EDUSTEPSДописиНавчання в Швейцарії Як вибрати університет за кордоном в сфері Hospitality
Як вибрати університет за кордоном в сфері Hospitality

Як вибрати університет за кордоном в сфері Hospitality


Як вибрати університет за кордоном в сфері гостинності? Це питання ми часто чуємо від українських абітурієнтів, які планують отримувати диплом бакалавра або магістра в університетах готельного менеджменту Іспанії, Швейцарії, Великобританії або США.

Якщо ви плануєте вступати до університету гостинності і хочете отримати диплом в сфері готельного бізнесу, тоді вам варто звернути увагу на три важливі критерії, які визначають рівень навчального закладу:

  • Акредитація
  • Рейтинг
  • Стажування

Ґрунтуючись на цих критеріях ви зможете проаналізувати кожен запропонований університет і вибрати той, який відповідає високим стандартам сфери гостинності в світі.

1. Акредитація шкіл гостинності

Акредитація університетів гостинності - найважливіший критерій відбору навчального закладу. Це визнання вишу і його випускників організаціями, які відповідають за якість навчання.

Простими словами, якщо університет гостинності акредитований - це означає, що він готує якісних фахівців в сфері готельного, ресторанного та туристичного менеджменту. Акредитація свідчить про визнання навчального закладу на державному та міжнародному рівні. Останнім часом відкривається багато нових шкіл і багато університетів пропонують програми гостинності. Саме акредитація допоможе вам відібрати ті навчальні заклади, в які варто надходити.

Порада EDUSTEPS: Завжди звертайте увагу на те, вказує чи університет гостинності, в якому ви хочете вчитися, своє ім'я в дипломі або він видає диплом іншого університету.

Деякі університети (наприклад, BHMS) пропонують отримати диплом бакалавра від імені University of Westminster. Це означає, що вони використовують акредитацію британського університету, і в дипломі буде вказано ім'я цього навчального закладу.

У свою чергу, університети гостинності Glion і Les Roches пропонують студентам отримати диплом бакалавра або магістра з ім'ям університету. Дипломи цих швейцарських університетів акредитовані NESHE.

2. Рейтинг університетів гостинності

Рейтинг не завжди найкращим чином відображає якість навчального закладу, але їм однозначно потрібно користуватися, щоб зрозуміти, наскільки школа гостинності визнана в світі. Найпрестижнішим рейтингом університетів гостинності на сьогодні вважається World Hospitality School Ranking. Він публікується щорічно і заснований на аналізі вузів за наступними критеріями:

  • Якість викладання
  • Визнання серед роботодавців
  • Загальні показники: якість викладання, репутація, оснащення університету

Позиція університету гостинності в рейтингу визначає його визнання, якість підготовки фахівців і, звичайно ж, визнання серед роботодавців індустрії готельного та ресторанного бізнесу. Радимо завжди зіставляти ці критерії рейтингу, щоб оцінити якість навчального закладу. Незважаючи на те, що рейтинг World Hospitality School Ranking - найпопулярніший на сьогодні, в нього увійшли не всі університети США і Канади. Тому, якщо ви плануєте навчання в цих країнах, радимо користуватися національними рейтингами.

3. Стажування під час навчання в університеті гостинності

Гостинність - це практична спеціальність, тому стажування - важлива частина навчання. Зазвичай студенти проходять 2 або 3 практичних семестрів протягом програми бакалавра.

Зверніть увагу на те, де проходять студенти стажування, яка частина навчання відводиться практичному досвіду (найвдаліше співвідношення - це 60% теорії і 40% практики), які позиції займають студенти в період стажування і в яких компаніях вони працюють. Більшість університетів з радістю поділяться з вами іменами компаній, які рекрутують студентів.

Також школи гостинності проводять зустрічі студентів з представниками компаній сфери гостинності. Обов'язково поцікавтеся, як часто проводяться такі заходи, як багато студентів після зустрічі підписують контракти.

Щоб вибрати школу гостинності, зверніть увагу на найважливіші критерії - акредитація, рейтинг і стажування під час навчання - вони допоможуть вам визначити якість навчального закладу і вибрати той університет готельного бізнесу, який крім хорошої освіти, дасть вам можливість працювати і розвиватися в найбільш затребуваної індустрії в світі.

Підібрати школу гостинності

Замовити консультацію

Підібрати програму

Скинути

OK