EDUSTEPSДописиНавчання в Швейцарії 6 міфів про університети готельно-ресторанного бізнесу
6 міфів про університети готельно-ресторанного бізнесу

6 міфів про університети готельно-ресторанного бізнесу


Сьогодні Ви можете знайти багато інформації на тему навчання за кордоном в сфері готельно-ресторанного бізнесу. Не дивлячись на те, що інформації багато, індустрія гостинності все одно має свою інтерпретацію та міфи, в які вірять студенти

На індивідуальних консультаціях ми часто стикаємося з помилковими переконаннями, і в цій статті хочемо їх трохи розвіяти. А ще заспокоїти батьків і студентів і переконати їх, що вибір університету готельно-ресторанного бізнесу - перший крок до престижної міжнародної кар'єри.

Ми розуміємо, що вибір спеціальності та навчального закладу у сфері гостинності - досить серйозний крок для батьків і студентів. Мета нашого освітнього агентства - допомогти зробити правильний вибір, який будується на розумінні індустрії, університету і країни навчання.

Міфи про університети готельно-ресторанного бізнесу

1 Моя дочка/син стане кухарем.

Цю відповідь ми часто чуємо від батьків на пропозицію розглянути навчання в університетах готельного та ресторанного менеджменту Швейцарії, США, Іспанії, Великобританії або Канади. Переконання що школи гостинності випускають тільки кухарів - помилкове.

Підготовкою фахівців у сфері кулінарії, ресторанної справи та ресторанного менеджменту найчастіше займаються університети кулінарних мистецтв - Culinary Arts Schools. При університетах готельно-ресторанного бізнесу також можуть бути програми підготовки шеф-кухарів - Bachelor of Culinary Arts.

Навчання в університетах готельно-ресторанного менеджменту дає можливість отримати бізнес освіту, яка дозволить відкрити свою власну справу, розвивати свій бізнес в сфері гостинності або працювати в індустрії гостинності на управлінських посадах.

В навчальний курс кожної з програм входить обов'язкова практика на кухні або в ресторані, студенти вивчають виноробство, кулінарію та обслуговування. Але для того, щоб стати шеф-кухарем - цього курсу недостатньо, проте його досить для того, щоб стати керівником індустрії зі знанням всіх її нюансів

2  Робота в готелі можлива тільки покоївкою, або в кращому випадку - на ресепшені.

Перша асоціація, яка виникає на слово "Гостинність" - це готель.  А коли ми думаємо про роботу готелю, ми згадуємо про покоївок, рецепцію, швейцара і інший обслуговуючий персонал. Невже таке майбутнє ми хочемо для наших дітей? Звичайно ж ні!

Проживаючи в готелі ми рідко зустрічаємо таких працівників як генеральні менеджери, керівники відділу фінансів, маркетингу, HR, продаж або постачання. Ми навіть не замислюємося, що індустрія гостинності включає роботу івент-агентств та управлінців, які займаються організацією подій різного рівня, від фестивалів до міжнародних самітів.

Сфера предметів розкоші (брендові бутіки, будинки моди, PR агентства) завжди в пошуку випускників університетів готельно-ресторанного бізнесу.  І це тільки декілька прикладів для успішної кар'єри.

Швидше за все після університету ви не будете працювати покоївкою або швейцаром, але вас обов'язково навчать заправляти ліжко, чистити різні види плитки, прибирати кімнати або приймати гостей на рецепції. Без таких навичок важко стати керівником, адже вам потрібно буде управляти обслуговуючим персоналом, якщо мова йде про кар'єру в готелі.

3  Університети готельо-ресторанного бізнесу забезпечують студентів роботою одразу після отримання диплома.

У гонитві за кращими університетами гостинності світу, студенти часто думають, що рейтинг університету, його престиж, залежить від того, в які компанії університет влаштовує на роботу своїх випускників.

Дійсно, всі без винятку університети піклуються про працевлаштування своїх випускників, для цього студентам надаються контакти компаній, які знаходяться в пошуку фахівців. Але університет не може влаштувати вас на роботу, і все ж може надати всі необхідні умови для пошуку.

Тому більш ніж 90% випускників університетів Glion і Les Roches та інших шкіл гостинності, знаходять роботу в перші 6 місяців після отримання диплома.

Запис на швидку консультацію:

4  Я можу стати генеральним менеджером готелю одразу після отримання диплома бакалавра або магістра

Стати менеджером, керівником пансіону або готелю може кожен випускник університету, тільки не відразу. Особливо якщо мова йде про роботу в таких відомих мережах готелів як Mariott, Hilton, Four Seasons і ін. Вам не уникнути кар'єрного росту, який починається з початкових посад. Налаштуйтеся на кілька років наполегливої праці і посаду генерального менеджера готелю може стати вашою!

5  Для роботи в індустрії гостинності диплом не потрібен.

Цей аргумент ми часто чуємо від тих студентів, які вважають, що робота в сфері готельно-ресторанного бізнесу - це робота обслуговуючим персоналом. Дійсно, для багатьох посад обслуговуючого персоналу диплом дійсно не потрібен, але у вас обов'язково попросять диплом, якщо ви хочете бути керівником відділу або керівником готелю. Тим більше, якщо ваша мета - міжнародна кар'єра, диплом шкіл гостинності вам тут буде в нагоді.

6  Навчання в сфері гостинності - це невиправдано дорого.

Навчання в школах гостинності вважається одним з найдорожчих, але така висока вартість цілком виправдана витратами на навчання студентів.

Навчання в університетах готельно-ресторанного бізнесу засноване на практичному підході. Під час навчання ви будете вивчати на практиці обслуговування в дорогих ресторанах, готувати вишукані страви, працювати в сфері люкс брендів і ін.

У швейцарських університетах гостинності вартість навчання за 1 семестр може досягати 40 000 швейцарських франків, але якщо навчання в Швейцарії для вас дороге, більш доступну освіту в індустрії гостинності пропонують такі країни як Канада або Іспанія

Вибір вищої освіти в сфері готельно-ресторанного бізнесу - серйозний і відповідальний крок. Найважливіший критерій, на який варто орієнтуватися у виборі університету гостинності - це бажання вчитися, працювати і розвиватися в індустрії готельного-ресторанного та туристичного бізнесу. Адже саме тоді ви зможете досягти висот, коли ця сфера вам буде до душі. Допомогти вам з правильним вибором навчального закладу і зарахуванням, зможемо допомогти ми - агентство з освіти за кордоном EDUSTEPS.

Замовити консультацію

Підібрати програму

Скинути

OK