EDUSTEPSДописиНавчання в США 5 порад як знизити вартість навчання в США
5 порад як знизити вартість навчання в США

5 порад як знизити вартість навчання в США


Залишити свою рідну країну з метою вчитися у Сполучених Штатах - це велике випробовування. Як іноземний студент, окрім адаптації до нової культури та середовища, вам також необхідно переконатися, що ви можете забезпечити себе фінансово під час навчання.

У звіті Ради коледжів "Тенденції ціноутворення та підтримки студентів" йдеться, що студентам денної форми навчання з інших штатів потрібно буде виділити до бюджету 45 240 доларів у 2022-2023 фінансовому році. Ця сума відноситься до чотирирічних державних коледжів та університетів. Зрозуміло, що вартість навчання для іноземних студентів у приватних чотирирічних некомерційних навчальних закладах сягає в середньому 557570 доларів США. Якщо ви отримуєте академічний чи професійний ступінь, очікуйте, що витрати збільшаться.

Ці цифри, на перший погляд, можуть здатися приголомшливими. Але для іноземних студентів фінансове виживання у США можливе за умови ретельного планування.

Скільки коштує проживання в Америці

Вартість навчання в США — це не лише плата за навчання, а й багато інших фінансових факторів. Під час навчання в Америці ви також повинні враховувати витрати на щоденні потреби. Ми зібрали інформацію за 2023 рік, щоб показати приблизний рівень  витрат для студентів за місяць (в доларах США):

  • проживання на кампусі - 1025;

  • житло за межами кампусу - 1339;

  • харчування - 444 долари;

  • медичне обслуговування - 552;

  • купівля навчальних матеріалів - 103;

  • транспорт - 72;

  • відпочинок - 83;

  • інші витрати - 2234.

Орієнтовна загальна сума розходів за місяць становить близько 2170 доларів.

Ці дані взяті з Ради коледжів Каліфорнійської комісії з надання допомоги студентам та інших освітніх джерел. Необхідно пам'ятати, що ваші особисті витрати можуть відрізнятися від зазначених вище цифр. Різні фактори, такі як вартість навчання у навчальному закладі, розташування житла та особисті фінансові потреби можуть впливати на загальну вартість вашого життя.

5 порад як знизити витрати під час навчання в США

Важливо! EDUSTEPS не підбирає програми для отримання грантів чи стипендій. Ми зараховуємо студентів лише на платні програми, де стипендії можуть надаватись в індивідуальному порядку у вигляді знижки на навчання.

Ось кілька способів зменшити розходи на навчання, одночасно приділяючи увагу своїй навчальній програмі:

  1. Подання заявки отримання стипендії. Стипендія є знижкою на навчання в конкретному університеті, або фінансовою допомогою сторонніх організацій. Ви можете подати заявку на отримання стипендії у різних джерел, таких як ваша рідна країна, навчальний заклад, дипломні програми, некомерційні організації, приватні компанії, місцеві громадські групи та професійні асоціації. Крім заявки на стипендію, зазвичай потрібна наявність певних документів, включаючи особисте есе.

  2. Отримання гранту. Це фінансова допомога, яка зобов'язує вас виконати певні умови після закінчення навчання. Є гранти, доступні для іноземних студентів, які можуть допомогти вам отримати гроші, пов'язані з вашим навчанням. Є стипендії для студентів, які здобули ступінь магістра. Гроші пропонуються не лише приймаючою країною, а й різними навчальними закладами, приватними та державними організаціями. Отримати додаткову інформацію про гранти можна у базі даних Міжнародного інституту освіти «Фінансування досліджень у США».

  3. Робота на неповний робочий день. Студентам з візою F-1 дозволяється працювати на кампусі до 20 години на тиждень під час навчального семестру. У деяких випадках, після проходження повного року навчання та за наявності фінансових труднощів, іноземним студентам з візою F-1 може бути дозволено працювати за межами кампусу. Але для цього будуть потрібні додаткові документи та відповідність вимогам вашої програми.

  4. Отримання освітніх кредитів. Ще один спосіб покрити витрати на навчання у США. Подібні позики передбачають погашення суми із відсотками протягом обумовленого часу. Деякі освітні кредити для іноземних студентів призначені для покриття різноманітних академічних витрат.

  5. Розподіл витрат з руммейтом чи кількома руммейтами. Пошук сусіда з метою зменшення витрат на проживання є поширеною практикою серед місцевих та іноземних студентів. Ви можете поділити загальні витрати, такі як оренда, продукти харчування, рахунки за електрику, Wi-Fi, газ та воду.

Необхідно також ретельно планувати свої щоденні витрати, щоб адаптуватися до свого бюджету та керувати наявними фінансами. Це включає фіксовані витрати (такі, як плата за навчання та житло) і щоденні витрати, що змінюються, які можуть бути відрегульовані відповідно до ваших можливостей.

Всі ці методи допоможуть іноземним студентам фінансово вижити у Сполучених Штатах та одночасно отримувати якісну освіту.


Щоб не зазнати труднощів після переїзду, зверніться до фахівців Edusteps. Досвідчені співробітники роз'яснять усі нюанси навчання в США та допоможуть підібрати оптимальний фінансово підходящий варіант.

Замовити консультацію

Підібрати програму

Скинути

OK