EDUSTEPSДописиНавчання в США Чи існує безкоштовна освіта в США
Чи існує безкоштовна освіта в США

Чи існує безкоштовна освіта в США


Сьогодні я хочу розвіяти іще один популярний міф наших студентів: безкоштовну вищу освіту в Сполучених Штатах Америки. За останній час через велику кількість інформації в інтернеті про стипендіальні програми, складається враження, що освіту в Америці можна отримати, не витративши ні центу. Але чи правда це? В яких випадках студенти можуть отримати стипендію, що мається на увазі під стипендією? Скільки коштує навчання в США і як можна зекономити на навчанні? На ці питання я постараюсь відповісти в цій статті.

Навчання в Сполучених Штатах Америки, а саме вища освіта — платна. Незалежно від типу навчального закладу, чи то державний університет, чи приватний, студенти з США та іноземні студенти повинні оплатити навчання для того, щоб отримати диплом бакалавра чи магістра. Тому в Америці так популярні кредити на навчання, і багато сімей роками накопичують гроші на фінансування освіти в університеті для своїх дітей.

Отримайте швидку консультацію:

Скільки коштує навчання в університетах США?

Американські університети вважаються найдорожчими у світі. Вартість навчання на програмі бакалавра в університеті США складає від 19 000 USD на рік. В деяких навчальних закладах вартість складає від 20 000 до 30 000 USD на рік.

Середня вартість витрат на проживання, харчування, підручники складає від 11000 USD на рік. Більшість навчальних закладів не розглядає документи на зарахування, якщо майбутній студент не надасть відповідні підтвердження наявності фінансових коштів, що гарантують можливість сплати за навчання та додаткові витрати за один рік.

Вища освіта в США це на стипендії, котрі в нас асоціюються з безкоштовною освітою
Не дивлячись на те, що Америка у нас співвідноситься виключно зі стипендіями, отримати стипендію іноземцям (особливо тим, котрі вступають на перший курс після закінчення 11 класу школи в Україні) фактично неможливо. Чому нашим студентам складно отримати стипендію? На це питання можна відповісти, перш за все, розібравшись, що таке стипендія.

Стипендія – це не безкоштовне навчання. Стипендія — це разова чи багаторазова знижка, котра надається університетом чи незалежною організацією за певні досягнення студента. Існує багато видів стипендій, але вони покривають лише частину навчання, і ніколи не стосуються оплати проживання і харчування. Ці витрати студенти повинні покривати самостійно.

Як іноземний студент, ви можете претендувати на певні знижки на навчання, але вони надаються університетом в індивідуальному порядку і не є загальноприйнятим правилом. А як же знижки за хороші оцінки? – запитаєте ви. Так, вони є, але в більшості випадків для студентів інших курсів, але, на жаль, не першого. Наш атестат не завжди підходить для визначення рівня знань, це документ, на основі якого ви можете вступити до університету.

Для отримання більшої знижки на навчання вам потрібно:
• Надати атестат про середню освіту США, або міжнародний диплом IB ;
• Вам потрібно складати стандартизовані тести для вступу в університети США - SAT або ACT;
• Досягнення у сфері спорту та науки;

Як зекономити на отриманні вищої освіти в США?
Менеджери компанії EDUSTEPS допоможуть підібрати оптимальну по вартості програму навчання. Якщо ваш бюджет обмежений, ми порадимо вам спочатку вступити до коледжу ком’юніті, де можна отримати неповну вищу освіту – Associate Degree. Середня вартість навчання в коледжі ком’юніті – від 14 000 USD на рік.

Для вступу на перший курс університетів в Америці, вам не потрібно складати стандартизовані тести та проходити додатковий рік підготовки. Хороші оцінки в атестаті допоможуть вступити без особливих проблем.

Для зменшення витрат на навчання і проживання, ми часто радимо обирати університети, котрі знаходяться в невеликих містах, і не в самих популярних штатах. Багато навчальних закладів для приваблення іноземних студентів дають додаткові знижки (наприклад, від 10 000 USD на весь період навчання).

Додаткові можливості фінансування навчання в США
Є декілька можливостей фінансувати навчання в Штатах:
• Робота під час навчання. В США студентам дозволено працювати до 20 годин під час навчання і до 40 годин в період канікул;
• Робота після закінчення навчання. Іноземні студенти можуть залишитись працювати в США після закінчення навчання. Період перебування, котрий дозволений урядом США – від 17 до 29 місяців, залежно від спеціальності;
• Ми завжди радимо шукати можливість подаватись на різні види навчальних знижок від незалежних організацій. Багато студентів, подаючи документи на різні види фінансової допомоги, можуть назбирати суттєву суму для оплати навчання;
• Навчатись на спеціальностях, котрі пов’язані з науковою діяльністю. Наукові дослідження дуже часто дають можливість студенту отримати грант.

Навчання в Сполучених Штатах є платним для усіх без виключення студентів, але правильне планування процесу навчання, зарахування, правильний підбір навчального закладу і робота зі спеціалістом, академічним консультантом, допоможе суттєво знизити вартість навчання.

Дізнайтесь як отримати знижку на навчання в університеті США

Замовити консультацію

Підібрати програму

Скинути

OK