EDUSTEPSДописиНавчання в Швейцарії Де навчатись та працювати у сфері Гостинності?
Де навчатись та працювати у сфері Гостинності?

Де навчатись та працювати у сфері Гостинності?


Компанія EduSteps є офіційним представником університетів Гостинності - Glion Institute of Higher Education (Кампуси у Швейцарії, Великобританії ) та Les Roches Global Hospitality Education (Кампуси в Іспанії, Швейцарії, Китаї та США).

Ці університети – лідери в галузі гостинного бізнесу, готельного та ресторанного менеджменту, а також івент менеджменту.

Освітнє агентство EDUSTEPS – офіційний представник університетів та шкіл гостинності світу в Україні. Ми допомагаємо студентам пройти всі важкі етапи аплікаційного процесу, грамотно підготувати документи для зарахування та отримання студентської візи.

Glion Institute of Higher Education

Швейцарія

  • # 5 – Найкращі школи гостинності світу (загальний рейтинг)
  • # 5 – Академічна репутація університету
  • # 1 – Репутація університету серед роботодавців

Les Roches Global Hospitality Education

Швейцарія

  • # 6 – Найкращі школи гостинності світу (загальний рейтинг)
  • # 7 – Академічна репутація університету
  • # 3 – Репутація університету серед роботодавців

Запис на безкоштовну консультацію

Галузь Гостинності – це багатогранна індустрія з мільярдами категорій, але обслуговування клієнтів є фактором, що об'єднує всі сегменти цієї галузі. Різні сектори індустрії Гостинності гарантують, що потреби туристів необхідно задовольняти повністю.

Всім нам подобається ця сфера, чи не так? У цій статті ми намагались показати огляд галузі Гостинності, відповівши на питання: Які ж є різновиди секторів галузі Гостинності?

Ваш бізнес може фокусуватись на одному сегменті або включати всі аспекти галузі Гостинності.

Галузь Гостинності само собою є багатомільярдною індустрією.

На наведеному нижче малюнку представлені категорії індустрії гостинності:

категорії індустрії гостинності hospitality industry

В секторі Гостинності, успіх бізнесу в цілому залежить від того наскільки продуктивна команда, яка працює у цій сфері, і на стільки є ефективною модель цього бізнесу. Тому, по суті, можна включити всі категорії галузі Гостинності.

Вартість та кількість важких задач звичайно ж підскочить до верху, але управління чи володіння різними секторами цієї галузі можуть дати шанс отримати велику кількість прибутку в довготривалій перспективі. Тож, давайте знову звернемось до ключового моменту. Які ж ці різні секторі галузі Гостинності? Обговоримо нижче різні сектори галузі Гостинності в наступних деталях.

5 різних секторів галузі Гостинності

1. Проживання-розміщення - Lodging-Accommodation

Цей сектор Гостинності малює нам цілу гамму, які варіюють від розкішних до шикарних курортів і кемпінгів.

Житло є безпосередньо широкою категорією гостинної індустрії, варіюючи між готелями та закладами, які пропонують нічліг та сніданок (bed & breakfast), а також другими закладами, які пропонують подібні послуги.

І знову скажемо, сфера обслуговування абсолютно необхідна в забезпеченні послуг з управління тимчасового проживання. І це ще не все – ефективність, загальний комфорт, і різного роду зручності світового класу також є фундаментом, на якому вона стоїть.

Також, прочитайте другу публікацію з важливості сервісу в гостинній сфері.

Екстравагантні курорти, наприклад, повинні забезпечити своїм клієнтам конфіденційність та ексклюзивні послуги, щоб вклинитись у цю нішу.

І як ви напевно очікували, представлення тимчасового житла йде в парі з другими сегментами гостинного бізнесу.

Однією з трьох речей необхідних людині під час подорожі, найважливішою є місце, де він буде жити. Другими двома будуть харчування та транспорт. Саме завдяки цьому факту, в нашому списку з п’яти секторів сфери Hospitality ми почали з житла.

Якщо ви домовились про готель та місце проживання, то ви автоматично найдете і два різних компоненти.

Сьогодні дуже великий акцент робиться на тому, щоб покращити умови проживання для людей, які подорожують по світу.

Давайте розглянемо нижче три типи готелів та послуг, пов’язаних з наданням житла:

Розміщення: коли люди подорожують, переїжджаючи з місця на місце, їм потрібно місце, щоб переночувати. Криша над головою, яка захистить від природних негараздів. Як результат цього люди резервують будиночок або кімнату, де можна зупинитись.

Апартаменти: окрім просто таких от приміщень, де можна зупинитись, окремого сектору пропонує розкішні апартаменти. Загально кажучи, апартаменти підходять для всякого формальних подій і звичайно ж є більш дорожчими, ніж звичайні кімнати.

Курорти: третій тип, який дуже популярний серед мандрівників – курорти. Курорт дозволяє тобі наблизитись до природи та допомагає зробити необхідну перерву в твоїй звичайній буденності.

2. Їжа та напої - Food and Beverage

Ще один важливіший момент в п’яти різних секторах індустрії гостинності. Це ще один широкий сектор сфері гостинності. Сектор їди та напоїв займає гостинності положення в цьому бізнесі. І тому є хороші причини.

Він може варіюватися від чогось простого як кафе швидкого харчування до ресторанів високого класу, а також будь-якого роду закладу громадського харчування між першими двома. І, як і очікувалось, сфера їжі та напоїв, також розділяється на підкатегорії в нішах бізнесу.

Де навчатись та працювати у сфері Гостинності?

Звичайно ж список, класифікації надання харчових послуг може бути дуже великими, але нижче ми перерахуємо лише ключові категорії.

Заклади швидкого приготування – це комерційні ресторани подачі їжі, які ведуть конкурентну боротьбу за клієнтів, яким потрібний комплекс швидких закусок, напоїв та страв. Зазвичай там не так багато працівників. І насправді самообслуговування є для них нормою. Прикладом можуть бути McDonald’s, KFC, Subway, Pizza Hut та ін.

Кейтерінг – Ця категорія забезпечує послуги по наданню їжі та напоїв для будь-яких особливих випадків – від весілля до днів народження і все що між ними.

Ресторани повноцінного обслуговування: типові ресторани чи закусочні, які подають страви, напої, надають всякого роду інші послуги, пов’язані з приготуванням та подачею їжі. В таких закладах зазвичай вас посадять за столик, а офіціанти приймуть ваше замовлення. Від вишуканої кухні до звичайної, або ж до ресторанів з певною тематикою – тобто існує велика кількість ресторанів повноцінного обслуговування.

Тематичні ресторани сьогодні мають різного роду прояви, наприклад, сьогодні популярні розкішні підводні ресторани (luxury underwater restaurants of the world).

Така популярність та ріст у сфері закладів такого роду послуг, яких ця індустрія ініціює, дозволяє вважати ресторани повноцінного обслуговування окремою категорією галузі Гостинності.

Люди, коли подорожують, завжди чекають з нетерпінням скуштувати нову їжу. Коли вони особливо в іншій країні, то хочуть скуштувати місцеву їжу.

Тому, їжа та кейтерінг є необхідними в індустрії гостинності. Все це починається з виготовлення їжі та закінчується її подачею на стіл, зі зберіганням і приготуванням між першим та заключним кроком ресторанного бізнесу.

Також важливо обговорити процеси та стадії, залучені до харчового сервісу, який є частиною сфери гостинності.

Харчовий менеджмент: він починається з виготовлення їжі. Багато готелів та ресторанів подають натуральні органічні продукти. Поміж виготовлення, транспортування та зберігання продуктів харчування також є частиною цього процесу. Подача харчів: людям подобається їсти харчі, які добре представлені та гарно подані. Тому, щоб покращити сферу гостинності, сильний акцент повинен бути поставлений на тому, як їжа подається.

Напої: поміж продуктів в загалі, зберігання та подача напоїв включає їх до списку сервісу з їжі та кейтерінгу.

Ресторанний менеджмент: ресторанний менеджмент – це наука, яка викладається сьогодні в коледжах. З хорошими навичками керувати ресторанами ви зможете справитись з продуктами, напоями та підтримувати належний рівень подачі їжі так, щоб клієнти будуть приходити знову і знову щоб поїсти саме у вас.

3. Подорож та туризм - Travel and Tourism

Багато вважають туризм синонім гостинності та не ставлять його в окремий від індустрії гостинності секторі.

Подорож та туризм є найширшим сектором індустрії гостинності з декількома ключовими гравцями по всьому світу. Більша їх частина має потяги, літаки, круїзні лайнери та декілька команд працівників в їх розпорядженні.

В загалі, учасники сегменту подорожі та туризму зайняті тим, щоб переміщати людей з одного місця призначення в інше.

Не буде

Не було б перебільшенням сказати, що найбільш важливим сегментом сектору гостинності є подорожі і туризм так як все інше залежить від них. Без повнокровних потоків подорожей і туризму в регіоні, індустрія гостинності в даній місцевості не буде рости.

"Тому, подорожі та туризм складають кістяк нашої індустрії гостинності. Ця велика сфера, яка потребує інновацій, стратегій та новизни на кожному кроці.”

Коли ми говоримо про подорожі та туризмі, вони не обмежуються дозвіллям і подорожами для задоволення. Як формальні, так і не формальні подорожі включають в цей сегмент. Люди їдуть по світу з бізнес цілями, заради отримання освіти, для розваг, у відпустку і також багатьох другим причинам.

Як і всі інші сегменти індустрії гостинності, цей потребує сконцентрованості на клієнті, гнучкості, менеджменту відносин та інших маркетингових навиків для того, щоб бізнес розширявся та йшов гладко.

4. Індустрія розваг - Entertainment Industry

І знову ця ключова категорія сфери гостинності, так як вона залучає основні суб’єкти гостинності. Нас, покупців та споживачів всякого роду послуг гостинності. Тому, цей сектор гостинності існує для нас та розважає нас з вами.

Розваги є важливою частиною подорожей в нашому з вами часі. Якщо у вашій подорожі не вистачає задоволення та розваг, то ви не зможете в повній мірі насолодитись проведеним у подорожі часом.

Тому для дослідження успіху у сфері гостинності важливо мати в розпорядженні якомога більше розважальних видів діяльності.

Деяким з таких видів діяльності, які змогли б покращити твою подорож, щодо розваг є:

Гавань для катерів для прогулянок: водна гавань є одним з найбільш популярних місць для вечірок. Тут можна зібратись із друзями на приватній яхті, та потанцювати, пограти в ігри та насолодитись життям.

Спорт та ігри: різні види спорту та ігри є тими основними речами, які люди очікують побачити у своїй подорожі. Тому, казино, басейни для плавання та інші схожі види діяльності стають непомітною частиною сектору гостинності.

Круїзи: поміж водних гаваней, круїзні послуги також стали невід’ємним компонентом індустрії гостинності. Зараз, людям подобається провести декілька днів на розкішному судні, який розсікає блакитний океан під ясним небом.

Нічні клуби: кому не подобається потанцювати під улюблену музику під час відпустки? Звичайно ж всім подобається. Саме тому в готелях є така послуга як нічні клуби.

Бари: це дуже освіжає посидіти за столиком з друзями та випити декілька коктейлів. Саме тому бари складають важливу частину сектору розваг в індустрії гостинності.

5. Оренда на сезон - Timeshare

Тільки зароджується, але важливий сектор сфери гостинності – оренда певного місця на відпустку або якийсь період. У цій схемі, люди, або приватні лиця, або декілька людей, купляються право на володіння місцем на певний період року.

Ми помістили оренду на сезон (Timeshare) в наш список із 5 різних секторів сфери гостинності через зростаючий інтерес до цього виду послуг.

Оренда на сезон (Timeshare) дає нам можливість мати вибір і насолоджуватись орендним місцем та приміщенням, викупивши частину об’єкту або ж купивши карту членства.

Під час оплаченого сезону клієнти зможуть використовувати місце як їм заманеться.

Існує багато функцій, які люди можуть оплатити на певний період часу і що буде підпорядковуватись під категорію оренди на сезон. Декілька з них ми обговоримо нижче:

Центри для з’їдів: Такі центри забезпечують базу для сфери гостинності, пропонуючи місце, де люди можуть зібратись для семінарів, з’їздів, виставок або інших подібних подій.

Вілли та курорти: ви можете оплатити віллу або курорт згідно з правилами оренди на сезон та в певний період в році насолоджуватись цим місцем з друзями або сім’єю.

Намагаючись у цій публікації відповісти на ключові питання про різноманітні сектори цієї сфери, ми також доклали зусиль до удосконалення цих секторів, встановивши цілісний підхід до погляду на індустрію гостинності.

З розвитком технологій та покращенням управлінських навиків, сфера гостинності в майбутньому буде впевнено підвищуватись.

Прийняли рішення отримати освіту у сфері Гостинності?

Вступайте до престижних університетів та шкіл гостинності з EDUSTEPS

Освітнє агентство EDUSTEPS надає повний комплекс послуг із зарахування до університету гостинності США, Швейцарії, Іспанії, Великобританії та інших країн. Разом зі студентом, ми проходимо наступні аплікаційні кроки в аплікаційному процесі:

  • Консультація зі студентом, розробка індивідуального плану зарахування
  • Збір та подача документів
  • Оплата аплікаційного внеску
  • Розгляд документів, проведення вступної співбесіди
  • У випадку позитивного рішення оплата депозиту
  • Отримання оригіналів документів про зарахування
  • Оплата повного рахунку (точна дата вказана на рахунку)
  • Подача документів на студентську візу до посольства Швейцарії, Іспанії, Великобританії, США або Китаю.
  • Інформаційна сесія перед від’їздом
Замовити консультацію

Підібрати програму

Скинути

OK