EDUSTEPSДописиНавчання в Швейцарії Навчання в Швейцарії: вартість та особливості
Навчання в Швейцарії: вартість та особливості

Навчання в Швейцарії: вартість та особливості


Вища освіта в Швейцарії – це еталон якісної вищої європейської освіти. Швейцарія об’єднала в собі університетські традиції трьох країн: Франції, Німеччини та Італії, створила свою унікальну швейцарську систему освіти, яка сьогодні вважається найпрестижнішою. Університети Швейцарії входять в рейтинг найкращих університетів світу, швейцарська освіта має попит серед роботодавців зі всього світу. Тут також є свої унікальні програми навчання, які виокремлюють Швейцарію від інших країн Європи. Найяскравішим прикладом є напрямок готельно-ресторанного бізнесу і сфера гостинності.

Навчання в Швейцарії для українців:

  • Швейцарія асоціюється зі стабільністю, високим рівнем життя, надійністю та точністю. Ці всі якості можна віднести і до вищої освіти в Швейцарії.
  • Навчання в Швейцарії дає можливість отримати корисні контакти, адже тут навчаються діти відомих політиків, бізнесменів, дипломатів.
  • Швейцарія – колиска гостинності, тут з’явилися перші в світі готелі та університети готельного, ресторанного та туристичного бізнесу.
  • В Швейцарії зосереджена велика кількість компаній класу люкс, міжнародних компаній і міжнародних організацій, які приймають на стажування студентів університету. 
  • Навчатися в Швейцарії студенти можуть на 4 мовах – французькій, німецькій, італійській та англійській.
  • Університети Швейцарії надають диплом, який має попит серед роботодавців зі всього світу, не залежно від того, чи це диплом державного університету, чи приватного.

Запис на швидку консультацію

Особливості вищої освіти Швейцарії

Розгляньмо особливості вищої освіти в Швейцарії з точки зору навчання студентів з України та інших країн пострадянського простору. Освіта в Швейцарії для українців доступна в приватних школах-пансіонатах, де є можливість отримати міжнародні дипломи про середню освіту: A-level, IB, Matura, Abitur та інші. Швейцарська середня освіта дає студентам можливість вступити в державні університети Швейцарії на програми бакалавра. В магістратуру студенти можуть вступити на основі отриманого диплома бакалавра українського чи будь-якого іншого університету.

Вступити до університетів в Швейцарії на бакалаврат в державний університет після української школи на цей момент неможливо, оскільки наш атестат не відповідає рівню середньої освіти в Швейцарії.

Види програм університетів Швейцарії для українських студентів:

  • Підготовчі програми – пропонують приватні університети Швейцарії. Програми направлені на отримання навичок, необхідних для навчання на програмі бакалавра або магістра.

  • Бакалаврат в Швейцарії – програма тривалістю від 3 до 4 років, яка викладається в державних і приватних університетах

  • Магістратура в Швейцарії представлена або класичними державними університетами, або приватними університетами, більшість із яких – престижні бізнес-школи. Тривалість навчання на програмі магістра в Швейцарії від 1 до 2 років. Часто магістерські програми мають практичну спрямованість і включають в себе обов’язкове стажування. 

  • МВА – магістр бізнес адміністрування. Ця програма викладається в престижних швейцарських бізнес-школах, які готують СЕО міжнародного рівня.

Вартість навчання в Швейцарії

Навчатися в Швейцарії не дешево, якщо мова йде про приватні університети. Вартість навчання в швейцарському приватному університеті варіюється від 10 000 до 30 000 франків за рік. Окрім навчання, студенти повинні оплатити проживання, харчування і додаткові витрати, які також не дешеві.

Навчатися в Швейцарії безкоштовно можна лише в державних університетах. Для вступу в державні університети на програми бакалавра студентам з України потрібно отримати міжнародну або швейцарську середню освіту. На жаль, після 11 класу середньої школи студенти не можуть вступати на перший курс швейцарського ЗВО.

На кого вчитися в університеті в Швейцарії

Найпопулярнішими напрямками навчання в університетах Швейцарії вважаються: готельний бізнес, ресторанний менеджмент, туристичний бізнес, банківська справа, фінанси, управління бізнесом. В державних університетах популярні наукові напрямки: фізика, архітектура, інженерія, природні науки, медицина.


Університети Швейцарії, де варто здобувати вищу освіту українцям


1

Glion Institute of Higher Education Гліон, Бюль, Швейцарія Програми: Бакалаврат, магістратура, післядипломні програми, літні канікули

2

Les Roches Global Education Блюш, Швейцарія Програми: Бакалаврат, магістратура, післядипломні програми, літні канікули

3

Institute of Finance and Management Женева, Швейцарія Програми: Бакалаврат, магістратура, післядипломні програми

4

International University in Geneva Женева, Швейцарія  Програми: Бакалаврат, магістратура, післядипломні програми

5

EU Business School Женева, Швейцарія  Програми: Бакалаврат, магістратура, післядипломні програми

6

Geneva Business School Женева, Швейцарія  Програми: Бакалаврат, магістратура, післядипломні програми


Як вступити до університету в Швейцарії

Якщо ви задумались над отриманням вищої освіти в Швейцарії, ми радимо вам перш за все пройти з нами консультацію, яка допоможе визначити вашу мету та обрати відповідно до неї університети та програмами навчання.

Відповідно до вступних вимог швейцарського університету, в який ви вирішили вступати, наш спеціаліст готує пакет документів і подає його в приймальну комісію університету. Рішення про зарахування університет приймає протягом 1-4 тижнів, після чого ви отримуєте лист про зарахування, який дає право на отримання студентської візи в Швейцарію.

Переваги вступу в університети Швейцарії з Edusteps

  • Індивідуальний підбір програми навчання
  • Підбір програми відповідно до ваших вимог та вподобань
  • Зарахування веде ваш персональний менеджер, який супроводжує вас протягом всього процесу: від подачі документів до отримання візи
  • Інформаційна підтримка студентів в період навчання

Запис на швидку консультацію:

Замовити консультацію

Підібрати програму

Скинути

OK