EDUSTEPSДописиНавчання в США Як вступити до Massachusetts Institute of Technology (MIT)
Як вступити до Massachusetts Institute of Technology (MIT)

Як вступити до Massachusetts Institute of Technology (MIT)


З року в рік в Edusteps збільшується число талановитих студентів, які хочуть вступити в Massachusetts Institute of Technology і просять нас допомогти з підготовкою документів на вступ і супроводжувати їх в аплікаційному процесі. Ми раді, що наш десятирічний досвід в сфері освіти за кордоном і зарахування студентів в закордонні університети дійсно корисний. В цій статті, ми вирішили поділитись з вами своїми рекомендаціями, які даємо кожному студенту, який працює з нами над зарахуванням в MIT. Ми впевнені, що використовуючи наші підказки, ви зможете досягнути бажаного результату і вступити в ТОП університет США.


Підготовка до вступу в Massachusetts Institute of Technology

Підготовка до вступу в MIT, як і в інші університети Америки – доволі тривалий процес, який вимагає від вас максимум зусиль та зосередженості. І все тому, що вам необхідно виділитись із великої кількості аплікацій, які отримують університети від студентів зі всього світу.

Якщо ви все-таки маєте за мету вступити в Massachusetts Institute of Technology, вам необхідно зосередитись на 2 важливих аспектах в підготовці:

  • Виділити час для вивчення шкільних предметів і отримання додаткових знань поза школою
  • Бути готовим багато працювати, а точніше я б сказала «пахати»:)

Завдяки роботі з десятками студентів, ми побачили, що найважливішу роль в процесі вступу в Massachusetts Institute of Technology відіграє завчасна підготовка до вступу. Ми радимо починати підготовку з 9, а то і з 8 класу. Вибудувати для себе план вступу, який буде базуватись на розвитку особистісних якостей, знань, вивчення додаткових курсів, участі в олімпіадах і розвитку інтересів поза школою. План розвитку потрібно будувати на основі вимог університету, які ми розпишемо нижче в статті.

Консультація зі спеціалістом Edusteps по зарахуванню в ТОП університети допоможе вам вибудувати покроковий стратегічний план вступу в Massachusetts Institute of Technology.

Запис на швидку консультацію

Є два шляхи підготовки до вступу в Massachusetts Institute of Technology

Шлях 1. Середня освіта в США

Освіта в школі США і отримання середньої освіти в Америці дає вам більше шансів на вступ до престижних університетів, таких як MIT. Американська середня освіта націлена на підготовку студентів таким чином, щоб вони відповідали найвищим вимогам. Звичайно ж, навчання в оточенні інших американських школярів і вивчення програми англійською мовою дає більше, ніж навчання в школі в Україні. Особливо, якщо ваша мета ТОП університети. Але цей шлях і найдорожчий, так як вимагає від батьків істотних інвестицій.

Школи, в яких Edusteps пропонує навчатися, щоб вступити в ТОП університети США:

  • North Broward Preparatory School
  • Windermere Preparatory School
  • CATS College Boston
  • Princeton Academy

Шлях 2. Середня освіта в Україні

Якщо ви не знали, то атестату або свідоцтва про повну середню освіту цілком достатньо для вступу в MIT. Цей спосіб вступу важчий, так як вам потрібно буде набагато більше часу приділяти саморозвитку і додатковому навчанню, підготовці до SAT. Сьогодні є дуже багато можливостей для навчання онлайн. Онлайн освіта дозволяє поєднувати навчання в українській школі з вивченням американської програми, наприклад. В цьому випадку ми рекомендуємо розглянути програму American High School Online.

Не дивлячись на те, який шлях ви для себе обрали, поради наших академічних консультантів допоможуть максимально якісно підготуватися до вступу. А щоб підготуватися до вступу, потрібно перш за все розуміти вимоги MIT до абітурієнтів.

Ви націлені на вступ в ТОП університети США, такі як MIT, Harvard, Princeton та інші. Для вас наші академічні консультанти розробили пакет послуг – USA ТОП 50 – повний супровід ваших документів на всіх етапах вступного відбору.

Критерії, за якими MIT відбирає студентів

Як ми вже казали, для якісної підготовки в топові університети Америки необхідно враховувати вимоги університетів до абітурієнтів. Нижче ви побачите список того, на що звертає увагу приймальна комісія, коли приймає рішення про зарахування.

  • Особистісні характеристики
  • Оцінки в шкільному атестаті та предмети, що вивчаються
  • Додаткова освіта: курси, онлайн програми
  • Позаурочні заняття та інтереси
  • Додаткові академічні курси – AP Courses
  • Участь в олімпіадах на міжнародному рівні
  • Результати тесту SAT
  • Високий рівень англійської мови, підтверджений тестом TOEFL

Предмети, які важливі для MIT

В залежності від програми, університет буде звертати увагу на ваші оцінки з різних предметів. В той же час на офіційному сайті MIT можна знайти інформацію про те, які предмети повинні бути у вашому атестаті. В список обов’язкових предметів входить: фізика, хімія, біологія, математика, друга іноземна мова, англійська мова, історія та інші соціальні науки. Знаючи це, ви можете приділити більше уваги вивченню цих предметів в старшій школі.

Додаткове навчання

Додаткові онлайн курси також грають важливу роль в прийняті рішень про ваше зарахування. MIT рекомендує наступні ресурси для онлайн курсів: edX, Khan Academy, OpenCourseWare та інші.

MIT будуть дивитися на 3 важливих характеристики студента:
- Interests – інтереси
- Aptitudes - здібності
- Education – освіта

Для MIT важливу роль у вступі відіграє мотивація студента, а ще ваше бачення, як ви хочете використати освіту в університеті в професійному розвитку. Що не варто робити, щоб вступити в MIT – ставити собі за мету лише освіту в цьому університеті. Ваша мета повинна бути більше, ширше, вище та грандіозніше. Адже університет шукає тих студентів, які ставлять перед собою амбіційні цілі на майбутнє, на кар’єру. Адже саме це зможе прославити учбовий заклад.

Простими словами, вашою метою повинен бути перш за все саморозвиток, формування оточення навколо себе і позитивний вплив на світ – але не вступ в MIT.

Коли подавати документи в Massachusetts Institute of Technology

В MIT є 2 етапи відбору, на які вам потрібно орієнтуватися: Early Decision – дедлайн подачі документів – 1 листопада, і Regular Decision – дедлайн подачі документів – 1 січня вступного року.

Ми рекомендуємо подавати документи на Early Decision, так як у цих студентів більше шансів вступити в MIT. В той же час, в цей вступний період більший конкурс. Це означає, що конкуренція буде високою.

Admissions Rate – відсоток вступу або конкурс

Лише 10% від загальної кількості аплікацій в Massachusetts Institute of Technology – успішні. Це означає, що ви повинні бути готовими до того, що можете не вступити. Адже мета університету – відібрати не окремих особистостей, а сформувати клас (або групу), яка буде працювати разом для досягнення спільної мети і буде більше всього відповідати високим вимогам університету.

Сподіваємося, що ці поради допоможуть вам підготуватися до складного процесу відбору в Massachusetts Institute of Technology. Пам'ятайте, що підготовку потрібно починати як мінімум за 2-3 роки до бажаної дати початку навчання. Важливо скористатися підтримкою академічного консультанта з суттєвим досвідом зарахування студентів в університети США і крім Massachusetts Institute of Technology обрати ще додаткові університети, як запасні варіанти.

Замовити консультацію

Підібрати програму

Скинути

OK