EDUSTEPSДописиНавчання в США Структура тесту GRE
Структура тесту GRE

Структура тесту GRE


Graduate Record Exam (GRE) — тест, який визначає ваші знання, навички і можливість успішно вчитися на магістратурі в США. Чим вище бал GRE, тим більше у вас шансів вступити до престижного університету Америки без додаткової підготовки і отримати знижку на навчання.

Університети-партнери EDUSTEPS приймають результати GRE для прямого вступу на програми магістратури в США. Високий результат за цим тестом гарантує зарахування на програму без попередньої підготовки Pathway.

Дізнайтесь чи потрібно вам складати тест:

Формати та структура тесту GRE

Тест GRE був розроблений Educational Testing Services (ETS) і трохи нагадує тест SAT. Обидва цих тести здаються онлайн - вам немає необхідності приносити з собою олівець, ручку і папір. Комп'ютерна програма тесту GRE сама визначає ваш бал і бере за основу рівень ваших знань в певній галузі.

Відповідь на кожне питання визначає складність таких питань в тесті. Коли ви даєте правильну відповідь, програма збільшує складність питань, якщо відповіли неправильно - ви будете продовжувати відповідати на питання такої ж складності або легше.

Іспит GRE визначає ваш рівень підготовки в трьох основних областях:

1. Analytical Writing (AW) - Аналітичне письмо

2 завдання загальною тривалістю 60 хвилин

2. Verbal Reasoning (VR) - Вербальне мислення

2 розділи загальною тривалістю 60 хвилин

3. Quantitative Analysis (QA) - Кількісний аналіз

2 розділи загальною тривалістю 70 хвилин

Кожна частина тесту містить два однакових за обсягом (і відведеного на їх виконання часу) розділи. Іспит завжди починається з двох розділів AW, після яких йдуть, чергуючись, решта 5 розділів: два обов'язкових розділи VR (по 30 хвилин кожен), два обов'язкових розділи QA (по 35 хвилин кожен) - і ще один розділ, який представляє собою або пробний варіант розділу VR або QA, або опитування на кшталт соціологічного. Пробний розділ не оцінюється, але оскільки ви не будете знати, який саме розділ є таким, доведеться виконувати все з однаковою ретельністю.

Нижче ви знайдете опис кожної з трьох частин тесту GRE.

1. Analytical Writing - аналітичне письмо

Даний етап включає два завдання: Analyze an Issue і Analyze an Argument. Виконуючи кожне з них потрібно пам'ятати, що важливо не стільки ваше вміння писати англійською, скільки здатність написати текст, який би в точності відповідав поставленому завданню.

У першому випадку вас попросять написати що ви думаєте про певне питання. У завданні може бути явно вказано, що потрібно не тільки висловити свою думку, а й вказати доводи, які можуть вашу позицію похитнути:

"Write a response in which you discuss the extent to which you agree or disagree with the claim. In developing and supporting your position, be sure to address the most compelling reasons and / or examples that could be used to challenge your position"

У другому випадку перевіряють вашу здатність критично оцінювати чужий текст, бачити в ньому недоліки аргументації, відсутність логіки і ін.:

"The following appeared in a letter from a homeowner to a friend .... Write a response in which you examine the stated and / or unstated assumptions of the argument. Be sure to explain how the argument depends on these assumptions and what the implications are for the argument if the assumptions prove unwarranted "

Знання, які ви повинні показати в цій частині тесту включають:

  • Використовувати правила пунктуації і граматику
  • Підтримувати складні аргументи і дискусії
  • Підтримувати ідеї прикладами і доводами

Складність цієї частини тесту полягає в умінні грамотно і красиво писати, але не на загальні теми, а приводячи в приклад важливі дані, доводи і аргументи.

2. Verbal Reasoning - Вербальне мислення

У цій частині тесту вам потрібно буде вибрати правильну відповідь з декількох запропонованих варіантів. Вас тестують на знання слів в англійській мові і читання. Ця частина нагадує тест SAT / ACT, але вона набагато складніша, тому що вимагає більш високий рівень знань з англійської мови.

Серед запитань можна виділити три типи: Text Completion, Sentence Equivalence, Reading Comprehension.

У першому випадку в реченні пропущено від одного до трьох слів і дається кілька варіантів відповіді. Звучить просто, але може виявитися так, що ви не знаєте жодного із запропонованих варіантів відповіді або потрібно враховувати незначні стилістичні відтінки слів.

У другому - одне речення - один пропуск, але варіантів відповіді - шість. А вибрати треба два з них так, щоб в обох випадках вийшли пропозиції зі схожим змістом, хоча слова-відповіді можуть і не бути синонімами поза даного контексту.

Третій тип це робота з текстом. На поставлене до нього питання вам потрібно буде вибрати всі підходящі варіанти відповідей з чотирьох.

Компетенції, які визначаються цією частиною:

  • Виділяти важливу і другорядну інформацію
  • Аналізувати багатозначність виразів (пряме і переносне значення слів і виразів)
  • Визначати і аналізувати частини тексту, пропозиції
  • Розуміти значення слів і фраз англійською

Для багатьох студентів з України ця частина може здатися найскладнішою, так як вона безпосередньо залежить від рівня англійської мови.

3. Quantitative Analysis - Кількісний аналіз

Ця частина іспиту також використовує тестовий формат - студенту дається вибір з кількох відповідей. Вона допомагає визначити ваш рівень математичних знань, можливість вирішувати прості і складні математичні завдання.

Це завдання шкільного курсу математики, які включають в себе завдання з теорії ймовірності, комбінаторики, відсоткам (як правило це кілька завдань, умови яких засновані на одному наборі даних у вигляді таблиці, графіка або діаграма). Майже немає стереометрії (завдань про об'ємні фігури), але є завдання по планіметрії (звичайні трикутники і кола). Ті, у кого в школі була оцінка з математики не нижче 8 - повинні впоратись із завданнями, але потрібно уважно стежити за термінологією. Потрібно чітко розуміти де запитують про окружність, а де про коло.

Навички, які аналізуються цією частиною тесту включають:

  • Розуміння кількісних даних (таблиці, графіки)
  • Аналіз даних (статистика, ймовірність і ін)
  • Застосування базових математичних навичок (арифметика, алгебра, геометрія)

GRE Subject Test — кому потрібно його здавати

Крім загального тесту GRE, який вимагають всі без винятку американські університети для вступу на програми магістратури, студенти також можуть складати іспит GRE з конкретних предметів: біохімія, біологія, хімія, література англійською мовою, математика, фізика і психологія.

Щоб дізнатися, який тест вам краще здавати, приходьте до нас на безкоштовну консультацію. На основі вимог університету, ми визначимо, чи потрібен вам GRE Subject Test чи ні. Адже іспити з предметів - необов'язкові для здачі.

Дізнайтесь який тест вам потрібно складати:

Де і коли складати тест GRE

Якщо ви не проходите підготовчу програму на базі американського університету, яка включає підготовку і здачу тесту GRE, вам немає необхідності складати цей тест в США.

Ви можете здати GRE в Україні, але це потрібно зробити завчасно, ще до подачі документів до університету. Радимо скласти тест за рік до бажаної дати початку навчання (наприклад, у вересні поточного академічного року).

Незалежно від того, де ви здаєте тест, ваші результати направляються безпосередньо в університет США, куди ви подаєте документи на зарахування. Вартість здачі тесту GRE в Україні становить приблизно 185 доларів США. Крім цього, можуть застосовуватися інші реєстраційні внески.

Як висновок можна сказати, що основна мета тесту GRE - визначити чи готова людина до магістратури, чи може він читати складну наукову літературу, чи володіє основами математики, чи вміє аналітично мислити і зв’язно і грамотно писати.

Варто звертати увагу на те, що іспит вимагає серйозної підготовки. При цьому відмінне володіння англійською є всього лише необхідною умовою для початку цієї підготовки. Тому якщо у вас не виходить набрати більше ста балів на іспиті TOEFL, то здавати GRE, швидше за все, не має сенсу.

Перед здачею тесту GRE радимо пройти індивідуальну консультацію з нашим фахівцем і дізнатися, який тест вам краще здавати і яким є прохідний бал до університету, який вас цікавить.

Ви готові почати вступ до магістратури в США? Ми можемо допомогти з вибором університету і подальшим зарахуванням.

Запис на швидку консультацію:

Замовити консультацію

Підібрати програму

Скинути

OK