EDUSTEPSДописиНавчання в Канаді Як отримати студентську візу в Канаду і дозвіл на роботу
Як отримати студентську візу в Канаду і дозвіл на роботу

Як отримати студентську візу в Канаду і дозвіл на роботу


У 2014 році Канада переглянула і опублікувала нові правила для отримання студентських віз і можливостей іноземних студентів на території Канади в рамках програми International Student Program. Нові правила допомагають студентам обирати університети та коледжі, а також підсилюють інтерес до навчання в Канаді.

У цій статті ми хочемо розглянути дві основних зміни: перша стосується акредитації навчальних закладів, які уповноважені виписувати запрошення на отримання студентської візи, а друга - можливостей роботи під час навчання для іноземних студентів.

Designated Learning Institution number - офіційна реєстрація навчальних закладів

Саме основне правило стосується визнання навчальних закладів, які мають право навчати іноземних студентів. Це означає, що тільки уповноважені провінцією університети та коледжі Канади мають право видавати листи запрошення, на основі яких студент отримує студентську візу в Канаду. Уряд рекомендує міжнародним студентам перед подачею документів до навчального закладу перевірити його статус і визнання провінцією.

Кожна провінція і територія Канади несе відповідальність за визначення тих навчальних закладів, які можуть приймати на навчання міжнародних студентів. Після чого університету або коледжу присвоюється певний реєстраційний номер (Designated Learning Institution number). Процес отримання навчальними закладами цього номера триває досі, але у 2014 році Citizenship & Immigration Canada (CIC) запустили на своєму сайті систему пошуку визнаних університетів і коледжів. Ми пропонуємо студентам користуватися цим сайтом перед тим, як подавати документи на зарахування, щоб уникнути подальших стресів пов'язаних з отриманням візи.

Ви можете знайти навчальний заклад на ім'я, або просто вибравши відповідну провінцію або територію.

Як отримати студентську візу в Канаду і дозвіл на роботу

Важливо! Реєстраційний номер навчального закладу повинен бути зазначений в листі запрошенні, який студент подає в посольство, студенти повинні вписати цей номер в аплікацію при подачі документів на студентську візу в Канаду.

Станом на лютий 2021, цей номер отримали 1561 навчальних закладів Канади. Більшість з них розташована в провінції Альберта(146), Британська Колумбія (264), Онтаріо (496), Квебек (436). Але кожна з провінцій або територій Канади мають як мінімум один навчальний заклад з Designated Learning Institution number.

Також зверніть увагу на те, що цей номер Designated Learning Institution number надається тільки тим навчальним закладам, які надають програми для іноземних студентів тривалістю від 6 місяців. Designated Learning Institution number присвоюється автоматично початковим і середнім школам Канади.

Робота студентів під час навчання в Канаді

Друга зміна в імміграційних правилах Канади стосується роботи студентів. Нові правила дозволяють студентам, які навчаються в Канаді на основі Student Study Permit працювати 20 годин на тиждень під час навчання, і на повний робочий день в період канікул. Для цього міжнародним студентам нема потреби отримати додаткові документи та дозволи на роботу.

Ці та інші правила були встановлені з метою, щоб уникнути нелегальної імміграції.

 Коментар експерта EduSteps, Катерини Шахраюк: 

Ми вважаємо, що нові правила йдуть на користь нашим студентам через те, що перш за все, студент, який вибирає коледж чи університет в Канаді може бути впевненим у рівні наданої освіти. Designated Learning Institution number дає можливість підтвердити статус навчального закладу і відсіяти ті, які не гідні уваги і часу. Ми перевірили всі навчальні заклади, партнери EduSteps, і з впевненістю можемо підтвердити їх визнання і номер Designated Learning Institution number.

Можливість працювати в період навчання - один з основних факторів, який впливає на вибір університету або коледжу в Канаді. Це додатковий заробіток, можливість покрити витрати на проживання та харчування, крім цього, досвід роботи можна надалі внести в резюме.

Детальну інформацію про зміни для іноземних студентів ви можете знайти на сайті: Citizenship & Immigration Canada (CIC). Ми рекомендуємо користуватися тільки цим ресурсом для пошуку будь-якої інформації пов'язаної з отриманням віз на перебування в Канаді, посвідки на проживання і дозволу на роботу.

EDUSTEPS

Ми — агентство з навчання за кордоном. Допомагаємо студентам з України вступити до університетів і коледжів Канади, оскільки є  офіційним представником приймальних комісій канадських навчальних закладів. Для роботи з нами ви можете скористатися пакетом послуг EDUSTEPS Premium, який включає повний супровід студента по зарахуванню, а також допомога в оформленні документів на студентську візу в Канаду.

Для початку скористайтеся консультацією. Вона допоможе розібратися в процедурі вступу до коледжів або університетів Канади та в тому, чим саме ми зможемо вам допомогти.

Запис на швидку консультацію:

Замовити консультацію

Підібрати програму

Скинути

OK