EDUSTEPSДописи 5 основних напрямів дизайну
5 основних напрямів дизайну

5 основних напрямів дизайну


Хочете отримати диплом бакалавра або магістра за спеціальністю Дизайн, але не знаєте, який напрямок обрати та в якому університеті за кордоном найкраще навчатись за цим напрямком?

Сьогодні ми розглянемо рейтингові та престижні навчальні заклади, які пропонують програми за п’ятьма основними напрямками дизайну.

Де вчитись на дизайнера за кордоном

Кожен день з'являється значна кількість нових професій, особливо у сфері цифрових технологій, дизайну та мистецтва. Нові технології все частіше "перехоплюють" роботу людей в наші часи. І частково це стосується нашого повсякденного життя - виклик таксі з допомогою додатків, оплата продуктів за допомогою системи NFC, автопілот в автомобілях та літаках. Але існують ряд професій, які ніколи не зможуть замінити технології. В загальному це стосується творчих професій.

Творчий напрямок залучає всі внутрішні процеси людини: уяву, фантазію та мислення. Спонтанність неможливо підробити технологічними процесами, так само як і запрограмувати машину на творчість.

Одна з частин творчої діяльності - це дизайн - створення унікального образу в зовнішньому креативному самовираженні. Ця сфера торкається багатьох індустрій - розваги, кіно, естрадне мистецтво, дизайну в архітектурі - всюди, де необхідно створити унікальний образ, використовуючи талант художника.

На сьогодні список популярних напрямів дизайну включає:

  1. Дизайн в індустрії моди - Fashion Design
  2. Дизайн інтер’єру - Interior Design
  3. Графічний дизайн - Graphic Design
  4. Дизайн комунікацій - Design of communication
  5. Промисловий дизайн - Industrial Design

Кожен з цих напрямків є важливою частиною життя кожної людини. Ми хочемо, щоб нас оточували практичні, красиві та прості речі. Навколишня атмосфера вносить свої фарби в нашу повсякденність. Ми прагнемо будувати гарні будинки, конструювати надійні та швидкі автомобілі - все це є результатами роботи дизайнерів в кожній окремій сфері.

Далі розглянемо університети Європи та США, які пропонують навчальні програми за п’ятьма основними напрямками дизайну. Ви зможете обрати той напрямок, який вам до душі.

Запис на консультацію зі спеціалістом EDUSTEPS:


Дизайн в індустрії моди: Fashion Design

Дизайн одягу - Fashion Design - це мистецтво придумувати одяг, сценічний образ і все, що прикрашає зовнішній вигляд людини. Сюди входять аксесуари, елементи гардеробу, взуття та головні убори. Всі ці предмети повинні бути функціональними та приємним у використанні, виконані зі смаком та естетикою. Для створення одягу необхідні не тільки наявність хорошого смаку, але і навички проєктування, композиції та розуміння поєднань кольорів. Дизайнер одягу повинен вміти розробити одяг високої якості для індивідуальних замовлень, а також для масових продажів виробів в магазини - товари масс-маркету.

В наш час тенденції моди піддаються швидких змін. Тому дизайнери одягу повинні не тільки тримати руку на пульсі моди, але і прогнозувати або навіть створювати нові тренди.

Ринок споживання товарів зазнає змін під смак споживача. Тому важливо розуміти настрій людей, своєї цільової аудиторії, для кого цей зовнішній дизайн створюється.

Де вчитися на дизайнера одягу

Щоб допомогти вам обрати школу дизайну для висококласного навчання ми вибрали п'ять найрейтинговіших університетів світу:

  • Інститут Marangoni в Італії, Франції та Великобританії
  • Лондонський коледж моди, Університет мистецтв Лондона, Великобританія
  • Parsons: Школа моди, мистецтва і дизайну в Нью-Йорку, США
  • Haute Future Fashion Academy в Мілані, Італія
  • Центральний Сент-Мартінс, Лондонський університет мистецтв , Великобританія
  • Illinois State University розташований в центрі штату Іллінойс всього в 2 годинах від Чикаго, США

Після закінчення одного з цих університетів ви будете мати всі необхідні знання та навички, щоб реалізувати свій професійний потенціал.

Ким працюють випускники університетів за спеціальністю Дизайн (Fashion Design): дизайнер одягу, стиліст, мерчендайзер шоу-руму, маркетингові комунікації в сфері Fashion, PR в сфері Fashion і багато інших напрямків, пов'язаних з візуальною творчістю.


Дизайн інтер'єру: Interior Design

Створення інтер'єру схоже на архітектуру, але в менших масштабах - дизайнеру потрібно розставити елементи в такому положенні, щоб замовнику було приємно перебувати серед них. Хто б подумав, що ці дві сфери об'єднує ергономіка, колористика, візуальна графіка та інші напрямки.

Дизайн інтер'єру впливає на покращення внутрішнього простору, щоб створити більш приємну обстановку в приміщенні. Роль дизайнера інтер'єру дуже різноманітна - знаходити нові дизайнерські ідеї, підбирати цікаві форми, правильні кольори та елементи декору.

Де вчитися на дизайнера інтер’єру Interior Design

  • Род-Айлендська Школа Дизайну в Провіденсі, RI
  • Domus Academy в Мілані
  • University of Cincinnati (Коледж дизайну, архітектури, мистецтва і планування) в Цинциннаті, Огайо
  • Школа дизайну Університету Карнегі-Меллона в Піттсбурзі, Пенсільванія
  • Parsons, Нова Школа Дизайну в Нью-Йорку
  • Washington State University знаходиться на Північно-Заході Америки біля Сіетла і Спокена

За вашим бажанням, в цих університетах можна обрати форму навчання: короткі курси, річна програма, бакалавріат або магістратура.

Онлайн навчання за спеціальністю Interior Design також є можливим, проте це виключає живе спілкування з майбутніми колегами та налагодження нетворкінгу в індустрії моди. До того ж не завжди наявність онлайн-сертифікату полегшує процес отримання візи під час поїздки за кордон.

Зверніть увагу! Всі деталі процесу вступу в ці університети ви зможете дізнатися у наших академічних консультантів.

Де може працювати дизайнер інтер'єру: сфера дизайну інтер'єру житлових приміщень, промисловий дизайн, архітектура, статичний дизайн, сценографія, дизайн виставок.


Графічний дизайн: Graphic Design

Графічний дизайнер працює над візуальною привабливістю продукту при створенні веб-сайту, логотипу, бренду компанії або поліграфічного дизайну друкованих видань.

Фахівці сфери Graphic Design постійно освоюють нові методики проєктування, програмні технології та методи роботи. Ця сфера динамічно розвивається і має високий попит як на ринку послуг, так і в сфері приватної зайнятості.

Є припущення що графічні дизайнери матимуть на 35% більше можливостей працевлаштування в проєктах онлайн-дизайну до 2026 року. Водночас традиційні друковані видання та ЗМІ будуть урізати кількість дизайнерів в області поліграфії на 22% за словами CEO WORLD magazine.

Протягом навчання ви зможете використовувати свої гаджети і девайси. Програма підготовки в цих університетах продумана так, щоб студенти вивчали комп'ютерні програми пов'язані з моделюванням, дизайном і проєктуванням.

Також в курс навчання включені предмети, де студенти вивчають веб-графіку, макет сторінки сайту і методи візуального мистецтва для комунікації через веб-ресурси.

Графічний дизайн навчання в Європі та США:

Де може працювати графічний дизайнер: графічний дизайн, цифровий дизайнер, рекламні проєкти, брендінг, внутрішній PR кампанії, створення відеографіки продукту та багато іншого.


Дизайн комунікацій: Design of communication

Обдумана комунікація відповідає за правильне розуміння цільовою аудиторією виробника або бренду.

Design of communication - це високоефективне спілкування через ЗМІ, де відбувається комунікація між клієнтами та постачальниками, завдяки мистецтву і технологіям. Головна мета компанії "загортається" в певний дизайн, який допомагає цільової аудиторії прийняти цей текст і якось на нього відреагувати.

Таким чином комунікаційний дизайн створює візуальні повідомлення для того, щоб донести необхідну інформацію для потенційних клієнтів, цільової аудиторії в мережі.

Під час навчання в університетах на спеціальностях за напрямом Communication design ви опануєте наступні навички: типографія в цифрі, макет вебсторінок, розуміння теорії кольорів, розуміння ринку у світі цифрових технологій, тощо.
Кар'єрні можливості для випускників спеціальності Дизайн комунікацій: рекламні проєкти, брендінг, вебдизайн, візуальна графіка, анімація, 3D дизайн, дизайн відеоігор, дизайн віртуальної реальності, дизайн пакування, дизайн продукту, візуалізація даних, та інші.


Промисловий дизайн - Industrial Design

Спеціаліст Industrial Design створює дизайн продукту з технічної перспективи. Важливо, щоб цей продукт був ергономічним, приємним і зручним у використанні, зберігаючи високу якість матеріалу.

Промисловий дизайн поєднує в собі елементи мистецтва, маркетингу і технологій і використовується для створення різноманітних об'єктів - від предметів домашнього вжитку до технологічних виробів.

Завдання дизайнера цього напрямку - проєктування побутової техніки, створення інтерфейсів, технічних моделей виробництва, наземного, водного і повітряного транспорту, а також деталі для їх функціонування.

Яскраві представники виробників, які співпрацюють безпосередньо з індустріальними дизайнерами - Mini Cooper, Piaggio Vespa, Coca-Cola та iPhone. Це одні з кращих світових компаній, які розуміють цінність співпраці з творчою частиною команди.

Окрема категорія в напрямку Industrial Design - це проєктування меблів, елементів інтер'єру, декору, приладів, посуду. Дизайнер враховує різноманітність форм, кольору і фактури, щоб залишатися вірним законам композиції, при цьому створюючи сучасні продукти.

Ким може працювати промисловий дизайнер: у сфері промислового дизайну, розробка продукції, проєкт виробничої лінії, дизайн меблів, гуманітарний дизайн і дизайн послуг, дизайн іграшок, управління процесом створення продукту, дизайн в архітектурі і будівельних системах.


У цій статті ми розглянули 5 основних напрямків дизайну, а також де можуть працювати дизайнери тієї чи іншої сфери: дизайнер одягу, інтер'єру, дизайнер в промисловій сфері, дизайнер комунікацій та графічний дизайнер. Якщо вас цікавить навчання на дизайнера в Великобританії, Італії, Німеччині, США, Канаді або інших країнах Європи радимо скористатись безкоштовною консультацією нашого експерта з освіти за кордоном.

Запис на  консультацію зі спеціалістом EDUSTEPS:

Нагадуємо, що освітнє агентство EDUSTEPS надає повний пакет послуг з зарахування в закордонні університети: від підбору навчального закладу до допомоги в оформленні студентської візи. Ви завжди можете уточнити деталі вступу, вартості навчання і проживання в цікавій для вас країні з нашими академічними консультантами.

Замовити консультацію

Підібрати програму

Скинути

OK