EDUSTEPSДописиНавчання за кордоном Магістратура за кордоном: терміни подачі документів
Магістратура за кордоном: терміни подачі документів

Магістратура за кордоном: терміни подачі документів


Найважливішим етапом в процесі вступу до магістратури за кордоном, є термін подачі документів. Кожен університет може встановлювати дату, до якої будуть прийматися документи або слідувати загальнонаціональним правилам. Я завжди раджу студентам перевіряти дати, щоб розуміти в які терміни реєструвати аплікаційну форму.

Хочу поділитися з вами кількома секретами, які допоможуть зробити вашу аплікацію успішною (крім, звичайно ваших відмінних оцінок).

  • У більшості закордонних університетів немає конкретних термінів, до яких вони приймають документи на програму магістра. Закінчується прийом документів за три місяці до початку програми, якраз цього часу достатньо щоб отримати візу.
  • Чим раніше ви подаєте документи в приймальну комісію, тим більше у вас шансів вступити. Більшість університетів за кордоном розглядають аплікацію і приймають рішення не порівнюючи її з іншою. Найважливіше для приймальної комісії, щоб студент відповідав вимогам.
  • Деякі університети (особливо це стосується тих, які займають високі позиції в рейтингу), можуть закрити набір, набагато раніше, якщо вони набрали необхідну кількість студентів на програму.

Чому важливо знати терміни подачі документів:

  • По-перше: ви можете правильно спланувати свій час на підготовку і подачу документів, і не затягувати;
  • По-друге: якщо ви подали раніше документи, ви і раніше отримали відповідь, якщо відповідь негативна, у вас є час подати документи в інші навчальні заклади;
  • По-третє: правильно розрахований час подачі документів допоможе вам без зайвого стресу подати документи в посольство на отримання візи.

ВАЖЛИВО: студентам з України потрібно знати, що процес підготовки документів та отримання візи може займати до 3 місяців. Завжди розраховуйте на цей час.

Запис на швидку консультацію

Нижче, я винесла інформацію про терміни подачі документів до магістратури в різних країнах світу. Зверніть увагу, що представлені тільки середні терміни подачі, для окремих програм або окремих університетів вони можуть відрізнятися, тому рекомендую завжди перевіряти вимоги кожного конкретного університету з нашим консультантом.


Магістратура в Великобританії

Терміни подачі документів: січень - квітень

Оптимальний термін подачі документів з січня по квітень. Деякі університети приймають документи до липня місяця. Але не варто затягувати з подачею, оскільки прийом може завершитися з будь-якого дня, якщо університет набрав потрібну кількість студентів. Під час вибору університету в Великобританії дуже важливо звертати увагу на його рейтинг, а також враховувати інші фактори вибору.

Магістратура в США

Терміни подачі документів: жовтень - січень

Зверніть увагу, що подача документів на багато програм в США завершується ще в грудні. Багато університетів, особливо ті, куди ви вступаєте через підготовчу програму, можуть приймати документи набагато довше, в цих навчальних закладах прийом закінчується приблизно за 2 місяці до початку навчання. Проте якщо ви бажаєте вступити на магістратуру в США напряму вам варто поквапитись, а також не забути вчасно скласти всі необхідні іспити.

Магістратура в Канаді

  • Терміни подачі документів до університетів: жовтень - січень
  • Терміни подачі документів в коледжі: з жовтня по квітень або травень

Деякі коледжі та університети закінчують прийом документів за 3 місяці до початку програми. Ми радимо не зволікати зі вступом, так як розгляд документів посольством може бути тривалим, а спізнюватися на програму навіть в зв'язку з запізненням у видачі візи - забороняється. Також Канада надає можливість обрати різні типи сертифікатів та дипломів, тому тим, хто не планує займатись наукою радимо звернути увагу на програми Postgraduate.

Магістратура в Іспанії

Терміни подачі документів: з січня по травень або червень

Деякі університети Іспанії беруть документа на програми круглий рік. Однак, ми завжди рекомендуємо подати документи за 6 місяців до початку навчання.

Магістратура в Ірландії

Терміни подачі документів: з січня по травень або червень

Зверніть увагу: у кожного навчального закладу в Ірландії є свої суворі терміни прийому документів.

Магістратура в Швейцарії

Терміни подачі документів: з жовтня по травень

Напевно, Швейцарія найгнучкіша країна в прийомі документів від іноземних студентів (але це стосується тільки приватних університетів). Ви можете подавати документи круглий рік, і можете подавати документи на програми, які наприклад, починаються через рік. Завжди плануйте подачу документів в залежності від тривалості розгляду документів на візу посольством Швейцарії - 8 - 12 тижнів.

Магістратура в Німеччині

Терміни подачі документів: з лютого по травень - для державних університетів, і з січня по червень для приватних.

Зверніть увагу на вимоги кожного конкретного університету по датах прийому. Прийом документів може бути розділений на кілька етапів.

Магістратура в Нідерландах

Терміни подачі документів: з лютого по квітень

Університети в цій країні встановлюють строгі дедлайни, для кожного університету потрібно уточнювати окремо.

Після того, як ви обрали університет і уточнили дати прийому документів навчальним закладом, ви можете почати планувати з консультантом EduSteps роботу над зарахуванням, яка складається з збору документів, підготовки аплікаційного пакету та подача документів до університету.

Консультант EduSteps складе для вас поетапний план, в який будуть внесені ключові дати, з урахуванням дат прийому документів університетом.
Наше завдання: зробити аплікаційний процес в університет швидким і ефективним.

З нашою допомогою ви без додаткових витрат часу зможете правильно підготувати успішну аплікаційну форму та документи, і отримати бажану пропозицію від університету в найкоротші терміни.

Телефонуйте і пишіть, ми працюємо, щоб допомогти вам.

Олеся Шахраюк, експерт з освіти за кордоном

Замовити консультацію

Підібрати програму

Скинути

OK