EDUSTEPSДописиНавчання в Великобританії Стажування для студентів в Англії
Стажування для студентів в Англії

Стажування для студентів в Англії


Досвід роботи в англійських компаніях завжди цінувався роботодавцями з усього світу.  Проходження стажування під час навчання у Великобританії — це чудовий шанс для українських студентів прикрасити своє резюме і значно підвищити власну цінність на ринку праці. Крім того, після проходження навчання та стажування в Англії студенту набагато легше закріпитися та залишитися в країні на тривалий час.

Можливості стажування для студентів в Англії

Варто зазначити, що стажування доступне студентам англійських вишів, а також тим, хто навчається в Україні. Другий варіант, як правило, більш складний у здійсненні та несе у собі значні витрати. Адже доведеться сплатити послуги агентства з пошуку, переїзду, проживання та оформлення документів. Стажування в Англії для студентів з українських університетів потребує отримання певного типу візи. Крім цього, ви також повинні мати видатні досягнення в навчанні, щоб брати участь у таких програмах.

Тим, хто вже навчається у Сполученому Королівстві, відкривається більше можливостей. Закони Британії не забороняють студентам працювати під час навчання. При цьому учень може одержувати заробітну плату, встановлену владою країни.

Вона регулюється в залежності від віку:

  • стажистам молодше 22 років - не менше 4,7 фунта стерлінгів на годину;
  • стажистам старше 22 років - не менше 5,7 фунта стерлінгів на годину.


Стажування в Англії для школярів та випускників

Тим, хто ще не вступив до вищого навчального закладу Англії, стажування доступні як частина програми літнього табору, які організовують на базі університету. Звичайно, відповідальні пости для претендентів без досвіду та профільної освіти недоступні. Але деякі табори співпрацюють з великими компаніями, в яких можна ознайомитися з роботою підприємства зсередини та отримати професійний досвід. Стажування в Англії для випускників — чудова можливість здобути неоціненні навички, дізнатися про всі переваги та недоліки обраної професії, весело провести час літніх канікул і дізнатися більше про університет, в якому ви навчатиметеся.


Стажування в Англії для студентів

Для студентів англійських вишів (як для громадян Британії, так і для українців) передбачено декілька програм стажування під час навчання. Завдяки цьому вони набувають професійного досвіду та закінчують навчання повністю готовими до роботи фахівцями.

Як правило, можливість стажування передбачена для студентів бакалаврату та магістратури. У першому випадку, якщо термін навчання становить 4 роки, стажування триватиме 12 місяців. Якщо передбачено трирічну програму, то період професійної підготовки становить 6 місяців.

Ступінь магістра передбачає навчання терміном півтора та два роки. Практика у разі триває 6 і 12 місяців відповідно.

Доступні програми стажування

Назва програми Тривалість стажування
Стажування в Англії для студентів Бакалаврату
BSc Business and Management Studies, University of Sussex 12 місяців
BA Design for Industry, Northumbria University 12 місяців
BA Public Relations and Media, Swansea University 6 місяців
BA Advertising and Marketing, Coventry University 12 місяців
Стажування в Англії для студентів Магістратури
MSc International Hospitality Management, Sheffield Hallam University 12 місяців
MSc Management, BPP University 6 місяців
MSc Management, Brunel University 14 тижнів
MA International Tourism and Aviation Management, University of West London 6 місяців


Що таке сендвіч курси

Професійне стажування в Англії для студентів може тривати 6 або 12 місяців. Але вона не повинна заважати процесу навчання. Тому періоди навчання змінює професійну діяльність. Потім студент знову повертається до навчання. Через таку систему стажування прозвали sandwich placement. Українцям зручніше говорити сендвіч курси.

Як правило, навіть якщо стажування передбачене програмою університету, студентам доводиться самостійно шукати роботодавця або звертатися до спеціальних агентств. При цьому адміністрація вишу надає усіляку підтримку під час працевлаштування, у тому числі й інформаційну.

Скільки коштує стажування в Англії

Не завжди стажування — це можливість для студента покращити матеріальне становище. Адже він ще не є повноцінним фахівцем, здатним виконувати поставлені завдання. Тому розраховувати на високий рівень оплати (іноді просто на її наявність) можна не завжди.

Безкоштовне стажування в Англії

Найчастіше таке стажування пов'язане із волонтерською діяльністю. Тобто студент отримує досвід та професійні навички, але його праця не оплачується.

Оплачуване стажування в Англії

Більшість роботодавців все ж таки пропонує оплату студентам, які проходять стажування. Для тих, хто навчається на магістратурі, навіть доступні керівні посади. За умови, що претендент має досвід у цій сфері.


EDUSTEPS

Ми — агентство з навчання за кордоном. Допомагаємо студентам з України вступити до університетів і шкіл у Великобританії, оскільки є  офіційним представником приймальних комісій британських навчальних закладів. Для роботи з нами ви можете скористатися пакетом послуг EDUSTEPS Premium, який включає повний супровід студента по зарахуванню, а також допомогу в оформленні документів на студентську візу в Англію.

Для початку скористайтеся консультацією. Вона допоможе розібратися в процедурі вступу до університетів Великобританії і в тому, чим саме ми можемо вам допомогти.

Запис на швидку консультацію:

Замовити консультацію

Підібрати програму

Скинути

OK