EDUSTEPSДописиНавчання в Нідерландах Найпопулярніші спеціальності у Нідерландах
Найпопулярніші спеціальності у Нідерландах

Найпопулярніші спеціальності у Нідерландах


У Нідерландах досить розвинена економіка. Країна займається експортом, розробкою інноваційних технологій, дослідженнями. Розробляє безліч напрямків, привабливих для інвесторів та популярних на сучасному ринку. Також веде курс на поліпшення екології. Голландія є технологічною країною, має високий рівень життя та вважається найщасливішою країною у світі. Саме тому вона так приваблює студентів зі всього світу. Адже навчання в Нідерландах — це можливість здобути бажану спеціальність, а також знайти високооплачувану роботу на місці після закінчення навчання. Найпопулярнішими в країні спеціальностями вважаються:

  • графічний дизайн;
  • ігрові технології;
  • IT;
  • інженерія;
  • міжнародний бізнес;
  • екологічні науки;
  • комп'ютерні науки;
  • право;
  • екологічні науки.

Виходячи з цього варто розглянути найбільш популярні спеціальності в Голландії, щоб обрати для себе найперспективніші пропозиції.

Найбільш перспективні спеціальності у Нідерландах

Інженерія

Нідерланди, визнані світовим лідером у сфері дизайну, виробництва, та розвитку передового обладнання та виробів, посідають провідні позиції у сфері державно та приватного партнерства в наукових дослідженнях, а також в області «відкритих інновацій». У 2011 році Ейндховенський регіон Брейнпорт був оголошений «найінтелектуальнішим регіоном світу».

Голландські фахівці славляться своїми досягненнями в гідроінженерії, захисті від затоплення, фундаментальних технологіях та інфраструктурі. Вони вирізняються умінням проєктувати та зводити захисні бар’єри, дамби, а також у відновленні земель за допомогою передових днопоглиблювальних робіт і розробці прибережних зон та портових комплексів. Також Нідерланди є піонерами в області кліматично-адаптивного будівництва, що дозволяє реалізовувати будівельні проєкти у регіонах, що зазнають ризику затоплення.

Нідерланди також мають інноваційний хімічний сектор, який вносить значний вклад у національну економіку. Серед провідних хімічних корпорацій у країні - AkzoNobel, Shell, DSM, Purac, MSD та ECN.

Перспективи розвитку

На ринку праці Нідерландів відчувається дефіцит інженерів у сфері автомобілебудування, що відкриває значні можливості для новоспечених випускників.

Аналіз ринку також вказує на постійний попит на професіоналів, які поєднують технічні та управлінські навички. Випускники напрямку "промислова інженерія та менеджмент" мають шанс розпочати свою кар’єру як менеджери продукту, займаючись розробкою інноваційних продуктів.

Спеціалісти в області ІТ-інженерії, зокрема в IEM, займаються розробкою незалежних складних інформаційних систем, використовуваних у фінансових установах, урядових агенціях, а також систем, що стосуються управління виробничими процесами та контролю якості.

Де вивчати інженерні спеціальності в Нідерландах:

  1. Fontys University of Applied Sciences.
  2. Hanze University of Applied Sciences.
  3. HZ University of Applied Sciences.
  4. Inholland University of Applied Sciences.
  5. Delft University of Technology.
  6. Eindhoven University of Technology.
  7. University of Groningen.
  8. University of Twente.
  9. VU University Amsterdam.

Середня зарплата: $57 582 на рік.

Геймдев та Графічний Дизайн 

Нідерланди по праву вважаються центром ігрової індустрії. Ця сфера отримує підтримку від різних організацій, серед яких Dutch Game Garden, Голландська асоціація розробників ігор та GamesIndustry.biz.

Ринок цифрових ігор в Нідерландах займає третє місце за обсягом у Європі, займаючи 12.2% від загальноєвропейського ринку онлайн-ігор.

Серед важливих річних заходів у галузі ігор у Нідерландах - INDIGO, який демонструє новаторство у геймдизайні; Фестиваль ігор, орієнтований на геймінг-бізнес та підприємців; а також Global Game Jam NL, який є частиною світового заходу Global Game Jam.

Розробка ігор є дуже популярним напрямком серед молоді, яка володіє креативністю та навичками програмування. Навчання в цій сфері допоможе розвинути пристрасть до відеоігор та відкриє шляхи для кар'єри в різноманітних галузях.

Можливості кар'єри

У галузі мистецтва та анімації існує чимало можливостей для працевлаштування, які охоплюють розробку відеоігор, цифрові розваги, дизайн-візуалізацію, анімацію, виробництво візуальних ефектів, інтерактивний дизайн, звуковий дизайн, а також створення контенту для телебачення, кіно, реклами та маркетингу.

До типових посад у цій сфері належать: художник комп'ютерної графіки (CGI), аніматор, 3D-модельєр, текстурщик, художник спецефектів, технічний директор (TD), головний дизайнер, дизайнер інтерфейсу користувача, креативний директор.

Окрім того, на світовому рівні спостерігається дефіцит програмістів у сфері розробки ігор, тому фахівці високого класу, що володіють навичками роботи з ігровими двигунами та розробки додатків, завжди затребувані.

Де вивчати:

  1. ArtEZ University of the Arts.
  2. Hanze University of Applied Sciences.
  3. Rotterdam University of Applied Sciences.
  4. Saxion University of Applied Sciences.

Середня зарплата: $47 918 на рік.

Комп'ютерні науки та IT

Нідерланди мають важливе місце у світі IT індустрії, зокрема завдяки розробкам таких технологій, як протокол "Bluetooth" та Wi-Fi. Країна посідає лідируючі позиції у світовому експорті IT послуг, поступаючись лише США, Великобританії та Німеччині.

Нідерланди заслужили репутацію за свою IT-інфраструктуру, з 70% інновацій у цій галузі. Країна є європейським лідером у галузі вбудованих систем і світовим лідером у виробництві обладнання для виготовлення мікрочипів. Нідерланди також є домівкою для компаній, які спеціалізуються на розробці комп'ютерних та мобільних ігор.

Уряд активно сприяє розвитку IT-сфери, зокрема у сферах паралельних обчислень, моделювання, вбудованих систем, мультимедійних технологій та віртуальних лабораторій.

Амстердамський регіон є ідеальним місцем для навчання комп'ютерних наук, завдяки своєму інноваційному середовищу, яке сприяє як навчанню, так і початку кар'єри в IT.

Перспективи після навчання

Здобувши освіту в області комп'ютерних наук, ви матимете всі необхідні навички і компетенції для роботи як дизайнера чи розробника ігор, а також для створення власного бізнесу в цій галузі. Існують також можливості для кар'єри як мультимедіа дизайнера або розробника у творчій індустрії.

У сфері гейм-дизайну та анімації є великий вибір секторів для працевлаштування, включаючи розробку комп'ютерних ігор, електронні розваги, анімацію, виробництво візуальних ефектів, інтерактивний дизайн та аудіо, а також створення контенту для телебачення, кіно, реклами та маркетингу.

Де вивчати IT спеціальності в Нідерландах:

  1. Fontys University of Applied Sciences.
  2. Saxion University of Applied Sciences.
  3. NHL Stenden University of Applied Sciences.
  4. Eindhoven University of Technology.
  5. Inholland University of Applied Sciences.
  6. Maastricht University.
  7. Radboud University.
  8. Tilburg University.
  9. VU University Amsterdam.
  10. University of Groningen.
  11. University of Twente.

Середня зарплата: $51 656 на рік.

Зв'язки з громадськістю

Наразі комунікації багатьма вважаються найважливішою спеціальністю сьогодення. Кожного дня на ринку з'являється безліч нових компаній та брендів. Для кожної з них важливо заявити про себе та підвищити популярність. А разом з тим довіру до товарів та послуг, що надаються. Спеціальність менеджера з комунікацій зараз, як ніколи, популярна. Саме ці фахівці піклуються про те, щоб бренд став відомим, та разом з тим збільшилась кількість покупців.

Навчання в Нідерландах дозволяє учням отримати базові знання в галузі зв'язків з суспільством. По закінченню університету вони стають фахівцями високого рівня та отримують цінний практичний досвід. Саме тому випускники голландських ВНЗ користуються популярністю у найвідоміших компаніях всіх країн світу.

Під час навчання студенти опановують не тільки науку комунікацій, а також отримують навички маркетингу, дизайн та взаємодію з цифровими медіа. В ході навчання студенти отримують цінний міжнародний досвід. Адже освітньою програмою передбачено навчання за кордоном. Майже кожен голландський університет має партнерів по всьому світові. Завдяки цьому учні отримують можливість пройти частину програми за межами країни.

Перспективи

Після закінчення навчання випускникам відкрито декілька напрямків роботи. Вони можуть стати менеджерами з комунікацій або зі зв'язків з громадськістю. Також для них відкрита посада директора по роботі з клієнтами. Не варто нагадувати, що найпривабливіші пропозиції отримують випускники з високим рівнем успішності та гарними відмітками у дипломі.

Де вивчати:

  1. Fontys University of Applied Sciences.
  2. HAN University of Applied Science.
  3. Hanze University of Applied Sciences.
  4. Webster University.
  5. Wittenborg University of Applied Sciences.
  6. Erasmus University Rotterdam.
  7. Radboud University.
  8. University of Amsterdam.

Середня зарплата: $50 135 на рік.

Природничі науки

Університети Нідерландів подарували світу чимало видатних вчених та навіть нобелівських лауреатів. Камерлінг-Оннеса, Де Фріза, Буйса Баллот. Це далеко не повний перелік відомих людей, що навчалися в Голландії. У 2010 році Нобелівську премію було присуджено Андре Гейму. І враховуючи рівень навчання це далеко не останній кандидат на величні досягнення.

Освіта не обмежується стандартними програмами та рішеннями. Студентів повсякчас заохочують до втілення інноваційних ідей та розвитку творчості. Тому, якщо ви маєте хист до досліджень та відкриттів, університети Нідерландів — саме те, що потрібно для розвинення ваших можливостей.

Перспективи

Багато учнів залишаються у стінах університету після отримання диплома. Саме там вони втілюють власні інновації, проводять досліди та винаходять нові нестандартні рішення. Але чимало випускників ВНЗ Голландії працюють в інших галузях. Вони мають попит у сфері фармакології. Їх запрошують на роботу в організації, пов'язані з громадським харчуванням та соціальними функціями. Також такі фахівці залучаються до роботи в уряді на консультативних посадах. Освітня галузь також відкрита для тих, хто має диплом спеціаліста з природничих наук.

Де вивчати:

  1. HAN University of Applied Sciences.
  2. Delft University of Technology.
  3. Erasmus University Rotterdam.
  4. Radboud University.
  5. University of Groningen.
  6. University of Twente.
  7. Utrecht University.

Середня зарплата: $46 200 на рік.

Право

За даними The World Justice Project Голландія є однією з найбільш розвинених країн в галузі юриспруденції та права. За даними аналітики, в країні один з найвищих індексів прозорості уряду та верховенства закону. З 97 розглянутих систем Нідерланди посіли друге місце. Саме тому спеціалісти цієї галузі мають попит у всьому світі. Наразі Гаага є беззаперечною юридичною столицею. Саме тут розташована більшість судів, до яких звертаються усі країни світу. Голландія приєдналася до НАТО ще у 19489 році. Саме на цьому базується її система безпеки. Крім того, вона є одним з засновників Євросоюзу. 

Перспективи

Випускникам голландських ВНЗ по фаху «право» відкриті двері найвідоміших світових юридичних організацій. Володарі дипломів Нідерландів працюють в ООН, представляють інтереси Європейського союзу та відомих компаній Європи. При закінченні аспірантури вони стають дипломатами, держслужбовцями або юристами великих організацій. Можуть надавати послуги у комерційному чи некомерційному секторі. Також реалізують власний потенціал завдяки академічним дослідженням.

Голландія — це країна, де можна вибрати одну з багатьох англомовних програм. Вартість освіти чи не найнижча у світі. Доступна система стипендій. При цьому вік студентів не обмежується законодавчо. Після закінчення навчання випускник має рік, щоб знайти роботу в країні. При цьому вимоги до кандидатів на вступ не є занадто високими. Гарний рівень знання англійської та мотиваційний лист дозволять навчатися в кращих університетах країни.

Де вивчати:

  1. Hague University of Applied Sciences.
  2. Maastricht University.
  3. Tilburg University.
  4. University of Groningen.
  5. VU University Amsterdam.

Середня зарплата: $80 000 на рік.

В сучасному світі для студентів відкритий весь світ. Можна навчатися в будь-якій країні. Головне — ретельно розрахувати власні можливості. Наші спеціалісти допоможуть підібрати університет, що найбільш відповідає побажанням та фінансовим можливостям абітурієнта. Крім того, ми попіклуємося про підготовку документів, проходження співбесіди, організацію переїзду та навіть підбір житла. Фахівці EduSteps візьмуть на себе всі неприємні клопоти, щоб ви мали змогу зосередитись на навчанні.


Замовити консультацію

Підібрати програму

Скинути

OK