EDUSTEPSДописиНавчання в Канаді Система вищої освіти в Канаді
Система вищої освіти в Канаді

Система вищої освіти в Канаді


Здобути вищу освіту в Канаді студенти з України можуть одразу після закінчення середньої школи. Для цього їм потрібно вибрати канадський коледж чи університет, зібрати пакет документів і подати аплікаційну форму на розгляд приймальної комісії. Процес вступу до закладів вищої освіти Канади простий, але є важливі нюанси, про які варто пам'ятати.


Кожен університет або коледж Канади встановлює свої власні вступні вимоги для іноземних студентів. Щоб вчитися в канадському університеті або коледжі, студенти з України повинні отримати середню освіту (атестат) і вивчити англійську. Буває так, що атестата недостатньо для вступу. В такому випадку ми рекомендуємо проходити University Pathway Course або здобувати середню освіту в Канаді.

Плануєте навчання в Канаді? Зателефонуйте до офісу компанії EDUSTEPS, домовтесь про особисту зустріч з академічним консультантом. Ми складемо для вас індивідуальний план вступу і підберемо університет.

Навчання в Канаді після 11 класу

Студенти, які отримали атестат про повну загальну середню освіту можуть вчитися в Канаді в навчальних закладах різного типу. Вища освіта Канади дає можливість вибору безлічі програм і дипломів (Типи сертифікатів і дипломів в Канаді).

Давайте детально вивчимо, які варіанти навчання в Канаді є у випускників українських шкіл.

Після 11 класу студенти можуть навчатися в Коледжах, Університетах і Технічних Інститутах Канади. Важливо розуміти, в чому різниця між цими навчальними закладами. Студенти можуть отримати Диплом, Сертифікат або науковий ступінь бакалавра або магістра. Ви можете почати навчання в одному закладі вищої освіти Канади і перевестися в інший.

Кому потрібні підготовчі програми University Pathway?

Перед тим, як обрати навчальний заклад, запишіться на консультацію у фахівця EDUSTEPS з вищої освіти в Канаді. Це допоможе вам правильно визначити шлях отримання канадського вищої освіти та не упустити важливі деталі: вступні вимоги, особливості зарахування та ін.

Запис на швидку консультацію:

Багато студентів вважають, що можуть вступити до університету на програму бакалавра відразу після 11 класу. Так, це можливо, якщо ви вступаєте до коледжу або технічного інституту Канади. Проте це не можливо, якщо ви хочете отримати диплом бакалавра в університеті. Особливо, якщо ви хочете вивчати медицину, інженерію або точні науки в Канаді.

Вимоги університетів Канади до абітурієнтів набагато вищі ніж вимоги коледжів. Також важливо розуміти, що студент повинен бути готовий до навчання в канадському університеті на академічному і психологічному рівні.

Семестр в університетах і коледжах Канади триває приблизно 4 місяці. Навчальний рік ділитися на кілька частин:

Перший семестр: вересень - середині грудня

Канікули: середина грудня - початок січня

Другий семестр: початок січня - початок травня

Літні канікули (або літній семестр): травень - вересень

Щоб вибрати коледж і університет, а також програму навчання в Канаді, ми радимо враховувати дати початку курсу. Більшість коледжів пропонують почати навчання 2 рази в рік. Але деякі програми в коледжах Канади починаються тільки в вересні. Дізнатися точну дату початку навчання ви можете у консультанта EDUSTEPS.

Коли потрібно починати процес зарахування до університетів і коледжів Канади?

Ми рекомендуємо починати зарахування в університет або коледж Канади з вересня поточного року, як мінімум за 8 місяців до початку навчання. Університети встановлюють конкретні дати, до яких приймальна комісія приймає ваші документи на зарахування. Ці дати ви можете дізнатися на індивідуальній консультації з фахівцем EDUSTEPS.

Багато коледжів в Канаді не встановлюють кінцеві терміни подачі документів. Вони приймають документи по мірі того як заповнюються місця на програмі.

Традиційна і професійна вища освіта в Канаді

Більшість студентів обирають традиційну вищу освіту в Канаді. Вони вступають до коледжу чи університету на програму бакалавра. Тривалість такої програми становить 3-4 роки. Після отримання ступеня, студенти продовжують навчання в магістратурі (1-2 роки) або працюють.

Така модель вищої освіти в Канаді найпоширеніша серед канадських та іноземних студентів. Але, сьогодні, коледжі Канади пропонують додаткові варіанти отримання професійної освіти. Це професійні сертифікати (1 рік навчання) та дипломи (2 роки навчання).

Професійна освіта дає вам можливість в найкоротші терміни отримати професію і працювати в Канаді за фахом.

Чому студенти обирають отримати дипломи або сертифікати в коледжах Канади:

Особливо програми Сертифіката та Диплома підійдуть тим випускникам шкіл, які хочуть отримати практичні навички і сконцентруватися лише на вивченні предметів за фахом.

Навчання в коледжах Канади дозволити студентам заощадити гроші. Так, перші два роки студент може провчитися в коледжі, отримати диплом. Після цього перевестися в університет і отримати диплом бакалавра.

Канадська система освіти гнучка і має свої переваги. На наш погляд вона ідеально підходить українським студентам. Ви можете вступити на програму бакалавра або магістратури після закінчення школи в Україні. Ви можете вибрати шлях професійного навчання та поєднати роботу з навчанням. Канада ідеально підійде для студентів з більш низьким рівнем доходів. Попри те, що навчання в Канаді платне для всіх іноземних студентів, вартість навчання набагато нижче ніж в інших країнах.

Як вступити до коледжу або університету Канади

Ми пропонуємо вам універсальну і ефективну систему зарахування до вищих навчальних закладів Канади. Вона складається з 5 кроків:

  1. Індивідуальна консультація. Визначення цілей. Розробка індивідуального плану зарахування.
  2. Підготовка документів до зарахування
  3. Отримання листа про зарахування. Підготовка документів для отримання студентської візи в Канаду
  4. Подача документів в посольство Канади. Отримання студентської візи
  5. Підготовка до від'їзду. Бронювання проживання

EDUSTEPS

Ми — агентство з навчання за кордоном. Допомагаємо студентам з України вступити до університетів і коледжів Канади, оскільки є  офіційним представником приймальних комісій канадських навчальних закладів. Для роботи з нами ви можете скористатися пакетом послуг EDUSTEPS Premium, який включає повний супровід студента по зарахуванню, а також допомога в оформленні документів на студентську візу в Канаду.

Для початку скористайтеся консультацією. Вона допоможе розібратися в процедурі вступу до коледжів або університетів Канади і в тому, чим саме ми зможемо вам допомогти.

Запис на швидку консультацію:

Замовити консультацію

Підібрати програму

Скинути

OK