EDUSTEPSДописиНавчання в Швейцарії Університети Швейцарії: особливості навчання та вартість
Університети Швейцарії: особливості навчання та вартість

Університети Швейцарії: особливості навчання та вартість


Швейцарія є однією з найкрасивіших країн Європи. Країна зі стабільною економікою, комфортними умовами проживання і престижними університетами. Швейцарські державні університети входять в рейтинг світових дослідницьких університетів, а швейцарські університети гостинності очолюють Світовий рейтинг шкіл гостинності. Розгляньмо більш детально, які є університети Швейцарії, як їхня вартість і як можна вступити на програми студентам з України.

Освітня агенція Edusteps надає такі послуги із зарахування в престижні університети Швейцарії:
  • Підбір університетів і програм навчання
  • Підготовка документів
  • Зарахування в університет
  • Оформлення документів на студентську візу


Університети Швейцарії

Швейцарські університети мають чудову репутацію у всьому світі. 7 із 12 державних університетів Швейцарії входять в число 200 найкращих університетів світу (Рейтинг найкращих університетів світу QS за 2019 рік). Швейцарія – це країна з давніми традиціями вищої освіти. Перший університет в Швейцарії був заснований у 1460 році в Базелі. Завдяки стабільності цієї країни та благополучним умовам для розвитку протягом багатьох століть Швейцарія стала домівкою 12 університетів, які поєднують в собі найкращі традиції освіти трьох країн: Франції, Німеччини та Італії.

Типи університетів Швейцарії

В Швейцарії існує декілька типів університетів, які умовно можна поділити на:

Основна різниця між університетами полягає в тому, що в першому випадку навчання проводиться мовою території – на французькій, німецькій або італійській, а в приватних університетах Швейцарії навчання ведеться англійською мовою. Ну і звичайно ж різниця у вартості навчання. Але водночас приватні університети більш доступні для іноземних студентів, вступити до державних університетів іноземцям досить складно.

Державні університети Швейцарії: вступ та вартість.

В Швейцарії існує 12 державних університетів. З них 10 – кантональні, а 2 – федеральні технологічні інститути. Різниця між ними незначна. Кантональні інститути експлуатуються та управляються окремими кантонами, а федеральні технологічні інститути управляються безпосередньо урядом Швейцарії. Кантон є традиційною швейцарською формою адміністративного району. У Швейцарії є 26 таких областей. Поряд з 12 цими закладами існують два інших типи університетів: 8 університетів прикладних наук  і мистецтв (UASA), які надають наукову і професійну освіту, і 20 університетів педагогічної освіти (UTE), які пропонують практичну педагогічну освіту. 

Види дипломів в державних університетах Швейцарії:
- Бакалавр
- Магістр
- Доктор наук

На відміну від інших країн Європи, в Швейцарії немає стандартної вартості навчання в державних університетах. Вартість навчання нижча, вона складає від 650 до 1000 євро в рік для іноземних студентів. Але є і більш дорогі університети, наприклад, Università della Svizzera italiana, USI пропонує навчання вартістю 2600 євро в рік. Не дивлячись на те, що вартість навчання в Швейцарії доступна, вступити до державних університетів випускникам шкіл України неможливо, а випускникам університетів – досить важко.

Освіта в Швейцарії для українців

Реальний шанс вступити до державного університету в Швейцарії мають лише ті студенти з України, які отримали швейцарську середню освіту за програмою Matura або пройшли міжнародні програми середньої освіти, такі як - Abitur, Maturita, Baccalaureate, GCSE, A-level, IB Diploma, US High School Diploma.

Атестат середньої школи в Україні не підходить для вступу в державні університети Швейцарії.

Якщо вас цікавить середня освіта в Швейцарії і подальший вступ в швейцарський державний університет, записуйтесь на консультацію з освітньою агенцією Edusteps. Ми зможемо допомогти:
- Підібрати школу-пансіонат в Швейцарії
- Подати документи для вступу
- Підготувати документи для студентської візи

Приватні університети Швейцарії: вступ та вартість

Приватні університети Швейцарії – реальний шанс для іноземних студентів, в тому числі для студентів з України, отримати швейцарську вищу освіту. Викладання у швейцарських приватних вишах ведеться англійською мовою і вступити студенти можуть на основі атестата про середню освіту або диплома бакалавра – якщо мова йде про магістратуру. 

Вартість навчання в приватних університетах  складає від 10 000 євро за рік. Крім навчання студенти також оплачують проживання, харчування і додаткові витрати.

Види дипломів в приватних університетах Швейцарії
- Бакалавр
- Магістр
- Післядипломна, професійна освіта

Популярні напрямки в приватних університетах Швейцарії
- Банківська справа
- Бізнес адміністрування
- Освіта в сфері гостинності, туризму і готельного господарства
- Ресторанний бізнес і кулінарія
- Міжнародні відносини та міжнародне право 

Університети Швейцарії, де варто здобувати вищу освіту українцям


1

Glion Institute of Higher Education Гліон, Бюль, Швейцарія Програми: Бакалаврат, магістратура, післядипломні програми, літні канікули

2

Les Roches Global Education Блюш, Швейцарія Програми: Бакалаврат, магістратура, післядипломні програми, літні канікули

3

Institute of Finance and Management Женева, Швейцарія Програми: Бакалаврат, магістратура, післядипломні програми

4

International University in Geneva Женева, Швейцарія  Програми: Бакалаврат, магістратура, післядипломні програми

5

EU Business School Женева, Швейцарія  Програми: Бакалаврат, магістратура, післядипломні програми

6

Geneva Business School Женева, Швейцарія  Програми: Бакалаврат, магістратура, післядипломні програми


Як вступити до університету в Швейцарії

Якщо ви задумались над отриманням вищої освіти в Швейцарії, ми радимо вам перш за все пройти з нами консультацію, яка допоможе визначити вашу мету та обрати відповідно до неї університети та програмами навчання.

Відповідно до вступних вимог швейцарського університету, в який ви вирішили вступати, наш спеціаліст готує пакет документів і подає його в приймальну комісію університету. Рішення про зарахування університет приймає протягом 1-4 тижнів, після чого ви отримуєте лист про зарахування, який дає право на отримання студентської візи в Швейцарію.

Переваги вступу в університети Швейцарії з Edusteps

  • Індивідуальний підбір програми навчання
  • Підбір програми відповідно до ваших вимог та вподобань
  • Зарахування веде ваш персональний менеджер, який супроводжує вас протягом всього процесу: від подачі документів до отримання візи
  • Інформаційна підтримка студентів в період навчання

Запис на швидку консультацію:

Замовити консультацію

Підібрати програму

Скинути

OK