EDUSTEPSДописиНавчання в Великобританії Як вступити на магістратуру в Великобританії напряму без курсу підготовки
Як вступити на магістратуру в Великобританії напряму без курсу підготовки

Як вступити на магістратуру в Великобританії напряму без курсу підготовки


Ми обговорювали різні питання. Відповідали, скільки коштує навчання в Англії. Розповідали, які необхідні документи, описували особливості навчання у Великобританії для дітей. Настав час розповісти про особливості здобуття ступеня магістра для тих, хто закінчив бакалаврат в Україні. Зокрема, наскільки необхідне проходження підготовчої програми, і чи можна вступити до магістратури безпосередньо. Навчання в університетах Англії на магістратурі можна розпочати одразу після українського університету і сьогодні ми розповімо про це докладніше.

Компанії, які займаються навчанням за кордоном часто пропонують єдиний спосіб вступу до магістратури до Великобританії, який складається виключно в зарахуванні на програму через підготовчий курс Pre-Master's. Тому у багатьох студентів, випускників університетів України, створюється помилкове враження, що диплом бакалавра, який отриманий в Україні, потрібно підтверджувати відповідною підготовчою програмою. Я вирішила трішки розвіяти стереотипи і помилки, і показати, що вступити до магістратури у Великобританії можна відразу ж після програми бакалавра в Україні.

Отже, ви закінчуєте програму бакалавра в університеті України і плануєте вступати на магістратуру в університет Великобританії. Найголовніше питання, який вас повинен цікавити - чи можу я вступити на програму без попередньої підготовки.

Наша відповідь - так ви можете це зробити, але є певні вимоги, які рекомендую вам врахувати. Перш за все хочу сказати, що мета моїх порад не переконати вас вступати на пряму, без програми Pre-Masters. Я вважаю, що програми до-магістерської підготовки дуже важливі і є невід'ємним етапом у навчанні в закордонних університетах. При можливості, я все-таки радила б майбутнім студентам пройти принаймні піврічну підготовку.

EDUSTEPS

Ми — агентство з навчання за кордоном. Допомагаємо студентам з України вступити до університетів і шкіл у Великобританії, оскільки є  офіційним представником приймальних комісій британських навчальних закладів. Для роботи з нами ви можете скористатися пакетом послуг EDUSTEPS Premium, який включає повний супровід студента по зарахуванню, а також допомога в оформленні документів на студентську візу в Англію.

Для початку скористайтеся консультацією. Вона допоможе розібратися в процедурі вступу до університетів і шкіл у Великобританії і в тому, чим саме ми можемо вам допомогти.

Запис на швидку консультацію:


Вступити до університету Великобританії на програми магістратури без попереднього курсу Pre-Matsres з EDUSTEPS

Консультація фахівців з вищої освіти:

+38 044 333 60 04, info.edusteps@gmail.com

Про важливість програм до магістерської підготовки ви можете прочитати в нашому блозі. Зараз я хочу зосередити вашу увагу на зарахування до університету після закінчення програми бакалавра в Україні.

ХТО МОЖЕ ВСТУПИТИ ДО УНІВЕРСИТЕТУ ВЕЛИКОБРИТАНІЇ НА ПРЯМУ

Кваліфікації бакалавра отриманої в університеті України досить для вступу до магістратури. Тобто, ви можете вступити до університету Великобританії без попередньої підготовки, але важливо враховувати наступні вимоги, яким ви повинні відповідати.

  • Академічний рівень: ви можете вступити на програму магістратури після закінчення університету в Україні, якщо ваш академічний рівень або простими словами середній бал не нижче «4». Звичайно навіть і з балом нижче ви можете отримати місце в Британському університеті (залежно від рейтингу), але вчитися вам буде набагато важче, так як навчання в університеті Великобританії більш складне (виходячи з того, що навчальний матеріал ви повинні сприймати і відтворювати англійською мовою), ніж в університетах України.
  • Рівень англійської мови: ваш рівень англійської мови повинен відповідати IELTS 7.0, як мінімум. Якщо рівень англійської мови не відповідає вимогам університету, вам можуть запропонувати пройти додатковий мовний курс, який передує навчанню на програмі магістратури.
  • Досвід роботи: істотно підвищує шанси вступу на магістерські програми ваш досвід роботи. Але це скоріше не обов'язкова вимога, а додаткова, яка впливає на рішення приймальної комісії.
  • Результати здачі стандартизованих тестів GRE або GMAT. Ці тести не є вимогою всіх університетів, а тільки деяких, за спеціальностями пов'язаним з бізнесом і фінансами

ЯК ВИБРАТИ УНІВЕРСИТЕТ І ПРОГРАМУ НАВЧАННЯ

Зверніться до консультанта EDUSTEPS і дізнайтеся, яка програма підійде вам більше всього, і які університети вам краще розглянути для зарахування. Список університетів-партнерів в Великобританії ви можете знайти в розділі нашого сайту УНІВЕРСИТЕТИ.

Консультант допоможе визначитися з програмою і напрямом навчання, а також сформувати для вас індивідуальний пакет документів, який знадобитися вам для зарахування.

Яку інформацію необхідно отримати консультанту?

  • ПІБ:
  • Дата народження:
  • Освіта отримане в Україні
  • Назва університету:
  • Спеціальність:
  • Ваші вимоги до університету або програмою в Великобританії:
  • Коли ви плануєте розпочати навчання:

На основі цієї інформації консультант зможе підібрати вам 5 університетів рекомендованих до вступу.

Чи можуть студенти подавати документи в декілька університетів?

Світова практика показує, що студенти можуть подавати документи на зарахування в декілька університетів, зазвичай до 5. Ми також рекомендуємо вам вибрати від 2 до 5 університетів, але не більше.

ЯКІ ДОКУМЕНТИ НЕОБХІДНО ПІДГОТУВАТИ

Для зарахування на програму магістратури вам необхідно підготувати наступні документи:

  1. Копія першої сторінки закордонного паспорта;
  2. Фотографія в форматі Jpeg. 70% обличчя (підходить фотографія на візу);
  3. Виписка оцінок за останні 4 роки навчання або копія залікової книжки, яка завірена печаткою деканату;
  4. Резюме;
  5. Мотиваційний лист;
  6. Тест з англійської мови IELTS;
  7. 2 листи рекомендації від викладачів університету;
  8. 1 лист рекомендація від роботодавця (якщо є);


Так як зарахування до університету проводиться онлайн, ми вимагаємо, щоб всі документи були надані нам у відсканованому вигляді в хорошій якості, ваші документи будуть переведені, зібрані відповідно до вимог університету та відправлені до приймальної комісії.

Консультант, який працює з вами по зарахуванню, простежить за роботою приймальної комісії, а також за процесом прийняття рішення. Якщо університету будуть потрібні додаткові документи, консультант повідомить вам.

РЕЄСТРАЦІЙНИЙ ВНЕСОК УНІВЕРСИТЕТУ

Звертаємо вашу увагу, що кожен з університетів Великобританії вимагає оплату реєстраційного внеску. Він становить близько 50 - 100 фунтів стерлінгів і оплачується одночасно з подачею документів до приймальної комісії університету.

РОЗГЛЯД ДОКУМЕНТІВ І РІШЕННЯ УНІВЕРСИТЕТУ

Приймальна комісія університету розглядає документи протягом 2 - 6 тижнів від моменту подачі аплікаційного пакету в університет. Робота з консультантом може трохи прискорити час очікування рішення, так як ми працюємо безпосередньо з нашими університетами партнерами, з якими знайомі особисто. Ми знаємо відмінні вимоги кожного конкретного університету.

Будь-яке рішення повідомляється університетом в письмовій формі. Якщо університет прийняв позитивне рішення про зарахування, вам прийде лист CONDITIONAL LETTER OF ACCEPTANCE. Після оплати депозиту і підписання ряду документів, якими ви зобов'язуєтеся прийняти місце на програмі, університет запропонує вам UNCONDITIONAL LETTER OF ACCEPTANCE, цим листом буде підтверджено ваш статус студента і ви можете почати процес оформлення візи.

ВИСНОВКИ: Студенти з України, які отримали диплом бакалавра в університеті України можуть вступати до університетів Великобританії на програму магістратури без попередньої підготовки. Найголовніше: студенти повинні відповідати вимогам університету. Винятком є тільки деякі університети, які обов'язково вимагають надати диплом магістра українського університету. До них відносяться: London School of Economics, UCL, Oxford, Cambridge.

Замовити консультацію

Підібрати програму

Скинути

OK