EDUSTEPSДописиНавчання в Канаді Студентська віза в Канаду Study Permit: з чого почати
Студентська віза в Канаду Study Permit: з чого почати

Студентська віза в Канаду Study Permit: з чого почати


Студенти, які планують здобувати вищу освіту в Канаді або проходити підготовчу програму тривалістю більше ніж 6 місяців, повинні отримати студентську візу, Study Permit, для навчання і проживання на території Канади в період навчання.

Study Permit - офіційний документ, який видається Урядом Канади і дозволяє вам отримувати освіту в цій країні. Також цей документ дає вам право проживати на території Канади в період від 1 року до 4 років.


Отримання студентської візи - досить тривалий процес і може зайняти від 60 днів до 3 місяців. Ми завжди рекомендуємо студентам подавати документи якомога раніше.

Як отримати студентську візу (Study Permit) в Канаду?

Для отримання освіти в Канаді, вам необхідно відповідати певним вимогам і підготувати певні документи:

  1. Ви повинні отримати лист про зарахування на програму навчання від визнаного Урядом Канади навчального закладу. Університет або коледж повинен мати реєстраційний номер Designated Institution Number. Список навчальних закладів ви можете знайти за посиланням: designated learning institution
  2. Подати заяву на отримання студентської візи ви можете в Посольстві Канади в Україні.
  3. Заповніть аплікаційну форму, доповнивши її документами, які підтверджують вашу особу, фінансове забезпечення, мотиваційним листом.
  4. Зверніть увагу, що останнім часом студентам з України необхідно надати «довідку про несудимість». Заздалегідь замовте цей документ у нас.
  5. Після того, як посольство розглянуло ваші документи, вам видадуть направлення на медичний огляд. Для навчання та перебування на території Канади стан вашого здоров'я повинно бути задовільним. Зв'яжіться з вашим консультантом EduSteps, який зможе записати вас на медичний огляд на найближчий можливий час.
  6. Пам'ятайте: ви повинні переконати (наданими документами) посольство і візового офіцера про те, що ви повернетеся в Україну після закінчення програму, вам необхідно довести зв'язку з Україною.

Вам не потрібно отримувати студентську візу Study Permit, якщо ви їдете на короткострокову програму тривалістю до 6 місяців

Після того, як ви отримали рішення посольства про видачу візи, вам на пошту повинна прийти наступна інформація:

  • Інформаційний лист про підтвердження рішення про видачу студентської візи. Цей лист не є студентською візою - Study Permit, але цей лист вам необхідно роздрукувати і показати на паспортному контролі при перетині кордону з Канадою.
  • Вам буде видана тимчасова віза на проживання temporary resident visa (TRV), яка буде вклеєна в закордонний паспорт. У тимчасовій візі будуть вказані дати, в цей період (але не раніше і не пізніше) вам потрібно буде в'їхати в Канаду. Зверніть увагу, що у візі буде вказано, скільки разів ви за цією ж візою можете в'їжджати на територію Канади (один раз або кілька).

Основні причини відмови у видачі візи

Рішення про видачу візи приймає тільки Посольство Канади, ніхто, на якому разі не має права і не може впливати на позитивне рішення.

З нашого досвіду, основними причинами відмови у візі є наступні фактори:

  • Ви показали недостатньо грошей і не довели свій фінансовий стан, що у вас є достатньо грошей для оплати навчання, проживання та супутніх витрат;
  • Ви не пройшли медичний огляд;
  • У візового офіцера виникли питання про мету вашого візиту;
  • Ви не довели, що покинете територію Канади після закінчення навчання;

Коментувати причину відмови має право тільки посольство і візовий офіцер.

Коментар експерта EduSteps: робота з агентством збільшує шанси (але не гарантує) на отримання студентом візи. Ми знаємо всі нюанси підготовки документів, і переконався, що ваші документи будуть подані в повному обсязі і в належному вигляді.

Детальну інформацію про візи для іноземних студентів ви можете знайти на сайті: Citizenship & Immigration Canada (CIC). Ми рекомендуємо користуватися тільки цим ресурсом для пошуку будь-якої інформації пов'язаної з отриманням віз на перебування в Канаді, посвідки на проживання і дозволу на роботу.

EDUSTEPS

Ми — агентство з навчання за кордоном. Допомагаємо студентам з України вступити до університетів і коледжів Канади, оскільки є  офіційним представником приймальних комісій канадських навчальних закладів. Для роботи з нами ви можете скористатися пакетом послуг EDUSTEPS Premium, який включає повний супровід студента по зарахуванню, а також допомога в оформленні документів на студентську візу в Канаду.

Для початку скористайтеся безкоштовною консультацією. Вона допоможе розібратися в процедурі вступу до коледжів або університетів Канади і в тому, чим саме ми зможемо вам допомогти.

Запис на швидку консультацію:

Замовити консультацію

Підібрати програму

Скинути

OK