EDUSTEPSДописиНавчання в Великобританії 7 переваг навчання у Великобританії
7 переваг навчання у Великобританії

7 переваг навчання у Великобританії


Навчання у Великій Британії — це мета більшості студентів у всьому світі. І звичайно, такі прагнення не народилися на порожньому місці. Якість освіти, унікальні студентські міста, побут й можливості, що відкриваються, прославили британську освіту на весь світ. Крім того, уряд країни останніми роками дуже переймався залученням нових абітурієнтів з інших країн. Наразі кількість іноземних студентів складає 22-30 відсотків учнів. Але лояльна міграційна політика та спрощення в оформленні документів для слухачів британських університетів створює тенденцію для збільшення потоку абітурієнтів. Таким чином влада розраховує до 2030 року збільшити кількість іноземних студентів до 600 000 осіб. А ми підготували для вас 7 причин, які спонукають учнів зі всього світу вступати до університетів Великобританії.

1. Найкращі навчальні заклади

Університети Англії відомі по всьому світу якістю навчання. Заклади надають великі можливості у науково-дослідному напрямку, медичних курсах, мистецтву та гуманітарних науках. Всього по країні працює понад 100 університетів. З них вісім незмінно займають перші місця у світових рейтингах. В ТОП кращих університетів світу увійшли:

  1. Oxford University

  2. University of Cambridge

  3. Imperial College London

  4. University College London

  5. University of Edinburgh

  6. University of Manchester

  7. King's College London

  8. London School of Economics and Political Science

2. Безмежне різноманіття

У Великобританії майже 9,5 мільйонів населення — це люди, народжені за кордоном. Тобто англійські студенти, переїжджаючи до країни, мають змогу заводити нові знайомства, впізнавати культуру та звички не тільки англійців, але й іноземців. Особливо якщо навчання проходить у Лондоні. Адже столиця найбільш наповнена іноземцями. Загальна кількість переселенців з інших країн складає понад 35 відсотків.

Разом з тим представники різних культур можуть підтримувати зв'язок з рідним корінням. В Англії існує багато національних спілок, де іноземцям надається змога долучитись до власних традицій та культури. Також працюють національні крамниці, ресторани та інші заклади, в яких можна вгамувати журбу за батьківщиною.

3. Всебічна підтримка

В країні передбачена велика підтримка для іноземців. Місцевими урядами та керівництвом університетів передбачено надання допомоги студентам з інших країн. Це може бути онлайн чи офлайн підтримка.

Крім того, в кожному навчальному закладі створенні офіси, діяльність яких має за мету задовольнити потреби іноземних студентів. Це можуть бути запити про житло, фінансову допомогу на навчання або інформаційна підтримка. Звернутися до вказаних офісів можна ще до фактичного вступу в університет.

Рада Великобрітанії створила окремий сайт, направлений на допомогу іноземцям. На ресурсі представлена велика кількість інформації, а також передбачена можливість звернення за допомогою. На гарячій лінії завжди досвідченні оператори, які здатні надати як психологічну, так і інформаційну підтримку.

4. Покращення знання англійської мови

Вчити мову найкраще серед її носіїв. А англійська, як і українська, має безліч діалектів. Навчаючись у Британії, студенти отримують унікальну можливість не просто покращити знання, а й познайомитись зі звучанням мови у різних регіонах. В університетах Англії можна почути звучання шотландської, ірландської та навіть валійської. Оскільки англійська мова доволі розповсюджена у світі, студенти отримують можливість познайомитись з різним звучанням. А це добре впливає на досконале розуміння мови в майбутньому.

5. Перспективи працевлаштування

Британське правління зацікавлено у залученні іноземних студентів. Цього року вони застосували додаткову перевагу. Студенти, що мають ступінь бакалавра або магістра, мають право після закінчення навчання подати заяву на додаткове перебування в країні протягом двох років. Ті, хто отримав звання доктора наук — на три роки. Ніяких бюрократичних перепон та зайвих паперових складнощів не виникне. Тобто іноземні студенти отримали час для працевлаштування у Британії.

Не слід забувати й про перспективи розвитку. Адже в Англії розташовані філії найбільших компаній світу. Таким чином випускники ВНЗ отримують можливість працевлаштування у великих фірмах, та чималі перспективи кар'єрного росту. Враховуючи те, що наразі у Великобританії є наявний дефіцит медичного персоналу, інженерів, вчителів та фармацевтів, можливості для працевлаштування іноземних студентів доволі великі.

6. Чудове місце для життя

Згідно з висновками всесвітньо відомих агенцій статистики, Великобританія є однією з кращих країн для життя. Навіть самі мешканці країни оцінюють рівень життя вище середнього. Що доволі рідко відбувається під час опитувань. Окрім стабільності та перспектив Великобританія відрізняється високою якістю освіти, соціальними зв'язками та різномаїттям робочих місць. Саме це відкриває нові перспективи для іноземних студентів.

7. Маса задоволення

Про жвавість студентських містечок Англії вже складаються легенди. Також іноземці мають змогу насолодитися незрівнянною атмосферою британських пабів, художніх галерей, музеїв та інших закладів. Екскурсії, пейзажі, казковість старих замків, неймовірні гори та мальовничі міста. Все це стане доступним для іноземних студентів при навчанні у британських університетах.


Edusteps — це компанія, яка допоможе вам вступити у найкращі університети Великобританії. Наші фахівці мають багаторічний досвід співробітництва з закордонними вишами. Таким чином вони точно знають усі нюанси подачі документів та інші тонкощі вступу. Ми не просто надамо інструкції по збору документів, підготовці до співбесід та іншим бюрократичним сферам. Ми допоможемо також з процесом переїзду, пошуком житла та всім, що необхідно для комфортної подорожі. З нами ви можете позбавитися від зайвих хвилювань та повністю зосередитися на майбутньому навчанні.

Замовити консультацію

Підібрати програму

Скинути

OK