EDUSTEPSДописиНавчання в Нідерландах Факти про освіту в Нідерландах, які важливо знати
Факти про освіту в Нідерландах, які важливо знати

Факти про освіту в Нідерландах, які важливо знати


Здобути освіту в Нідерландах – означає забезпечити собі успішне майбутнє. Університети Голландії пропонують престижні дипломи та популярні спеціальності. Для випускників відкриваються широкі можливості як у самій Голландії, так і будь-якій країні Європи. Але сама система навчання може дещо здивувати абітурієнта. Тому пропонуємо вивчити цікаві факти про освіту в Нідерландах. Так ви зможете краще дізнатися, що на вас чекає в університетах та школах цієї країни.

Все, що треба знати про навчання в Нідерландах

Факт 1. Обов'язковість

Як і в будь-якій країні світу, держава дбає, щоб кожна дитина здобула початкову освіту. Тобто до школи діти мають ходити обов'язково. У Голландії цей процес контролюється муніципальними службами.

Якщо дитина зареєстрована в певному районі, то влада обов'язково перевірять, чи записала її до школи після досягнення п'ятирічного віку. Понад те, відвідуваність також суворо контролюється. Просто залишити дитину вдома у навчальний день неможливо. День народження бабусі, подорож на курорт… Нічого не має значення. Відсутня на уроках учень може лише з поважної причини, підкріпленої документами.

Обов'язкове навчання продовжується приблизно до 18 років. Після цього дитина вже може самостійно вирішувати, чи потрібна їй подальша освіта.


Факт 2. Вільний вибір

Конституція країни дає право кожному її мешканцю відкрити школу за власним бажанням. Тому окрім навчальних закладів, які утримуються за рахунок бюджетних коштів, є ще приватні школи. Останні одержують фінансування коштом фондів та асоціацій, які й встановлюють основні правила роботи.

Закон передбачає відкриття шкіл з урахуванням свободи віросповідання та ідеологічних переконань. Тому тут є багато навчальних закладів, відкритих на базі Протестантської та Римсько-католицької церкви. Також є школи під патронатом єврейських, індуських та ісламських громад.

Приблизно 65% дітей відвідують приватні навчальні заклади. Державні школи приймають усіх без винятку. А  приватні можуть встановлювати власні правила. Наприклад, за віросповіданням, успішністю і навіть громадянства.


Факт 3. Вільна програма

Влада країни контролює багато складових навчального процесу. Вона може встановлювати вимоги до наявності певних предметів, кваліфікації викладачів та дат шкільних канікул. Але і свобод школам надається більш ніж достатньо.

Відбір учнів, вибір методик та навчальних матеріалів залишається за засновниками. Тож у кожній школі самостійно вирішують, чого і як навчати.

Зі свого боку влада забезпечує регулярні інспекції приватних навчальних закладів. Але й адміністрації шкіл не намагаються їх уникнути. Адже чудові відгуки після перевірки значно підвищують рейтинги закладу. А це означає, що приходитиме ще  більше учнів.

Довідка! Відповідно до законодавства країни школа може працювати, лише маючи певну кількість учнів.


Факт 4. Полегшена програма

Початкова освіта у Голландії триває 8 років. При цьому кількість уроків встановлюється законодавчо лише на рівні уряду. Точніше, зазначається мінімальна кількість занять.

При цьому навантаження не дуже серйозне. Домашніх завдань практично немає. Принаймні до того, як учневі виповниться 10 років. Тут вважають, що студіювання підручників не дає результатів. Натомість пропонують позакласні заняття та групові проєкти.

Довідка! Безкоштовною у Голландії є лише початкова освіта. І то за умови відвідування муніципальної школи.


Факт 5. Комфорт для іноземців

У більшості університетів навчання додатково ведеться англійською мовою. Для кожної програми передбачено англомовний аналог. Всі викладачі володіють англійською. Крім того, майже 70% мешканців без проблем спілкуються з англомовними іноземцями.

Довідка! Деякі університети проводять навчання ще й німецькою мовою.


Факт 6. Тільки затребувані фахівці

У Нідерландах серйозно ставляться до рейтингів ринку праці. Проводяться постійні дослідження та збори статистичних даних. На основі одержаних результатів формується набір спеціальностей в університетах. Таким чином, студенти, які закінчили голландський університет, завжди є затребуваними фахівцями.


Факт 7. Дипломи, визнані всім світом

Освіта у Голландії досить престижна. Практично всі дослідницькі університети країни входять до рейтингу найкращих у світі. Усі програми відповідаю стандартам. А дипломи визнаються провідними університетами Європи. Роботодавці високо цінують випускників голландських вишів. Крім того, наявність такого диплома збільшує можливості відкриття бізнесу в будь-якій країні.


Факт 8. Економія

Вища освіта у Голландії є платною. Але ціни на навчання досить низькі. Крім цього передбачена велика система знижок та стипендій. Це дозволяє суттєво знизити плату за навчання.

Можливість підробітку всіляко заохочується. Завдяки цьому студенти не просто стають фінансово незалежними, а й набувають досвіду роботи.


    • Яка освіта в Голландії?
    • У Нідерландах можна здобути ступінь бакалавра, магістра та доктора наук. Українцям надається можливість вступити до університету після закінчення школи або здобути другу вищу освіту, вже маючи диплом вишу іншої країни.


    • Яка структура навчання в Нідерландах?
    • Система освіти включає три етапи: початкова і середня школи, потім університет. Початкова та середня освіта обов'язкові. Вища – за бажанням.


    • Скільки коштує освіта у Нідерландах?
    • Плата за навчання в Голландії одна з найнижчих серед англомовної освіти. Вона залежить від обраної спеціальності та місця розташування університету. У середньому студенти сплачують 9 тис. євро за рік навчання.


    • Як вступити до Нідерландів з гарантією?
    • Навчання в Голландії для українців доступне за будь-якими напрямками. Щоб не допустити помилок, які не дозволять вступити до вишу, краще звернутися за допомогою до фахівців.


Вступ до університетів Нідерландів разом з EduSteps! 

Фахівці нашої компанії візьмуть на себе весь клопіт з підготовкою до вступу до університету в Нідерландах. Ми займаємося не лише підбором вишу та оформленням документів на вступ та отримання візи, але також допомагаємо з пошуком житла та бронюванням квитків за потреби. З нами вам не доведеться витрачати зусилля на сторонні речі. Ви зможете повністю зосередитись на підготовці до навчання.

EDUSTEPS

Ми — агентство з навчання за кордоном. Допомагаємо студентам з України вступити до університетів в Нідерландах, оскільки є  офіційним представником приймальних комісій голландських навчальних закладів. Для роботи з нами ви можете скористатися пакетом послуг EDUSTEPS Premium, який включає повний супровід студента по зарахуванню, а також допомога в оформленні документів на студентську візу в Нідерланди.

Для початку скористайтеся консультацією. Вона допоможе розібратися в процедурі вступу до університетів Голландії і в тому, чим саме ми можемо вам допомогти.

Запис на швидку консультацію:

Замовити консультацію

Підібрати програму

Скинути

OK