EDUSTEPSДописиНавчання в Канаді Вища освіта в Канаді. Поради майбутнім студентам
Вища освіта в Канаді. Поради майбутнім студентам

Вища освіта в Канаді. Поради майбутнім студентам


Ви серйозно задумалися над здобуттям вищої освіти в Канаді? Тоді наші поради щодо вступу до канадських університетів і коледжів будуть вам особливо корисні. Ми розуміємо наскільки для вас важливо врахувати всі нюанси. Правильно обрати навчальний заклад, провінцію, продумати процес вступу та отримання студентської візи. Тому, наші рекомендації стосуватимуться найактуальніших тем, де найчастіше студенти допускають багато помилок.

Щоб процес вступу до університетів Канади не став для вас черговим стресом або серйозним випробуванням, ми пропонуємо пройти всі етапи зарахування з нашими досвідченими фахівцями. Запишіться на особисту консультацію з представником EDUSTEPS. Особиста зустріч з консультантом допоможе правильно визначити ваші цілі та розробити індивідуальну схему зарахування в канадський коледж чи університет.

Запис на швидку консультацію

Поради майбутнім студентам, які планують здобувати освіту в Канаді

1 Визначте рівень англійської мови

Пройти попереднє тестування потрібно відразу після того, як ви вирішили вступати до університету або коледжу Канади. Вам потрібно знати, який рівень у вас на цей момент. Це допоможе визначити: як довго потрібно вчитися, щоб досягти бажаного результату, чи зможете ви вивчити англійську мову в Україні, чи зможете складати тест з англійської мови IELTS чи TOEFL.

Мінімальний рівень для вступу до університетів і коледжів Канади - IELTS 6.0-6.5.

Тест IELTS чи TOEFL можете здати пізніше. Перш за все, ви подаєте основний пакет документів на вступ до університетів або коледжів Канади. Після цього, за 3 місяці до початку навчання - результати іспитів IELTS чи TOEFL. Якщо рівень англійської мови низький, вам запропонують пройти додатковий курс - англійська мова для університету. Тривалість такого курсу становить від 8 до 48 тижнів.

Деякі університети або коледжі звільнять вас від здачі тесту IELTS чи TOEFL, якщо ви пройшли навчання в одній з акредитованих мовних шкіл. Які мовні школи та центри дають можливість вступати до закладів вищої освіти Канади без тесту з англійської мови, ви можете дізнатися у консультантів EDUSTEPS.

Навчання в університетах і коледжах Канади (в залежності від провінції) здійснюється на двох національних мовах - англійській і французькій. Українські студенти найчастіше обирають навчання англійською.

2 Визначте ваш бюджет на навчання

Всім відомо, що вища освіта в Канаді платна. Безкоштовне навчання в Канаді - це міф. Стипендії або гранти в цій країні не популярні та надаються іноземним студентам вкрай рідко. Ви повинні знати, що мінімальна вартість навчання і проживання на 1 рік становить - 25 000 канадських доларів. Так, є програми, в яких дешевша вартість, проте, саме ця сума дасть вам можливість отримати студентську візу в Канаду.

Завчасно подбайте про рахунок в банку. Довідка з банку про стан рахунку буде потрібна для отримання візи. Пройдіть консультацію у наших фахівців. Вони підкажуть, як зекономити на витратах і знизити вартість навчання в Канаді.

3 Оберіть провінцію для навчання

У нашій практиці трапляється так, що студент, щоб перестрахуватися, вирішує подавати документи в кілька коледжів в різних провінціях. З одного боку, це правильно, адже чим більше шансів, тим більше можливостей. Але з іншого боку - це доставляє багато клопоту і переживань. Чому? У кожній провінції Канади своя система освіти. Вимоги до абітурієнтів, вартість навчання, процедура вступу, терміни подачі документів можуть кардинально відрізнятися. Студенти не розуміють цього.

Важливо враховувати, що в кожній провінції своя імміграційна політика.

4 Визначте свою майбутню професію, щоб обрати спеціальність.

Вибір спеціальності - найсерйозніший крок для студентів. Спеціальність визначає професію і рід діяльності. Впливає на ваше життя. Щоб не помилитися з вибором навчального закладу, перш за все потрібно подумати, що ви хочете вивчати. Важливо знати, які спеціальності ви можете вивчати в Канаді, а які закриті для іноземних студентів.

Наприклад, дуже важко українським студентам вступити до університетів Канади на медицину, стоматологію, право. Ці спеціальності закриті для іноземних студентів на рівні бакалавра та магістратури.

Ми завжди радимо уважно вивчати кожну спеціальності, дивитися програми навчання в коледжах, предмети. Це допоможе зрозуміти, що цікаво вам, чи зможете ви вчитися. Також поцікавтеся, які професії мають попит в Канаді на сьогодні.

Часто студенти не можуть обрати майбутню професію. Індивідуальні консультації з менеджером EDUSTEPS допоможуть правильно визначити інтереси та схильності студента.

5 Плануйте вступ завчасно

На наших семінарах з навчання за кордоном і вищої освіти в Канаді ми часто говоримо, що вступ потрібно планувати завчасно. Зарахування в коледж чи університет досить тривалий процес. Він включає підготовку документів, переклад документів на англійську, розгляд аплікаційної форми університетом і подачу документів в посольство.

Починати вступ до коледжу або університету Канади ми рекомендуємо за 8-10 місяців до початку навчання. Деякі коледжі приймають документи за 3-4 місяці. Але тільки, якщо є місця на програмі.

Наша спільна з вами робота допоможе зробити цей процес простіше, і трошки швидше. З огляду на те, що ми знаємо всі деталі й не витрачаємо на них час. Почніть з індивідуальної консультації з нашим фахівцем. За одну годину роботи, ви визначитеся з навчальним закладом, складете список документів для вступу і приблизний план дій.

Як ми допоможемо вам стати студентом Канадського університету або коледжу:

  • Складемо список документів відповідно до вимог коледжу
  • Підготуємо документи та подамо їх до приймальної комісії
  • Отримаємо необхідні документи, які підтверджують зарахування на програму
  • Підготуємо документи для студентської візи

Вступ до університетів і коледжів Канади - дуже тривалий і складний процес. Щоб зробити його простіше, завчасно подумайте про провінції Канади для навчання, спеціальності, яку хочете вивчати та визначитеся з бюджетом. Правильний і послідовний план допоможе вам швидко зібрати необхідні документи та подати аплікаційний пакет до приймальної комісії навчального закладу. І не забувайте, що спільна робота з фахівцем допоможе уникнути будь-яких підводних каменів і отримати студентську візу.

Як вступити до коледжу або університету Канади

Ми пропонуємо вам універсальну й ефективну систему зарахування до вищих навчальних закладів Канади. Вона складається з 5 кроків:

  1. Індивідуальна консультація. Визначення цілей. Розробка індивідуального плану зарахування.
  2. Підготовка документів до зарахування
  3. Отримання листа про зарахування. Підготовка документів для отримання студентської візи в Канаду
  4. Подача документів в посольство Канади. Отримання студентської візи
  5. Підготовка до від'їзду. Бронювання проживання

EDUSTEPS

Ми — агентство з навчання за кордоном. Допомагаємо студентам з України вступити до університетів і коледжів Канади, оскільки є  офіційним представником приймальних комісій канадських навчальних закладів. Для роботи з нами ви можете скористатися пакетом послуг EDUSTEPS Premium, який включає повний супровід студента з зарахування, а також допомога в оформленні документів на студентську візу в Канаду.

Для початку скористайтеся безкоштовною консультацією. Вона допоможе розібратися в процедурі вступу до коледжів або університетів Канади та в тому, чим саме ми зможемо вам допомогти.

Запис на швидку консультацію:

Замовити консультацію

Підібрати програму

Скинути

OK