EDUSTEPSДописиНавчання в США Найкращі програми МВА в США
Найкращі програми МВА в США

Найкращі програми МВА в США


Америка завжди була бажаним місцем для навчання. Туди прагнуть потрапити студенти з усього світу. Особливо ті хто бажає здобути ступінь магістра з ділового права. Америка має розвинену та динамічну економіку. Та є найкращою країною для вивчення бізнесу. Такого висновку дійшли в QS Global MBA 2023. Це рейтинг найкращих програм з вивчення бізнесу. Всього до нього потрапило 25 програм. З них 13 вивчають в США.

Чому варто здобувати ступінь МВА в США

Перш за все навчальні заклади країни відрізняються високим рівнем навчання та кваліфікованими викладачами. Окрім того, саме тут випускники можуть отримати найкращий практичний досвід та навіть роботу після закінчення ВНЗ.Згідно з опитуванням корпоративних рекрутерів встановили, що в найближчі роки планується зростання попиту на випускників МВА.

Також серед переваг навчання в Америці варто відзначити:

Якість навчання. Адже тут розташовані найкращі ВНЗ світу.

Визнання світом. Американські випускники МВА мають попит у всіх роботодавців в кожній країні. Наявність такого диплома значно підвищує авторитет та перспективи під час пошуку роботи.

Великий вибір спеціальностей. Окрім основної програми тут представлені різноманітні факультативи. Це дозволяє адаптувати навчання під потреби кожного студента.

Підтримка студентів та випускників. Ви отримуєте відмінні зв'язки по всьому світу. В Америці розвинені мережі випускників, де можна отримати цінні поради та підтримку.

Можливості для досліджень. Програми МВА пропонують багатий вибір дослідницьких можливостей та інноваційних технологій для їх втілення. Особливо для тих хто цікавиться передовими бізнес-концепціями та технологіями.

Можливості для працевлаштування. В США безліч провідних компаній, що готові прийняти на роботу випускників популярних ВНЗ. А також студентам надана можливість працювати під час навчання.

Розвинена екосистема підприємництва. В Америці відкриваються широкі можливості для тих хто бажає відкрити власний бізнес. Для них передбачено доступ до систем підтримки, венчурного капіталу та іншим ресурсам.


Найкращі програми МВА в університетах США

Гарвардський університет (Harvard University)

Навчальний заклад з давньою історією. Заснований ще у 1636 році він і зараз залишається одним з самих престижних та популярних університетів світу. Входить до легендарної Ліги плюща. Має 13 різних бізнес-шкіл та університетів, в яких пропонують безліч програм для навчання. Тут можна отримати ступінь Бакалавра, Магістра чи Доктора наук.

Школа бізнесу - це аспірантура Гарвардського університету. Тут можна здобути ступінь МВА за два роки навчання. Також університет пропонує інші програми для керівників та онлайн-курси.

Бізнес-Школа Гарвардського університету вважається найкращою у світі для навчання. Багато її випускників стали відомими підприємцями, магнатами та політиками. Навчання передбачає багато практичних занять та досліджень. Найбільш відомою методикою школи став кейс-метод.

Вартість навчання складає 74 910 доларів США.

Стенфордський університет (Stanford University)

Заклад заснований у 1981 році подружжям Стенфорд. Має сім шкіл де можна здобути ступінь бакалавра, магістра та спеціаліста. Бізнес-школа на базі університету працює з 1925 року. Наразі входить до списку найповажніших навчальних закладів. Пропонує навчання з декількох напрямків:

MBA — магістратура ділового адміністрування;

MSx — для керівників середньої ланки;

PhD — ступінь доктора філософії.

Також пропонує онлайн-програми навчання Stanford LEAD та Stanford Seed.

Має безліч відомих випускників та високу популярність серед студентів. Навчання триває два роки. Кожного року до школи вступає в середньому 420 відсотків. При цьому охочих набагато більше. Адже вступають всього 6 відсотків від абітурієнтів. Вартість навчання 79 860 доларів.

В програму навчання входять факультативи, дослідницькі програми, практичні заняття. Велика увага надається особистому росту. Також є можливість пройти експериментальне навчання.

Массачусетський технологічний університет (Massachusetts University of Technology)

Відомий у світі навчальний заклад. Має спеціалізацію на науці, інноваціях та технологіях. Засновано університет у 1861 році. Наразі серед його випускників 41 астронавт, 27 лауреатів премії Тьюрінга та 97 Нобелівської.

Школа менеджменту Слоана, що є гілкою університету надає можливість закінчити магістратуру, аспірантуру, докторантуру, та окрему програму для керівників. Програма навчання передбачає можливість адаптації під кожного студента. Тобто кожен може отримати саме ті знання до яких прагне. Також передбачені заняття в лабораторіях, де разом з партнерами студенти проводять власні дослідження.

Навчання по програмі МВА триває два роки. По закінченні випускник може отримати дозвіл на проживання та роботу в США протягом 24 місяців.

Умови відрізняються залежно від програми:

МВА — 2 роки, вартість 82 000 доларів;

MIT Sloan Fellows MBA  — 1 рік, вартість 144 000 доларів;

MBA MIT — 20 місяців, вартість 197 000 доларів.

Пенсильванський університет (University of Pennsylvania)

Приватний університет, що вважається найкращим в США. Розташований в штаті Пенсільванія. школа Уортона, що є гілкою Пенсільванського університету, заснований у 1881 році. Надає можливість навчатися на декількох програмах. Також має відомих людей серед випускників та відрізняється дослідницькими досягненнями.

Тут дуже розвинена студентська спільнота. Завдяки цьому студенти отримують корисні зв'язки та поради.

Програма навчання дуже гнучка. Вона надає можливість студентам обирати проміж 200 факультативів та 21 спеціальності. Це надає можливість отримати знання необхідні для обраної професії. Серед найвідоміших напрямків підприємництво, зміна клімату, штучний інтелект та керування охороною здоров'я. Навчальні програми тривають 2 роки та коштують 87 370 та 223 500 доларів США.

Каліфорнійський університет, Берклі (University of California, Berkeley)

Державний дослідницький університет, заснований у 1868 році. Це перший навчальний заклад з земельними грандами. UC Berkeley незмінно посідає провідні позиції у світових рейтингах університетів. Школа бізнесу Уолтера А. Хааса, також відома як Berkeley Haas, є його гордістю. Школа бізнесу університету надає можливість обрати зручний тип навчання:

MBA с повною зайнятістю.

MBA по вечорах та вихідним.

MBA для керівників.

Магістр Engineering.

Навчання відбувається за напрямком підприємництва, маркетингу, соціальних зв'язків та розвитку.

Особливості навчання:

МВА — 2 роки, вартість 82 059 доларів;

Executive MBA  — 2 роки, вартість 205 897 доларів.

Вимоги до кандидатів на вступ:

Наявність ступеня бакалавра в акредитованих навчальних закладах.

Наявність професійного досвіду в обраній сфері.

Проходження програм підготовки при відсутності досвіду.

Проходження іспиту GMAT або GRE (при недостатньому досвіді).

Знання англійської мови, з підтвердженням про проходження курсів.

Переклад документів від усіх закладів де навчався студент.

Рекомендації від педагогів та керівників.

Есе.

Повне резюме з досвідом роботи та біографічними даними.

Проходження співбесіди онлайн.

Майбутні можливості для випускників бізнес-шкіл

У США випускникам MBA надається широкий вибір можливостей для кар'єрного зростання, залежно від їхньої спеціалізації, навичок та інтересів. Найбільш прибутковими та популярними для випускників MBA є консалтинг, фінанси та технології. Ці сфери пропонують високі зарплати, можливості для кар'єрного зростання та цікаві умови роботи.

Випускники MBA також можуть знайти роботу в інших областях, таких як охорона здоров'я, логістика, маркетинг, людські ресурси та операції, де вони зможуть застосувати свою ділову хватку, аналітичні навички та лідерські якості. Звичайні посади для випускників MBA у Сполучених Штатах включають фінансових менеджерів, ІТ-менеджерів, консультантів з менеджменту, менеджерів у галузі охорони здоров'я та медичних послуг, операційних аналітиків та особистих фінансових консультантів. Ці робочі місця вимагають, щоб випускники MBA займалися фінансовими, технічними, стратегічними, операційними та людськими аспектами організації та пропонували рішення, ідеї та рекомендації для підвищення її продуктивності та ефективності. Вони можуть працювати у різноманітному, динамічному середовищі, враховуючи глобальні ринки, культури та тенденції. Вони також можуть займатися підприємницькою діяльністю, відкриваючи власний бізнес або приєднуючись до стартапів та МСП.

За даними US News & World Report, середня базова зарплата плюс бонуси, що виплачуються випускникам MBA у 2022 році, становили $110 879. А стартова, яку пропонують американські компанії, становить $115 00. З найбільш високооплачуваних фахівців, що є випускниками МВА, можна відмітити інвестиційного банкіра, менеджера проєктів, консультанта з бізнесу та стратегії, менеджера з розвитку бізнесу та менеджера з маркетингу.


Якщо ви прагнете здобути освіту в США і шукаєте надійну підтримку у процесі вступу, агенція Edusteps стане вашим незамінним помічником. Зі своїм багатим досвідом і індивідуальним підходом до кожного клієнта, Edusteps допомагає абітурієнтам у підготовці необхідних документів, виборі університету, який найкраще відповідає їхнім освітнім та кар'єрним цілям, а також у навігації складним процесом подання заявок. Ви можете розраховувати на професійну підтримку на кожному етапі вашого шляху до вступу в американський університет, починаючи з планування тестів і завершуючи отриманням візи.

Замовити консультацію

Підібрати програму

Скинути

OK