EDUSTEPSДописиНавчання в Канаді Відмова у студентській візі в Канаду
Відмова у студентській візі в Канаду

Відмова у студентській візі в Канаду


До нас дуже часто звертаються студенти з питанням, що ж робити, якщо отримав відмову в студентській візі в Канаду? Чи можна переподати документи? Як вплинути на рішення посольства? У цій статті ми наводимо кілька рекомендацій, які дуже часто допомагали нашим студентам вплинути на рішення або змінити рішення посольства про видачу візи.


Тож, якщо ви отримали відмову у видачі студентської візи від Посольства Канади в Україні, швидше за все причиною послужив один з факторів:

  1. Недостатнє фінансове забезпечення студента.
  2. Недостатня мотивація.
  3. Ви недостатньо показали зв'язку з Україною.
  4. Неповний пакет документів.
  5. Неправильно підготовлені документи.
  6. Помилкова інформація, подана в документах.

Нижче, ми торкнемося кожного з цих пунктів, але є кілька порад, які ви повинні врахувати отримавши документи з несподіваною відповіддю від посольства. Перед тим, як вирішити, що робити далі, прочитайте уважно лист про відмову у видачі візи. У цьому листі повинна бути чітко вказана причина, яка послужила в прийнятті неприємного для вас рішення. Звичайно, не шукайте в листі детального пояснення, яких документів не вистачає або що ви зробили неправильно, причина, швидше за все, буде вказана загальна, і вам необхідно самостійно визначити, що ж саме не так з вашими документами.

Ми завжди радимо студентам працювати зі спеціалізованим агентством, фахівці якого на досвіді знають, як правильно зібрати документи, як мотивувати поїздку студента на навчання в Канаду.

Чи можна переподавати документи?

Якщо в листі про рішення посольства Канади не вказано, що ви не маєте права повторно подавати документи на візу, ви можете подати їх заново. Переконайтеся, що ви зібрали повний пакет документів, і подали відсутні документи, якщо потрібно або додаткові документи, які впливають на рішення посольства. Подавати аналогічний пакет документів немає ніякого сенсу.

При повторній подачі, переконайтеся, що документи, які ви надаєте в Посольство Канади для прийняття рішення не суперечать тим, на основі яких вам поставили відмову. Наприклад: ви подаєте довідку з місця роботи батьків, і при повторній подачі, зарплата не збігається з попередніми даними. В цьому випадку у Посольства можуть виникнути питання про справжність документів.

Головне правило отримання візи: не обманювати!

Недостатнє фінансове забезпечення

Це одна з найпоширеніших причин відмови. Студенти показують недостатньо коштів, що призводить до того, що посольство ставить відмову. Уважно подивіться на довідки з банку, які ви подали: чи покриває сума, яка є на рахунку витрати, пов'язані з навчанням, проживанням, харчуванням, кишеньковими витратами і переїздом. Якщо немає, на жаль шанси отримати візу - невисокі.

Зверніться до менеджера з візових питань, і він розповість вам, яка сума повинна бути на рахунку, які вимоги у Посольства до довідки з банку і ін.

Консультація фахівців з візових питань:

+38 044 333 60 04, info.edusteps@gmail.com


Недостатня мотивація

Також досить поширена причина відмови. Це означає, що ви не змогли довести посольству, що курс або програма, яку ви будете вивчати, дійсно вам необхідна. Може тоді варто змінити програму? Або вибрати інший навчальний заклад? Наприклад, студент хоче поїхати в Канаду вчити англійську. Наприклад, студент випускник університету, і хоче вивчати англійську протягом 2 тижнів влітку. Звичайно ж немає нічого складного і незрозумілого, але з іншого боку, виникає питання: Якщо студент закінчив університет, він не буде вчитися, він не працює, навіщо йому потрібна англійська? Питання банальне, але цілком логічне. Тому, завжди подавайте лист мотивацію, в якому ви можете викласти причину і ваше бажання вчитися. Менеджер по роботі з посольством, підкаже, як сформулювати лист і надати достатню мотивацію.

Що тримає вас в Україні, чи повернетеся ви назад після закінчення навчання?

У своїй аплікаційній формі і в документах, які ви подаєте, покажіть і доведіть, що у вас є сильні зв'язки з Україною, що ваша мета - отримати якісну освіту і повернутися назад, для розвитку і роботи в Україні.

Неповний пакет документів і неправильно зібрані документи

Мабуть, ці дві причини є наслідком того, що студент самостійно намагався розібратися в документах, які вимагає посольство. Найчастіше, це свідчить про неуважність, адже ми часто чуємо відповідь або фразу: "А раптом пощастить", що не є правильною позицією в таких питаннях.

Помилкова інформація: перш за все, переконайтесь, що інформація в анкеті і документах вказана достовірна, ви не підробили довідки з місць роботи або банківські довідки. Неправдива і помилкова інформація, тягне за собою дуже серйозні наслідки аж до заборони на повторну подачу документів.

Візьміть до уваги: Посольство Канади не повертає консульський збір, сплачений вам за розгляд документів, в разі, якщо ви отримали відмову. Повторна подача вимагає повторної оплати консульських і візових зборів.

Ми торкнулися лише деяких можливих причин відмови в студентській візі. Якщо вам необхідна більш детальна консультація по вашому питанню, будемо раді допомогти.

Замовити консультацію

Підібрати програму

Скинути

OK