EDUSTEPSДописиНавчання в Канаді Освіта за кордоном. Безкоштовне навчання в Канаді: міф чи реальність
Освіта за кордоном. Безкоштовне навчання в Канаді: міф чи реальність

Освіта за кордоном. Безкоштовне навчання в Канаді: міф чи реальність


Існує багато міфів про навчання за кордоном, зокрема про навчання у Канаді. Один із найпопулярніших — це безкоштовна освіта: серед студентів та батьків існує думка, що освіту в Канаді можна здобути не витративши жодної копійки. Темі скільки дійсно коштує навчання у Канаді ми присвятили окрему статтю.

Нас, як агентство з зарахування до університетів та коледжів Канади, часто запитують:

Вища освіта в Канаді платна для всіх без винятку

  • Мінімальна сума витрат  на один рік навчання в канадському коледжі складає 22 000 канадських доларів
  • Знижки в університетах та коледжах Канади не є правилом, а скоріше є винятком
  • Університети можуть дати стипендію лише на науково-дослідні спеціальності

Вища освіта в Канаді є платною для всіх: як для громадян Канади, так і для іноземних студентів. Вартість навчання за один рік у коледжі обійдеться у суму від 11 000 до 17 000 $ на рік, в університеті - від 17 000 до 25 000 $ на рік. 

Погоджуюсь, вартість навчання в Канаді недешева, тим більше, що вам доведеться заплатити за проживання, харчування, переїзд, страховку, підручники близько 10 000 - 12 000 канадських доларів додатково.

Знижки на навчання у Канаді

У Канаді існує два види знижок на навчання:

  • Знижка - зниження вартості навчання
  • Стипендія або грант - фінансування навчання фондом в університеті

Знижки надають канадські коледжі та університети далеко не всім студентам. Вони видаються за високі оцінки, портфоліо або залучення нових студентів.

Стипендії — це фінансування навчання третьою особою, наприклад, фондом. Таких стипендій у Канаді дуже мало. Їх можуть отримати студенти, які вивчають хімію, фізику, біотехнології, психологію чи інші науки – стипендії отримують одиниці. Більшість стипендій зобов'язують студентів після закінчення навчання повернутися до України. Ці програми не дають права працювати під час навчання.

EDUSTEPS радить студентам вивчити такі сайти:

Чому немає стипендій у канадських коледжах та університетах?

Основна мета вищої освіти в Канаді – отримати знання та навички, які можна застосувати на практиці. Тобто піти працювати, отримувати хорошу зарплату та забезпечити майбутнє для себе та своєї сім'ї. Канаді потрібні фахівці високої кваліфікації, в галузях, що мають попит.

Канада, як будь-яка інша країна, не зацікавлена в оплаті вашого навчання, особливо для міжнародних студентів. Ви хочете отримувати гідну зарплатню? Інвестуйте у свій розвиток та освіту.

Уряд Канади намагається знизити рівень безробіття. Тому університети та коледжі пропонують програми, після закінчення яких ви з упевненістю можете знайти роботу. Так, ви не будете навчатися безкоштовно в Канаді, але ви можете працювати під час навчання у коледжі або університеті. А після закінчення навчального закладу отримаєте Post Graduation Work Permit – дозвіл на роботу у Канаді від 1 до 3 років. Ми виокремили 7 переваг вищої освіти у Канаді у статті за посиланням.

"Раз стипендій немає, значить ця стаття не для мене. Шукатиму далі" - так подумає настирливий студент, який продовжуватиме шукати стипендіальні програми. Але якщо подумати над таким питанням: Як заощадити на навчанні в Канаді? Як правильно розподілити свій бюджет?

Вища освіта у Канаді – інвестиція у ваше майбутнє.

Як ми сказали раніше, після успішного завершення коледжу або університету в Канаді студентам надається дозвіл на роботу від 1 до 3-х років. Дуже часто студенти після закінчення вишу залишаються жити в Канаді. Тому якщо плануєте залишитися і ви — дуже важливо зробити таке: правильно підібрати програму, прорахувати витрати на навчання та проживання та спланувати подальші кроки для імміграції.

Як ми можемо допомогти вам?

  • Підберемо навчальний заклад та програму навчання
  • Складемо ваш план зарахування та отримання візи
  • Зарахуємо вас до університету або коледжу Канади
  • Допоможемо отримати документи для візи
  • Грамотно підготуємо ваші документи на отримання студентської візи до Канади.

Отримати консультацію спеціаліста EDUSTEPS

Якщо мета вашого навчання в Канаді – це подальша імміграція, вам не варто розраховувати на гранти та стипендії. Тому важливо розуміти:

  • Скільки коштує навчання в університетах та коледжах Канади?
  • Яку програму краще вибрати, виходячи зі свого бюджету?
  • Як можна заощадити?

Катерина Шахраюк, академічний консультант освітнього агентства EDUSTEPS, виділила для вас кілька важливих порад, які допоможуть надалі правильно спланувати процес навчання та при цьому заощадити гроші. Це важливо знати кожному!

Як знизити вартість навчання?

1. Правильно оберіть місто, провінцію.

Вибирайте навчання у провінціях, де витрати на проживання та навчання нижче: Вінніпег, Альберта, Саскачеван або Манітоба. Наприклад, вартість навчання університету Вінніпег від 11 000 – 15 000 канадських доларів на рік, набагато нижча, ніж в університетах провінції Онтаріо.

2. Добре навчайтеся!

Коледжі та університети дають знижки за хороші оцінки. Суми невеликі, від 1000 до 3000 канадських доларів, але приємні

3. Правильно підберіть спеціальність.

Вибирайте наукові спеціальності, особливо, якщо навчатиметеся в університеті Канади.

4. Працюйте під час навчання

Це шанс заробити на кишенькові витрати, підручники, харчування. Канада дозволяє іноземним студентам працювати до 20 годин на тиждень під час навчання та до 40 годин – у період канікул. Наприклад, середня заробітна плата за годину для студентів в Онтаріо 14.10 канадських доларів 

5. Отримайте дозвіл на роботу після закінчення навчання

Після закінчення державного університету чи коледжу у Канаді видається Post Graduation Work Permit. Так ви можете легально працювати без оформлення робочої візи.

6. Вибирайте навчання у коледжі, замість університету

Навчайтеся у коледжі, якщо не можете оплатити університет. Вартість навчання у канадському коледжі набагато нижча. Також колежі пропонують програми різної тривалості, від 1 до 4 років. Ви можете заощадити на тривалість навчання.

7. Отримайте диплом бакалавра в Україні

Після українського університету ви можете вступити на програми Post Graduate Program у Канаді. Ці програми тривають 1 рік. Вони призначені для студентів з дипломом бакалавра, які хочуть здобути професію та працювати в Канаді.

8. Вибирайте лише ті спеціальності, що мають попит.

У Канаді цінується професійна освіта та практичні навички. Вибирайте ті спеціальності, які потрібні в Канаді. Ви забезпечите собі реальний шанс отримати дозвіл на проживання після закінчення навчання.

9. Вчіть англійську мову в Україні.

Почати навчання у Канаді можна і з низьким рівнем. Але якщо ви його вивчите до поїздки, ви не витрачатимете додатковий час та гроші на вивчення англійської мови в Канаді.

10. Не заощаджуйте на послугах агента.

Теоретично ви можете самі вибрати програму, підготувати документи та потім податися на студентську візу. Але до нас часто звертаються студенти після відмови у візі або тоді, коли місць на програмі вже немає. Тому краще відразу робити все правильно, з супроводом спеціаліста, тим більше, що отримувати отримати візу після відмови набагато важче.

Вас цікавить навчання в Канаді? Скористайтеся нашими послугами!

Ми супроводжуємо студента від вибору програми до вашого вильоту на навчання. Детально про етапи нашої роботи ви можете прочитати на сторінці опису нашої послуги EDUSTEPS Premium, а також залишивши ваші контакти, щоб ми зв'язалися з вами:

Отримати консультацію спеціаліста EDUSTEPS

Коли розпочинати підготовку

Ми радимо батькам та студентам планувати навчання в Канаді заздалегідь: за рік до бажаної дати початку навчання. За цей час ми з вами зможемо продумати схему зарахування та отримання візи та подальше перебування в Канаді. Також ви зможете зібрати необхідну суму, яку вимагає показати Посольство Канади для отримання студентської візи.

Як заощадити гроші на навчання у Канаді для випускників шкіл?

Навчайте англійську мову в Україні, та складайте тести IELTS/TOEFL тут. Так ви вступите на перший курс коледжу чи університету без додаткових витрат на підготовчу програму.

Вступайте до коледжу, не університету. Навчання в коледжі Канади дешевше вдвічі.

Навчайтеся в невеликих містах Канади. Ви можете заощадити на вартості проживання та супутніх витрат.

Працюйте під час навчання. Після 18 років вам дозволено працювати до 20 годин на тиждень.

Як заощадити гроші на навчання у Канаді для випускників університетів?

Замість магістратури ви можете навчатися в коледжах. Вони пропонують програми підвищення кваліфікації або перекваліфікації - Post Graduate або Graduate (у різних провінціях Канади ці програми можуть називатися по-різному). Тривалість навчання – 1 рік. Вартість навчання від 13000 до 17000 канадських доларів.

Бажаєте більше дізнатися про постдипломні програми у Канаді? Ми підготували для вас статтю про другу вищу освіту в Канаді.

Отже, навчання в Канаді є платним для всіх без винятку студентів. Канада — країна для імміграції, і навчання слід розглядати як інвестицію у майбутнє. Щоб ваші плани на навчання та подальшу роботу реалізувалися, ми радимо звернутися до наших консультантів. 

EDUSTEPS

Ми — агентство з навчання за кордоном. Допомагаємо студентам з України вступити до університетів і коледжів Канади, оскільки є  офіційним представником приймальних комісій канадських навчальних закладів. Для роботи з нами ви можете скористатися пакетом послуг EDUSTEPS Premium, який включає повний супровід студента по зарахуванню, а також допомога в оформленні документів на студентську візу в Канаду.

Для початку скористайтеся консультацією. Вона допоможе розібратися в процедурі вступу до коледжів або університетів Канади і в тому, чим саме ми зможемо вам допомогти.

Запис на швидку консультацію:

Замовити консультацію

Підібрати програму

Скинути

OK