інформації про вимоги різних університетів США до абітурієнтів, ви можете записатися до нас на безкоштовну консультацію - ми зробимо процес зарахування в американський університет максимально комфортним для вас.

Запис на швидку консультацію

На який бал GRE варто орієнтуватись студентам з України, які хочуть навчатись в США

Educational Testing Services (ETS) - офіційний розробник, центр проведення та оцінки тесту GRE. ETS надає статистику результатів GRE для вступу до університетів США на різні спеціальності. В основі статистики - середній результат студентів, які здали тест GRE за останні три роки.

Результати тесту GRE за шкалою "добре" - "погано":

GRE балРейтинг
165-170Excellent
155-164Very Good
150-154Good
140-149Needs improvement
130-139Poor

Багато студентів знайомі з тестом GRE і знають, що він розділений на 3 частини, які визначають навички за трьома основними сферами:

  • Verbal Reasoning
  • Quantitative Reasoning
  • Analytical Writing

Детально про кожну з них ми написали в статті "Магістратура в США: стандартизований тест GRE"

Середнім балом GRE в розділі Verbal вважається 150, а в розділі Quantitative Analysis - 153 (Згідно з даними ETS). Ґрунтуючись на своїх власних спостереженнях, журнал The Princeton Review представив наступну таблицю середнього результату по тесту GRE в 2017-2018 роках:

РозділСередній бал
Verbal Reasoning149,97
Quantitative Reasoning152,57
Analytical Writing3,48

На загальний бал GRE впливають оцінки за три розділи тесту - Verbal, Quantitative Analysis і Analytical Writing. Якщо ви хочете вступити до престижного університету США, розраховуйте, що за розділ Verbal вам потрібно набрати близько 150 балів, Quantitative Analysis - 153 бали і за Analytical Writing - 3,5 бали.

Звертаємо увагу, що середній бал по тесту GRE також залежить від спеціальності в магістратурі США, на яку планує вступати студент.

Приклад кількох напрямків і вимоги до мінімального балу GRE:

Диплом магістра за спеціальністюAverage VerbalAverage Quantitative
Business - Бізнес150153
Social Sciences – соціальні науки153151
Physical Sciences – Фізика151158
Life Sciences – Природничі науки151151
Arts and Humanities – Мистецтво 157150

Мінімальний бал GRE для університетів Прінстон, Стенфорд, Колумбійський, MIT

Який рівень GRE потрібний для вступу до ТОП 50 університетів США 

Ми вирішили привести в приклад вимоги двох найпопулярніших і часто запитуваних студентами спеціальностей - Engineering і Computer Science.

MS in Engineering

Диплом Магістра в сфері інженерії

УніверситетAverage VerbalAverage Quantitative
MIT162167
Harvard160167
Stanford159167
University of California Berkeley157165
University of Pennsylvania155166
Princeton162166
Yale155170
Columbia University155166

MS in Computer Science

Диплом магістра у сфері Комп’ютерні науки

УніверситетAverage VerbalAverage Quantitative
MIT160164
Harvard155161
Stanford160164
University of California Berkeley160164
University of Pennsylvania155161
Princeton164167
Yale155161
Columbia University155161

GRE — важливий тест для тих, хто хоче вчитися в магістратурі в університеті в США. Так як у кожного університету свої вимоги до абітурієнтів, немає певного середнього бала, який вважається достатнім для вступу на програми магістратури в Америці.


Якщо ви хочете зрозуміти, чи потрібно вам здавати тест GRE і який мінімальний бал для вступу, записуйтеся до нас на безкоштовну консультацію - і процес зарахування і отримання студентської візи в США пройде для вас легко і успішно.

Запис на швидку консультацію

Замовити консультацію

Підібрати програму

Скинути

OK