EDUSTEPSДописиНавчання в Швейцарії Готельний бізнес в університетах Швейцарії, Іспаніі, Нідерландів, США та Канади
Готельний бізнес в університетах Швейцарії, Іспаніі, Нідерландів, США та Канади

Готельний бізнес в університетах Швейцарії, Іспаніі, Нідерландів, США та Канади


Вища освіта за кордоном в сфері готельного, ресторанного та туристичного бізнесу, як ніколи популярна серед сучасних студентів. Гостинність (Hospitality) - це одна з тих сфер, які стрімко розвиваються, тому диплом престижних шкіл гостинності гарантує успішне працевлаштування і розвиток кар'єри на міжнародному рівні.

Але як обрати навчальний заклад за кордоном, який забезпечив би хороший професійний старт? Як вибрати країну, в якій ви хочете вчитися і надалі працювати? У цій статті ми дамо вам більше інформації про те, в яких країнах ви можете вивчати готельний, туристичний і ресторанний менеджмент.

Багато студентів обирають спеціальності - туризм і готельна справа за кордоном для того, щоб отримати старт в міжнародній кар'єрі за однією з наступних професій:

  • Керуючий готелем
  • Керуючий рестораном
  • Шеф-повар
  • Менеджер по роботі з клієнтами
  • Менеджер по роботі з клієнтами сфери люкс
  • Спеціаліст по організації подій або івент-менеджер

Гостинність не обмежується тільки перерахованими вище професіями. Фахівці цього напрямку працюють в сферах фінансів, транспорту, авіаперевезень, логістики, брендів та товарів сфери люкс тощо.

Де вивчати готельний бізнес

Якщо ви вже насправді задумалися про здобуття вищої освіти за кордоном в індустрії гостинності, ми радимо вам розглянути наступні варіанти країн.

Готельний бізнес у Швейцарії

Вартість навчання: від 20 000 швейцарських франків за семестр

Вища освіта в Швейцарії в індустрії гостинності по праву вважається еталоном якості. Саме в цій країні з'явилися перші готелі та перші школи гостинності. Швейцарські університети готельного бізнесу першими почали приймати студентів з усього світу і готувати їх до міжнародної кар'єри.

Сьогодні випускники шкіл гостинності цієї країни, вважаються найбільш затребуваними в світі. Це підтверджується тим, що 4 вузи Швейцарії увійшли в ТОП 10 кращих університетів гостинності у світі за результатами QS World University Rankings.

Школи гостинності Швейцарії

Готельний бізнес в США

Вартість навчання: від 18 000 доларів США на рік

Друге місце з підготовки кадрів в індустрії гостинності займають Сполучені Штати Америки. США через свої можливості, територію і кількість університетів, готує найбільше фахівців сфери готельного бізнесу. Але навчання в університетах Америки з цього напрямку має свої особливості.

Якщо школи гостинності в Швейцарії поєднують практичний і теоретичний підхід з метою підготовки фахівців, які готові працювати в секторі люкс, то викладання в США більш бізнес орієнтоване. Тут готують фахівців, які готові розвивати сектор гостинності, управляти компаніями або працювати в більш вузькій сфері обслуговування.

З досвіду можу сказати, що навчання в США направлено на підготовку тих фахівців, які затребувані саме в цій країні. І оскільки Сполучені Штати Америки можуть запропонувати хороші умови для подальшого працевлаштування та кар'єрного зростання, багато студентів обирають американські університети гостинності саме з цієї причини.

Університети гостинності США:

Запис на швидку консультацію

Готельний бізнес у Великобританії

Вартість навчання: від 15 000 фунтів стерлінгів на рік

Великобританія - одна з тих країн, яка пропонує студентам класичну вищу освіту в сфері готельного та туристичного менеджменту. Причини, за якими іноземні студенти обирають Велику Британію для отримання дипломів бакалавра і магістра в індустрії гостинності прості: висока якість університетів, якість викладання і високий рівень життя в країні. Крім цього, дипломи британських університетів визнаються в усьому світі - а це запорука успішного працевлаштування.

Університети готельного та туристичного менеджменту Великобританії

Вступ до університетів Великої Британії на факультети готельного та туристичного менеджменту має свої особливості. Для вступу на програми бакалавра студентам з України необхідно пройти підготовчий рік International Foundation, який є обов'язковим. Для вступу на програми магістратури достатньо надати диплом бакалавра університету України.

Готельний бізнес в Іспанії

Вартість навчання: від 10 000 євро в семестр

Вища освіта в Іспанії в сфері готельного та туристичного менеджменту також має свої особливості. Оскільки Іспанія є досить популярним туристичним напрямком, навчання в сфері гостинності стартувало на основі досвіду країни у розвитку туристичного, готельного та ресторанного менеджменту.

Більшість закладів, які готують фахівців цього напрямку в Іспанії - приватні, бо основна мета - підготувати професіоналів міжнародного класу. Також програми приватних вишів складаються з семестрів теорії і практики, і орієнтовані на подальше працевлаштування студентів. Навчання в школах гостинності проводиться англійською мовою, деякі університети проводять навчання іспанською мовою. У державних університетах навчання проводиться обов’язково іспанською мовою.

Готельний бізнес у Нідерландах

Вартість навчання: від 8 000 євро в рік

У Нідерландах розташовано декілька відомих на весь світ шкіл гостинності, які славляться своїм підходом у підготовці фахівців цього напрямку. Деякі голландські університети гостинності навіть володіють власними готелями, на базі яких студенти можуть проходити практику. Але що найбільше приваблює в навчальних закладах цієї країни - це організація процесу навчання і вартість навчання для іноземних студентів.

Вступити до університетів гостинності Голландії студенти можуть відразу на перший курс бакалаврату або магістратури, без додаткового року підготовки, за умови високого балу з англійської мови.

Готельний бізнес в Канаді

Вартість навчання: від 15 000 канадських доларів на рік

Канада - одна з країн, де вищу освіту в індустрії гостинності розвинуто на високому рівні. Студенти, які планують навчатися в Канаді, повинні для себе розуміти, що навчання в цій країні орієнтоване на підготовку фахівців, затребуваних саме в Канаді. Тому, якщо ваша мета - міжнародна кар'єра в індустрії, краще обрати навчання в Швейцарії, США, Нідерландах або в Іспанії.

Попри це, Канада пропонує професійну освіту на рівні бакалавра, магістра та пост дипломного навчання. Вартість навчання в коледжах і університетах набагато дешевше, під час навчання у студентів є можливість офіційно працювати. Після закінчення навчання студенти отримують дозвіл на роботу, що не менш важливо для отримання подальшого практичного досвіду в сфері гостинності.

Як вибрати країну навчання в сфері гостинності?

Щоб обрати країну, в якій ви плануєте здобувати вищу освіту в індустрії гостинності, ми радимо керуватися наступними критеріями:

  • Розібратися в можливостях подальшого працевлаштування за кордоном: ви плануєте розпочати міжнародну кар'єру або хочете надалі працювати в країні навчання
  • Визначитися зі спеціальністю. Деякі університети орієнтовані на підготовку управлінців, інші на фахівців вузького профілю, також є університети, які займаються підготовкою виключно рестораторів або шеф-кухарів.
  • Дізнатися вартість навчання в країні. Означте для себе той бюджет, який ви можете виділити на навчання, а також проживання і додаткові витрати.

Якщо ви все ж не впевнені у виборі навчального закладу і країни, ми запрошуємо вас на безкоштовну консультацію з нашими фахівцями, які допоможуть вам грамотно розставити пріоритети і зробити правильний вибір на користь того чи іншого навчального закладу.

Запис на швидку консультацію

Освітнє агентство EDUSTEPS має тривалий досвід роботи і зарахування студентів з України в престижні школи гостинності по всьому світу. Ми знаємо всі тонкощі процесу вступу, отримання студентських віз і навчання в університетах готельного та туристичного бізнесу.

Замовити консультацію

Підібрати програму

Скинути

OK