EDUSTEPSДописиНавчання в Швейцарії Швейцарські інститути гостинності. Навчання в сфері готельного менеджменту
Швейцарські інститути гостинності. Навчання в сфері готельного менеджменту

Швейцарські інститути гостинності. Навчання в сфері готельного менеджменту


Навчайтесь у швейцарських інститутах гостинності Гліон та Лє Рош, подавайте заявку на зарахування через EDUSTEPS, та отримайте престижну вищу освіту, котра відкриє шлях до успішної кар’єри в індустрії готельного та ресторанного менеджменту!

Індустрія гостинності — це сфера, яка стрімко розвивається. Згідно з останніми даними, близько 9 % населення планети зайнята саме в ній.

Записатись на консультацію та підібрати програму навчання

Підготовкою спеціалістів сфери гостинності займаються університети готельного та ресторанного менеджменту. Самими популярними інститутами гостинності є Швейцарські школи, котрі, завдяки своїй багаторічній історії, готують найбільш затребуваних випускників.

Швейцарські інститути готельного бізнесу Гліон та Лє Рош вже декілька декад є лідерами в підготовці спеціалістів цього напрямку (Рейтинг університетів готельного та ресторанного менеджменту). Згідно з даними дослідження видання Taylor Nelson Sofres, яке щорічно публікує світовий рейтинг університетів гостинності, ці університети готельного менеджменту займають друге місце і поступаються тільки престижній швейцарській школі Ecole Hoteliere de Lausanne.

Taylor Nelson Sofres склали світовий рейтинг університетів гостинності, взявши за основу відгуки 5-зіркових готелів, котрі визнали, що випускники швейцарських шкіл Glion та Les Roches є самими затребуваними серед роботодавців сфери.


Перш ніж розглядати університети гостинності, давайте вивчимо, які існують напрямки навчання в швейцарських університетах Гліон та Лє Рош, і ким можуть працювати студенти після закінчення навчання

В чому ж полягає особливість швейцарських шкіл гостинності?

Чому швейцарські школи готельного та ресторанного менеджменту Гліон та Лє Рош так відрізняються від інших університетів, котрі пропонують вищу освіту в сфері гостинності? Перш за все, інститути відрізняє вузька спеціалізація — адже університети є спеціалістами в одній області. По-друге — це ресурсна база університетів, де навчання поєднує в собі практичний та академічний аспект, у студентів є можливість навчатись і практикуватись на базі реального готелю-університету

Невід’ємною частиною навчання в швейцарських інститутах гостинності є практика. Існує два її види:

  • Практика в кампусі університету: вона проходить під час академічного семестру, і полягає в тому, що студенти виконують обов’язки на кухні, на рецепції університету, тобто допомагають іншим студентам.
  • Практика в готелі – це невід’ємна частина учбового процесу, вона проходить в готелях, котрі є партнерами університету. Практика дає можливість спробувати себе в реальній роботі, в реальних ситуаціях.
Практика є дуже важливою частиною учбового процесу, адже вона дає можливість отримати досвід роботи, але окрім цього в вашому резюме вже може бути запис про те, що ви не просто закінчили університет гостинності, але й працювали в великій готельній мережі зі світовим ім’ям. В вашому резюме, котре ви заповните досвідом роботи, буде грати важливу роль в працевлаштуванні після закінчення університету.


Основні напрямки навчання в швейцарських інститутах гостинності Glion та Les Roches:

  • Готельний менеджмент – Hospitality Management
  • Ресторанний менеджмент – Restaurant Management
  • Туристичний менеджмент – Tourism Management
  • Івент менеджмент – Event Management
  • Менеджмент індустрії розваг – Entertainment Management
  • Менеджмент сфери спорту – Sport Management
  • Менеджмент продуктів класу люкс – Luxury Management


Хто може навчатись в університетах готельного та ресторанного менеджменту Glion та Les Roches?

Програми Швейцарських інститутів гостинності розроблені для широкого кола студентів. Тут кожен може підібрати програму навчання під свої критерії. В університети можуть вступити:

  • Випускники шкіл 
  • Випускники університетів 
  • Професіонали


Як вступити в Швейцарські школи гостинності випускникам 11 класів?

Отримати ступінь бакалавра в області готельного, ресторанного, подієвого або спортивного менеджменту студенти можуть в таких країнах, як Швейцарія, Іспанія, Великобританія, США або Китай.

  • Початок навчання: осінь або зима
  • Тривалість навчання: 3,5 роки
  • Кількість семестрів: 5 (5 академічних і 1 практичний семестр)
  • Мінімальний вік: 17 років (залежить від кампуса)

Деякі кампуси інститутів Glion та Les Roches приймають студентів тільки після досягнення ними 18-річного віку. Для знайомства з індустрією гостинності студенти можуть пройти короткотермінові літні програми.

У випускників шкіл є декілька можливостей, котрі дозволяють навчатись в швейцарських університетах гостинності:

Диплом (Associate of Applied Sciences/Certificate/Diploma) – це професійні програми тривалістю від 1 до 2,5 років, котрі дають можливість отримати базову вищу професійну освіту. Програми дозволяють студентам отримати необхідні навички та знання і працювати на стартових позиціях в індустрії гостинності.

Бакалавр (Bachelor of Business Administration, Bachelor of Arts) – диплом бакалавра дає можливість отримати повну вищу освіту в індустрії гостинності і претендувати на вищі і, навіть, керівні позиції в сфері готельного, ресторанного та туристичного менеджменту. Тривалість навчання на цій програмі — 3,5 роки.

Для того, щоб почати процес зарахування, просто залиште заявку на нашому сайті. Через деякий час з вами зв’яжеться консультант EDUSTEPS та надасть детальнішу інформацію про процес зарахування та необхідні документи.


Як вступити до Швейцарських шкіл гостинності студентам, випускникам університетів України?

В індустрії гостинності магістратура призначена тільки для тих, у кого є досвід роботи та відповідна освіта в даній області. Для студентів, випускників університетів, швейцарські університети гостинності Glion та Les Roches пропонують післядипломні програми, котрі дають можливість змінити отриману раніше спеціальність та отримати вищу освіту в сфері готельного та ресторанного менеджменту. Навчатись студенти можуть в кампусах швейцарських шкіл гостинності в Швейцарії, Іспанії, Китаї та Великобританії.

Університети пропонують обрати один з двох варіантів навчання:

Магістратура (1 рік) – ступінь магістра можуть отримати ті студенти, у котрих є базова вища освіта в області гостинності. Інтенсивна програма навчання готує студентів до управлінських посад.

Післядипломні програми (від 1 року до 2 років) призначені для тих студентів, котрі мають базову вищу освіту в іншій сфері, і хотіли б отримати практичні навички та знання для подальшої роботи в сфері гостинності.

Для того, щоб почати процес зарахування, просто залиште заявку на нашому сайті. Через деякий час з вами зв’яжеться консультант EDUSTEPS та надасть більш детальну інформацію про процес зарахування та перелік необхідних документів.


Як вступити до Швейцарських шкіл гостинності професіоналам?

Якщо у вас вже є суттєвий досвід роботи в індустрії гостинності і вам необхідний престижний ступінь МВА для просування кар’єрними сходами, в університетів Гліон та Лє Рош є що вам запропонувати.

Для досвідчених професіоналів університети розробили програми МВА, котрі проводяться в кампусах Швейцарії, Іспанії, Великобританії.

MBA — це програма, яка розроблена для тих, хто вже має вищу освіту, досвід роботи в індустрії гостинності і претендує на керівні посади або планує відкрити власну справу. Тривалість навчання на програмі складає 1 рік.

Для того, щоб почати процес зарахування, просто залиште заявку на нашому сайті. Через деякий час з вами зв’яжеться консультант EDUSTEPS та надасть більш детальну інформацію про процес зарахування та перелік необхідних документів.


Ким я можу працювати?

Часто студенти та батьки, яким ми пропонували навчання в індустрії гостинності в Швейцарських школах готельного та ресторанного менеджменту, думають, що після закінчення навчання вони можуть працювати лише в готелі. На думку студентів є дві крайності: робота обслуговуючим персоналом і робота керуючого готелем. Насправді індустрія гостинності пропонує самий широкий вибір професій. Для вас, майбутніх студентів швейцарських шкіл гостинності, ми зробили огляд самих перспективних професій та посад.

Для успішного кар’єрного росту в індустрії гостинності студенту необхідно 2 фактори: престижний диплом та практика. Це все можна отримати, навчаючись в університетах готельного та ресторанного менеджменту в Швейцарії, Іспанії, Китаю та Великобританії.


Як отримати омріяну роботу?

В період навчання на програмах швейцарських шкіл гостинності студенти отримують неоціненний досвід співпраці з крупними світовими готельними брендами, авіакомпаніями та компаніями сфери люкс.

Представники компаній регулярно відвідують університети в пошуках нових талантів. Під час “днів кар’єри”, котрі проводяться декілька днів на семестр в кожному інституті, представники компаній проводять співбесіди зі студентами та відбирають найкращих для проходження обов’язкового стажування. Вже до закінчення університету багато випускників отримують запрошення на роботу і починають кар’єру з роботи в крупних міжнародних компаніях.

Після того, як ви закінчите навчання в Швейцарських інститутах готельного та ресторанного менеджменту, ви зможете працювати в найбільших світових компаніях, відомих по всьому світу. Навчання в сфері гостинності — це можливість втілювати свою мрію — відкривати світ, мандрувати, вивчати нові культури, іноземні мови, заводити міжнародні знайомства та ділові зв’язки. Але сам головне — освіта в сфері готельного та ресторанного менеджменту дасть можливість отримати популярну професію.


Що потрібно для вступу інститути гостиності?

Для початку процесу зарахування і вступу в швейцарські інститути гостинності, достатньо залишити заявку на сайті EDUSTEPS або подзвонити в наш офіс. Ми зателефонуємо вам, відповімо на запитання, допоможемо обрати вуз та програму навчання. Заповнимо та подамо заявку на вступ. Допоможемо написати мотиваційного листа, оформити документи для вступу та візи. Перелік необхідних для вступу документів включає: диплом бакалавра, досвід роботи на керівній посаді та сертифікат міжнародного екзамену з англійської мови.

Замовити консультацію

Підібрати програму

Скинути

OK