EDUSTEPSДописиНавчання в США Структура системи освіти в США: система кредитів
Структура системи освіти в США: система кредитів

Структура системи освіти в США: система кредитів


Американські вчителі шкіл і викладачі вищих навчальних закладів усіх рівнів використовують найрізноманітніші формули для підрахунку, обліку та інтерпретації кількості зароблених академічних або навчальних кредитів, які накопичуються студентами в процесі отримання сертифікатів, дипломів, ступенів і інших кваліфікацій. У більшості випадків, зароблені кредити визначаються терміном «кредитні години» або «кредитні одиниці».

Щодо «кредитів» необхідно враховувати кілька важливих моментів:

  • Кредитні одиниці або години представляють собою математичну суму всієї виконаної роботи, і не тотожні тільки аудиторних занять.
  • Американські ВНЗ використовують кредитні формули для обліку всіх типів академічної роботи, а не тільки начитаних курсів. Американський академічний звіт докторанта, наприклад, буде додатково містити кредити, отримані за незалежні дослідження (хоча формально на папері вони можуть бути позначені як аудиторні заняття).
  • Кредити - це зручний спосіб числової оцінки навчання і його оплати, а також визначення статусу студента. Навіть докторанти, які не мають наукового керівника, повинні бути зареєстровані в якості студентів та оплачувати витрати за навчання.
  • Статус офіційного студента визначається зарахуванням на поточний семестр або квартал з мінімальною кількістю кредит-годин, які присвоюються за будь-який вид навчальної діяльності. Вартість навчання зазвичай розраховується на підставі ціни за лекційні кредит-години.


КРЕДИТНІ БАЛИ В СЕРЕДНІЙ ШКОЛІ

Найбільш використовувана система кредитів в американських середніх школах заснована на системі Carnegie Unit (одиниця Карнегі). Carnegie Units були запропоновані в 1906 році як основа оцінювання навчання в школі. Одиниця Карнегі є один предмет, що викладається п'ять днів на тиждень протягом одного навчального періоду. Дробові одиниці нараховуються за дисципліни, які викладаються не так часто. Термін «Одиниця Карнегі» до цього часу використовується для опису цієї системи, як і деякі інші терміни («річна кредитна одиниця», наприклад). Історичну довідку про одиницю Карнегі можна знайти в секції «питання і відповіді» на сайті «Фонд Карнегі для Покращення Освіти» під заголовком «Що таке одиниця Карнегі?».

Деякі середні школи встановлюють кредити за семестр. Ці семестрові бали ґрунтуються на формулі, за якою один кредит прирівнюється до одного предмету, що викладається п'ять днів на тиждень протягом одного навчального періоду. Деякі інші школи все ще нараховують кредити за навчальний період, проведений в класі, або за «години». Оскільки стандартна навчальне навантаження в школі - це п'ять предметів, то п'ять погодинних кредитів рівні семестрового кредиту, який за рік подвоюється.

СИСТЕМА КРЕДИТІВ У ВИЩИХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДАХ

Семестровий календар кредитних годин. Більшість американський університетський вищої освіти ділять академічний рік на два рівних семестру тривалістю по 15-16 тижнів, з 2-3-тижневими зимовими канікулами і 10-12-тижневої літньою сесією, плюс додаткові короткі перерви.

Фактичний обсяг академічної роботи за одну семестрову кредит-годину обчислюється таким чином:

  • Одна кредит-година за лекційні заняття або семінари (дискусії) дорівнює 1 годині внесеного в розклад заняття (лекції / семінару) і 2 години самостійної підготовки студента в тиждень. Більшість лекцій і семінарів отримують 3 кредитних години. За весь семестр ця формула нараховує мінімум 45 годин аудиторних занять і 90 годин самостійної роботи студента.
  • Одна лабораторна кредитна година дорівнює 1 годині лекційних занять або семінарів, плюс 1-2 години внесеної в розклад курує або самостійної лабораторної роботи, і 2 години часу на підготовку студента. Більшість лабораторних курсів отримують до 4 кредитних годин. Такий розрахунок дає в сумі мінімум 45 годин аудиторних занять, 45-90 годин лабораторної роботи і 90 годин самостійної підготовки студента за семестр.
  • Одна практична кредитна година (зміни в лікарнях під керівництвом старшого, робота в студії театрального і образотворчого мистецтва, навчання студента під керівництвом викладача, робота в полі, інше) прирівнюється до 3-4 годинах курує і / або самостійної навчальної діяльності. Це, в свою чергу, дорівнює 45-60 годинам практики за семестр. Блок з 3 практичних кредит-годин, що має на увазі студійну або практичну роботу, в сумі дорівнює 135-180 годинах академічної роботи за семестр.
  • Одна кредит-година за самостійні заняття (написання дипломної роботи або дисертації) нараховується так само, як практичні кредитні години.
  • Кредитні години за інтернатуру або учнівство визначаються за домовленістю між керівництвом факультету і роботодавцем, які повинні спільно оцінювати різні аспекти роботи студента. Кредитна формула подібна до тієї, яка використовується при нарахуванні кредитів за практику.

    Типова бакалаврських академічна програма навчання в університетах Сполучених Штатів Америки, за основу якої взято семестровий календар, вимагає від студента отримання, як мінімум, 120 кредитних годин.

Середньостатистичний студент стаціонару зазвичай отримує 15 кредит-годин за семестр або 30 кредит-годин на рік (брак можна заповнити під час літніх сесій або самостійного навчання). Це приблизно 30-40 курсів (в залежності від профільного предмета і пропорції зароблених видів кредит-годин) і так само, принаймні, 5400 - і навіть більше - астрономічних годин посиленої академічної роботи на будь-якій спеціальності.

Ступінь магістра вимагає отримання, щонайменше, 33 кредит-годин і включає написання дисертаційного дослідження або проєкту, на який необхідно витратити більше 4000 астрономічних годин, під керівництвом куратора або без нього (незалежні дослідження), тоді як докторський ступінь може зажадати 8000 (або більше) астрономічних годин поглибленого вивчення і проведення досліджень (після отримання ступеня магістра).

Квартальний календар кредитних годин. Деякі американські університети використовують квартальний календар, в якому академічний рік розділений на три семестри (кварталу) за 10-11 тижнів, плюс літня сесія (четвертий квартал, за вибором), короткий зимовий семестр і канікули.

Квартальні кредит-години відображають порівняно менший обсяг роботи, ніж семестрові (через меншу тривалості), і становлять близько двох третин семестрових кредитних годин. Тому ступінь бакалавра у ВНЗ, що використовує квартальний календар, може зажадати отримання мінімум 180 квартальних годин, що прирівнюється до 120 семестрових годинах.

Інші системи кредитів в післяшкільну освіту. Семестрові та квартальні системи кредитів - це найбільш поширені системи обліку балів за навчання в США. Деякі ВНЗ впроваджують власні, специфічні системи нарахування кредитів, які можуть походити на систему Карнегі (один курс = один кредит) або використовувати формули.

Замовити консультацію

Підібрати програму

Скинути

OK