EDUSTEPSДописиНавчання в США Що таке «кредитні години» і «курси» в американських університетах? Стаціонар або гнучкий графік?
Що таке «кредитні години» і «курси» в американських університетах? Стаціонар або гнучкий графік?

Що таке «кредитні години» і «курси» в американських університетах? Стаціонар або гнучкий графік?


Якщо ви – випускник школи або університету в Україні, зацікавлений в отриманні вищої освіти в США, вам може бути складно спочатку зрозуміти, що означає “кредитна година” в американському університеті і яке відношення вона має до курсів, які ви вивчаєте на програмі бакалавра або магістра в США. Всі довкола вас будуть вимовляти незрозумілі слова “кредитна година” і “курси”. Це може дратувати. Дозвольте поділитись з вами деякими роздумами на цей рахунок, і розказати, як саме будується навчання на програмах бакалавра та магістратури в університетах США.



Питання про кредитні години завжди актуальне для тих студентів, котрі зацікавлені в триманні вищої освіти в США та в навчанні в американському університеті. Ми завжди радимо перед вибором програми пройти додаткову консультацію з нашим спеціалістом для того, щоб визначити, який курс або програма вам підходять більш за все. Часто трапляється так, що студент, котрий отримав диплом бакалавра в Україні, обирає програму магістратури в США і не зараховується. Все через те, що студенту не вистачає кредитних годин з обраної спеціальності.



КОРИСНО ПРОЧИТАТИ: Програми магістратури в університетах США, прямий вступ

Що таке “кредитні години” в університеті США?

Говорячи спрощеною мовою, “кредитна година” - це основна одиниця виміру, котру беруть до уваги при присвоєнні ступеня бакалавра або магістра в США. Кожний ступінь має свій власний набір вимог для нарахування кредитних годин, тобто, наприклад, щоб отримати ступінь бакалавра, школи зазвичай можуть вимагати приблизно 110-140 кредитів. Те ж саме і зі ступенем магістра — від 30 до 39 кредитів і більше, в залежності від програми навчання в американському університеті.

КОРИСНО ПРОЧИТАТИ: Навчання в університетах Сполучених Штатів Америки

Який зв’язок між курсом та кредитними годинами в університеті США?

Курс, як правило, обчислюється кількістю кредит-годин. Ґрунтуючись на мірі навчального навантаження та годин на пояснення, курсу присвоюється певна кількість кредитних годин. Базові курси можуть оцінюватись в 1 або 2 кредити на програмі бакалавру в США. При переході на більш високий рівень, курс може оцінюватись в 3 або 4 кредити. В аспірантурі рівня МВА або MS в США, типовий курс прирівнюється до 3 або 4 кредитних годин, в залежності від складності програми та навчального навантаження.

Що таке «навчальне навантаження в одну кредитну годину», «час на пояснення» в аудиторії?

Це цілковито залежить від університету в США, в якому ви навчаєтесь, але... в основному, кожен кредит відповідає одній годині лекцій в аудиторії на тиждень. Наприклад, якщо ви візьмете 3 кредит-години, то це буде відповідати 3 годинам занять в аудиторії. Залежно від школи, кредит-година може включати 2-4 години самостійної роботи (в лабораторії, виконання домашніх завдань, робота над дипломом і т.п.). Це значить, що, якщо ви візьмете 3 кредит-години або курс, вам необхідно буде відучитись 6-12 годин за межами класу, щоб в результаті встигати в аудиторії.

Чи ґрунтується статус студента стаціонару або вечірнього/заочного відділення на кредит-годинах?

В магістратурі, як правило, якщо ви берете 6 кредит-годин або менше — ви вважаєтесь студентом заочного/вечірнього відділення. Якщо ви берете 9 або більше кредит-годин, тоді ви маєте статус студента стаціонару. Не має значення скільки курсів ви обрали, важлива кількість кредит-годин. Наприклад, ви можете взяти один 3-кредитний курс і два 1,5-кредитних, і не дивлячись на те, що ви обрали 3 курси, ви все іще заочник/студент вечірнього відділення, тому що кредит-годин мало. В бакалавріаті отримання 12 кредитів розглядається як навчання на стаціонарі. Також тут може бути встановлено ліміт на кількість кредитів, котрі можна брати за семестр, в залежності від школи... Будучи іноземним студентом, ви очікуєте, що вступаючи на осінній або весняний семестр, ви зараховуєтесь на стаціонар. Чисто технічно, студенту-іноземцю потрібно взяти 9-12 кредит-годин (в залежності від школи), щоб мати статус студента F1, якщо ви навчаєтесь не на випускному або літньому семестрі.

Кредитні години вираховуються також в середніх балах (GPA). Розібратись з тим, як нараховується середній бал, можна перейшовши за посиланням //redbus2us.com/how-is-gpa-computed-in-us-schools-gpa-computation-formula/. Потрібно бути дуже обережним у виборі.

КОРИСНО ПРОЧИТАТИ: Як підрахувати свій GPA самостійно?

 Матеріал підготовлено авторами EduSteps.
Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на EduSteps.com.ua.

Замовити консультацію

Підібрати програму

Скинути

OK