EDUSTEPSДописи ПИШЕМО МОТИВАЦІЙНОГО ЛИСТА В УНІВЕРСИТЕТ ЗА КОРДОНОМ: ДЕ ШУКАТИ НАТХНЕННЯ?
ПИШЕМО МОТИВАЦІЙНОГО ЛИСТА В УНІВЕРСИТЕТ ЗА КОРДОНОМ: ДЕ ШУКАТИ НАТХНЕННЯ?

ПИШЕМО МОТИВАЦІЙНОГО ЛИСТА В УНІВЕРСИТЕТ ЗА КОРДОНОМ: ДЕ ШУКАТИ НАТХНЕННЯ?


Студенти, котрі хочуть вступити в іноземний університет і навчатись за кордоном, завжди звертаються до нас із запитанням: як написати виграшний мотиваційний лист, котрий вразить приймальну комісію ВНЗ? Часто нам доводиться чути прохання відправити хоча б приклад мотивації або скласти план листа. Але чи допоможе це? Адже окрім плану, студент повинен виразити своє особисте ставлення до навчання і обґрунтувати, чому закордонний університет повинен прийняти саме його. А для цього потрібен не план – для цього потрібне – НАТХНЕННЯ.




Так де ж шукати натхнення для написання мотиваційного листа в закордонний університет? На мій погляд, найкращим джерелом натхнення є: література, публічні виступи відомих людей або спікерів, і фільми. Саме ці речі надихають мене.

1. Книги

ПИШЕМО МОТИВАЦІЙНОГО ЛИСТА В УНІВЕРСИТЕТ ЗА КОРДОНОМ: ДЕ ШУКАТИ НАТХНЕННЯ?

Найкраща порада, яку я можу дати майбутнім студентам – читайте, читайте якомога більше. Книги – це невичерпне джерело натхнення, поповнення вашого словникового запасу і відточування стилю письма. Ви можете визубрити 10 000 слів англійської мови, але тільки книги навчать вас правильно, і я б навіть сказала, виграшно застосовувати слова та вирази.

Які книги варто читати?
Біографії відомих особистостей, життя і досягнення котрих вас надихають. Ці приклади ви можете використовувати в своєму мотиваційному листі, описуючи свої прагнення.
Художня література – самі оберіть той стиль, котрий вам до душі. Звичайно, я б виключила бульварні романи 
Книги з тієї спеціальності, котру ви хочете вивчати в університеті. Вони допоможуть вам більше вдатися в саму суть спеціальності та обґрунтувати університету, чому саме ви хочете бути спеціалістом в цій сфері.

2. Публічні виступи



Мабуть, це найшвидший спосіб надихнутись і знайти нові ідеї для написання мотиваційного листа. Чому я рекомендую публічні виступи? Перш за все через те, що правильно побудований публічний виступ має чітку структуру, він лаконічний, простий і доступний для розуміння. Ви слухали TED Talk? Зверніть увагу, як грамотно вибудовано виступ ораторів на задану тему. За 5 хвилин вас можуть зацікавити настільки, що ви повірите в цю ідею поза всяким сумнівом. Саме таким і має бути мотиваційний лист.

Послухайте виступи таких відомих людей, як Джон Кеннеді, Мартін Лютер Кінг, Нельсон Мандела, Нік Вуйчич – вони дадуть вам не лише ідеї для написання мотиваційного листа для закордонного університету, але навчать структурувати свою історію і представляти її у вигідному для вас світлі.

3. Фільми



Якщо ви кіноман, фільми допоможуть вам творити, писати і вигадувати. Я б використовувала фільми більше для натхнення і хорошого настрою, ніж для пошуку мовних обертів, але водночас це хороша база для розширення свого словникового запасу.

Які фільми я рекомендую? Подивіться кіно про письменницьку майстерність або про викладачів, художників. Як правило, вони спонукають до творчості, пошуку чогось нового.
- Знайти Форрестера (Finding Forrester), 2000, США
- Спілка мертвих письменників (Dead Poets Society), 1999, США
- Письменники свободи (Freedom Writers), 2006, США

Незалежно від того, де ви черпаєте натхнення для написання мотиваційного листа в закордонний університет, пам'ятайте: завжди будьте щирими — це ваш ключ до успішного вступу в міжнародний ВНЗ! Ну а допомогти з грамотним оформленням документів на вступ в закордонний університет вам допоможуть менеджери EDUSTEPS.

Обрати університет для вступу ви можете ТУТ ---

Замовити консультацію

Підібрати програму

Скинути

OK