EDUSTEPSДописиНавчання в Великобританії Кваліфікації в системі вищої освіти Англії
Кваліфікації в системі вищої освіти Англії

Кваліфікації в системі вищої освіти Англії


Навчання у школах Великобританії не викликає жодного подиву. Єдиний момент полягає в тому, що середня освіта в Англії триває довше і розділена на кілька модулів. Але з вищою освітою справа трохи інакша.

Британські університети і коледжі пропонують широкий вибір програм і кваліфікацій. Дуже часто, студенти думають, що існує тільки три кваліфікації - бакалавр і магістр, доктор наук, але насправді їх набагато більше.

Ми підготували для наших студентів список кваліфікацій, який використовується в системі вищої освіти Великобританії.

Незакінчена вища освіта:

  • Диплом бакалавра - академічна програма, яка спрямована на вивчення певного професійного спрямування. Тривалість навчання на програмі бакалавра в університетах Великобританії - 3 роки, але також слід враховувати, що тривалість навчання залежить від спеціальності, яку вибрав студент.

У Великобританії, також і в інших країнах існують різні назви дипломів бакалавра: Bachelor of Science / BSc - бакалавр наук, Bachelor of Arts / BA - бакалавр мистецтв, Bachelor of Education - бакалавр освіти, Bachelor of Engineering - бакалавр інженерних наук та ін.

  • Foundation Degree - кваліфікація, яка присвоюється іноземним студентам після закінчення програми підготовки на базі коледжу або університету.
  • Diploma of Higher Education - дворічна програма, яка є еквівалентом перших двох років навчання на програмі бакалавра, часто веде до вступу на третій курс університету. Цей вид програм в більшості випадків зосереджений на освоєнні певних професійних навичок.
  • Certificate of Higher Education - навчання зосереджено на освоєнні студентом певної професії, або на вивченні академічних предметів. Даний сертифікат є еквівалентом першого року навчання в університеті, він показує, що студент готовий отримувати університетську освіту. Дуже часто ця кваліфікація використовується тими студентами, які хочуть змінити спеціальність.
  • Higher National Diploma - дворічний курс, успішне закінчення якого дозволяє студенту вступити на третій курс програми бакалавра в університеті.

Вища освіта - postgraduate level

  • Master's Degree - кваліфікація, яка дозволяє вдосконалити свої знання в тій чи іншій області на основі вже отриманого незакінченої вищої освіти (програма бакалавра). Є два основних види диплома магістра: Taught і Research.

Taught - навчання на цьому виді програми складається з серії лекцій, іспитів, курсових робіт і різного виду академічних завдань. Тривалість навчання від 1 року до 1,5 років. Research - зосереджений на ретельному вивченні конкретного напрямку, як правило протягом 2 або 3 років і тягне за собою написання дисертації.

  • Master of Business Administration (MBA) - міжнародно визнана кваліфікація, яка дає можливість отримати знання та навички необхідні для роботи в сфері менеджменту та управління. МВА зосереджена на вивченні таких предметів і спеціальностей як: бізнес, стратегія бізнесу, операційний і стратегічний менеджмент, Фінанси, бухгалтерія та інші.
  • PhD / Doctorates - найвищий академічний рівень, який може бути присвоєно студенту. Даний диплом дає можливість випускникам працювати в університетах і вести наукову діяльність, а також займатися дослідницькою діяльністю.
  • Postgraduate Diplomas and Certificate - дипломи та сертифікати, зосереджені на вивченні конкретної спеціальності на основі вже отриманих знань.
  • Professional and Vocational Qualifications - Професійні кваліфікації, це як правило короткострокові курси, які дають можливість отримати додаткові бали, необхідні для роботи на певних спеціальностях.
  • Conversion courses - післядипломні програми професійного характеру, які дають можливість змінити спеціальність на основі здобутого раніше неповної вищої освіти.

EDUSTEPS

Ми — агентство з навчання за кордоном. Допомагаємо студентам з України вступити до університетів Великобританії, оскільки є  офіційним представником приймальних комісій британських навчальних закладів. Для роботи з нами ви можете скористатися пакетом послуг EDUSTEPS Premium, який включає повний супровід студента по зарахуванню, а також допомога в оформленні документів на студентську візу в Великобританію.

Для початку скористайтеся консультацією. Вона допоможе розібратися в процедурі вступу до університетів Великобританії і в тому, чим саме ми зможемо вам допомогти.

Запис на консультацію:

Замовити консультацію

Підібрати програму

Скинути

OK