EDUSTEPSДописиНавчання в Великобританії Безкоштовна освіта у Великобританії
Безкоштовна освіта у Великобританії

Безкоштовна освіта у Великобританії


Освіта в Англії – це престижно та перспективно. Адже фахівців, які закінчили британський виш, з радістю беруть на роботу до найбільших компаній усього світу. І навіть закінчена школа Сполученого Королівства відкриває для вступників широкі можливості. Однак існує думка, що навчання в Англії коштує дорого. Тому абітурієнтів з України цікавить питання безкоштовної освіти у Великобританії.

Система освіти в Англії

Система освіти Сполученого Королівства значно відрізняється від звичної для українців. Середню освіту тут здобувають 12 років. На рік довше, ніж у нашій країні. Крім того, школа поділена на кілька етапів:

  • початкова;
  • середня;
  • вища.

Навчання триває до 18 років. Потім випускники обирають собі професію та вступають до університету. Нашим абітурієнтам доводиться добирати брак навчання. Для цього в Англії передбачено декілька програм.


Безкоштовна освіта в Англії

Варто відразу обмовитися, що навчання у Великобританії безкоштовно практично малоймовірна ідея. Система освіти побудована таким чином, що платять за навчання усі. Для громадян країни передбачені невеликі можливості здобути безкоштовну освіту в Англії. А ось іноземцям у цьому плані набагато складніше.


Безкоштовне навчання в Англії для школярів

У Великій Британії успішно діють державні та приватні школи. Безкоштовна середня освіта в Англії доступна лише в першому варіанті. При цьому саме приватні школи приймають іноземців. Відповідно, щоб потрапити на навчання, доведеться сплатити за послуги школи пансіону.

Примітка: EDUSTEPS не займається підбором безкоштовних шкіл для навчання та не зараховує до державних шкіл!


Безкоштовна вища освіта у Великій Британії

Здобути вищу освіту в Англії безкоштовно не вийде незалежно від громадянства. І британці, і іноземці змушені платити за навчання. Усі університети країни працюють на комерційній основі.

Те, що мається на увазі під безкоштовною вищою освітою в Англії, - це система знижок (стипендій). Вона дозволяє значно знизити оплату навчання.

Але не варто забувати, що для отримання знижки студент повинен мати визначні здібності. Наприклад, мати значні досягнення у спорті чи дослідницької діяльності.

Трохи більше можливостей мають ті, хто вже веде дослідження. За наявності цікавого проєкту можна розраховувати на його фінансування та навіть отримання соціальної допомоги на проживання.


Безкоштовна освіта в Англії для українців

Влада Великобританії не могла залишитися осторонь при важкій ситуації, що склалася в Україні. Була забезпечена можливість для українців проживати в Англії на час війни та навіть отримувати допомогу.

Не могли оминути питання безкоштовного навчання в Англії для українців. Вже передбачено бюджетні місця у школах. Але такі можливості відкриваються лише для біженців, які мають оформлені відповідні документи.

Вища освіта у Великобританії для іноземців на безоплатній основі, як і раніше, не передбачена. Навіть якщо це біженці з України. При цьому багато відомих вишів розробили систему знижок для тих, хто опинився у складних життєвих умовах через війну в Україні. Також українцям пропонують зменшення обов'язкового податкового платежу та інші пільги.

Доступні програми пільгового навчання тим, хто знає мову на досить високому рівні (підтверджується іспитом) та має потужну базу знань. Чим більше видатних здібностей у претендента, тим вищі шанси на отримання знижки.

EDUSTEPS

Ми — агентство з навчання за кордоном. Допомагаємо студентам з України вступити до університетів і шкіл у Великобританії, оскільки є  офіційним представником приймальних комісій британських навчальних закладів. Для роботи з нами ви можете скористатися пакетом послуг EDUSTEPS Premium, який включає повний супровід студента по зарахуванню, а також допомога в оформленні документів на студентську візу в Англію.

Для початку скористайтеся консультацією. Вона допоможе розібратися в процедурі вступу до університетів або шкіл Англії, у вартості навчання і в тому, чим саме ми можемо вам допомогти.

Запис на швидку консультацію:

Замовити консультацію

Підібрати програму

Скинути

OK