EDUSTEPSДописиНавчання в США Університети кіно США
Університети кіно США

Університети кіно США


Багато студентів, які планують вищу освіту в США у напрямку Filmmaking, хочуть опинитися одного разу в Голлівуді, йти по червоній доріжці і виголошувати промову на нагородженні премії Оскар за кращу режисерську роботу. І це не дивно, адже вплив кіно і всієї кіноіндустрії в нашому житті настільки велике, що багато хто хоче пов'язати з нею все своє життя. Але з чого почати свій розвиток в індустрії кіно? Звичайно ж з престижної освіти в університетах і кіношколах США, або в по-іншому, академіях кіномистецтва.

Індустрія кіно - важка праця, який приводить до успіху

Індустрія кіно у нас асоціюється з червоною доріжкою, премією Оскар, з алеєю слави і з безліччю відомих акторів, або іншими словами, з успіхом і славою. Але ми бачимо тільки верхівку айсберга, адже за лаштунками залишається важка і злагоджена робота цілої команди: акторів, сценаристів, продюсерів, дизайнерів, аніматорів, художників по костюмах, операторів і т.д.

Академічним консультантам освітнього агентства EDUSTEPS часто доводиться робити відбір студентів для академій кіно в США, і перше питання, яке ми задаємо студентам під час інтерв'ю - Чи готові ви до роботи в цій сфері? Відповіді студентів бувають різними, і деяких дійсно привертає хороший заробіток і успіх. Але успіх і гарна зарплата, не ті ключові фактори, за якими варто вибирати професію в кіноіндустрії.

Запис на швидку консультацію

Що впливає на вибір навчання на користь кіномистецтва

· Творчий потенціал: творчість - невіддільна частина розвитку в індустрії кіномистецтва. Це стосується всіх без винятку професій цієї сфери, від продюсера, який повинен вміти визначити якісний продукт, до художника по костюмах або навіть журналіста. У зв'язку з цим, багато шкіл відбирають студентів на основі творчого портфоліо.

· Готовність працювати і працювати, працювати над своїм розвитком, постійно вчитися і вдосконалюватися: оскільки це не просто вийти на сцену і виступити, або зібрати величезну аудиторію, це величезна праця, який вимагає постійного розвитку.

· Готовність вкладати та інвестувати в себе, у своє навчання і свій талант: кіноіндустрія - це комерційна сфера, тим більше академії кіно. Ті студенти, які шукають навчання в цій сфері, повинні бути готові, що навчання буде платним, і в цій сфері грантів, фінансування або фінансової допомоги практично не існує. Ви повинні бути готові інвестувати у своє навчання.

· Чітке розуміння своєї мети: ви повинні чітко розуміти, в якому напрямку хочете розвиватися: акторська майстерність, анімація, режисура тощо.

Спеціальності в кіношколах США

І так, ви вирішили, що хочете вступити в академію кіномистецтв в США. Вам потрібно зрозуміти, яку спеціальність ви хочете вивчати. Тільки після цього можна вибирати програму навчання подавати документи на вступ.

Всі спеціальності в академіях кіно або в університетах, можна розділити умовно на кілька основних напрямків / факультетів: режисура, сценарне мистецтво, акторська майстерність, візуальне мистецтво або дизайн, і бізнес. Давайте розглянемо кожен з цих напрямків.

Film School або Filmmaking

Цей напрямок включає все, що стосується створення фільмів і складається з наступних напрямків: Filmmaking, Broadcast Journalism, Cinematography, Digital Edditing, Digital Filmmaking, Documentary Filmmaking, Music Video

Screenwriting

Сценарне мистецтво, створення і написання сценаріїв для фільмів або будь-якого виду медіапродуктів.

Producing

Цей напрямок вивчає все, що стосується організації виробництва художнього твору або фільму, здійснює фінансовий і художній контроль за ходом виробництва і подальше просування мистецького продукту.

Visual Arts and Design

Візуальне мистецтво і дизайн включає напрямки, які стосуються безпосереднього створення візуального продукту в індустрії кіно: 3D Animation, Game Design, Photography, Graphic Design, VR Filmmaking, VR Design.

Performing Arts або Acting

Акторська майстерність, театральне мистецтво і виконавські види мистецтва: Acting, Acting for Film, Acting for theatre, Musical Theatre.

Програми в університетах кіно в США

Отже, ви визначилися зі спеціальністю. Тепер саме час зрозуміти, яку програму (диплом) вибрати і який навчальний заклад вам підійде. У США є два типи навчальних закладів, які готують фахівців у сфері кіномистецтва: професійні школи (університети) і класичні університети (приватні або державні вищі навчальні заклади.

Академії кіно пропонують професійну освіту, яке пов'язане виключно з індустрією кіно. У цих навчальних закладах ви не знайдете інших факультетів. Тому, в кіноакадемії ми радимо надходити тим студентам, хто абсолютно упевнений у виборі своєї спеціальності. Також відрізняється і підхід у викладанні, сама програма курсу. Вона включає спеціалізовані предмети по конкретному напрямку, і на відміну від університетських програм, тут не вивчаються загальноосвітні предмети.

Види дипломів і тривалість навчання

  • · Diploma / Certificate - 1 рік
  • · Associate Degree - 2 роки
  • · Bachelor Degree (Bachelor of Arts, Bachelor of Fine Arts) - 3-4 роки
  • · Master's Degree (Master of Arts, Master of Fine Arts) - 1-2 роки

Вступити в кіношколи та університети США студенти можуть після закінчення школи в Україні або університету, якщо мова йде про програми магістра. Для вступу абітурієнтам необхідно буде надати пакет документів, який потрібно навчальним закладом, скласти тест з англійської мови та підготувати портфоліо.

Освітнє агентство EDUSTEPS є офіційним представником університетів, коледжів та академій кіно в США.

New York Film Academy

  • Нью-Йорк, США
  • Лос-Анджелес, США
  • Спеціальності: Filmmaking, Acting, Visual Arts and Design, Producing

Нью-Йоркська академія кіно - професійне вищий навчальний заклад, з кампусами в Нью-Йорку і Лос-Анджелесі. Також нещодавно школа відкрила офіси в Європі та Маямі. Академія кіномистецтв пропонує широкий вибір програм для випускників шкіл, університетів і вже професіоналів індустрії, які хочуть підвищити свій рівень. Вчитися в NYFA студенти можуть на короткострокових програмах, однорічних дипломних програмах, на програмах бакалавр і магістр.

Програми: бакалавр, магістр, диплом, сертифікат

Вартість навчання: від 30 000 $ в рік

Знижки на навчання: є, надаються талановитим студентам після аналізу портфоліо

Los Angeles Film School

  • Лос-Анджелес, США
  • Спеціальності: Animation, Audio Production, Film, Entertainment Business, Music Production

Приватний американський університет кіно і музичної майстерності в Лос-Анджелесі, штат Каліфорнія (Los Angeles Film School). Університет пропонує програми неповної вищої освіти та програми бакалаврату в США в індустрії розваг. До індустрії розваг в США відносять спеціальності у сфері: кіновиробництва, музики, акторської майстерності та ін.

Програми: бакалавр, магістр, диплом, сертифікат

Вартість навчання: від 30 000 $ в рік

Знижки на навчання: є, надаються талановитим студентам після аналізу портфоліо

Full Sail University

  • Вінтер Парк, Флорида
  • Спеціальності: Art and Design, Business, Film and television. Media and Communications, Music and recording, Games Design and Development

Full Sail University - приватний університет в США в галузі медіа, індустрії розваг, мистецтва і технологій. Виш розташований в місті Вінтер Парк, штат Флорида і займає територію в 210 акрів. На кампусі університету Full Sail University розташоване 110 студій і лабораторій, тут проходить навчання понад 15 000 студентів. Університет пропонує 78 професійних програм, які дають можливість здобути асоціативний ступінь, диплом бакалавра або магістра

Програми: бакалавр, магістр, диплом, сертифікат

Вартість навчання: від 25 000 $ в рік

Знижки на навчання: є, надаються талановитим студентам після аналізу портфоліо

Як вибрати університет кіно в США?

Сполучені Штати Америки - найпопулярніша країна для здобуття вищої освіти у сфері кіно. Тут розташовані найвідоміші академії кіномистецтва, які пропонують програми бакалавра, магістра, професійні дипломні програми або короткострокові програми підвищення кваліфікації. Освітнє агентство EDUSTEPS - офіційний представник академій кіномистецтва і допомагає студентам з вибором програми навчання, спеціальності, а також працює зі студентом на всіх етапах вступу та отримання студентської візи в США.

Запис на швидку консультацію

Замовити консультацію

Підібрати програму

Скинути

OK