EDUSTEPSДописиНавчання в США Що таке форма I-20 (Certificate of Eligibility)?
Що таке форма I-20 (Certificate of Eligibility)?

Що таке форма I-20 (Certificate of Eligibility)?


Для отримання студентської візи в посольстві США студенту необхідно надати офіційний документ - форма I-20 або Certificate of Eligibility. Цей документ оформляється учбовим закладом, та перед оформленням студенту необхідно знати особливості Certificate of Eligibility та умови його отримання.

ЩО ТАКЕ ФОРМА I-20 \ CERTIFICATE OF ELIGIBILITY

I-20 – це офіційний документ, котрий має декілька призначень та видається зареєстрованим на державному рівні учбовим закладам в Сполучених Штатах Америки. Даним документом університет, коледж або мовна школа в США підтверджують, що студент був зарахований на програму навчання на основі наданих документів про освіту та фінансових гарантій (підтвердження, що студент може оплатити навчання). Офіційна назва форми I-20 - Certificate of Eligibility, так як цей сертифікат дає студенту право подавати документи до Посольства США в своїй країні на отримання візи типу F-1.

Звертаємо вашу увагу, що форми I-20 недостатньо для отримання студентського статусу в Штатах. Читайте в нашому блозі інформацію про додаткові умови.

ЯК ОФОРМЛЯЄТЬСЯ I-20?

Після того, як навчальний заклад завершив процес зарахування студента на програму, дані про студента заносяться в спеціальну систему під назвою SEVIS (Student and Exchange Visitor Information System). Інформація про студента обробляється системою SEVIS, в результаті чого видається офіційна форма I-20. Уповноважена особа в учбовому закладі (Designated School Official або DSO) роздруковує та підписує форму, і відправляє оригінал студенту.

Що таке форма I-20 (Certificate of Eligibility)?



ЩО РОБИТИ ДАЛІ?

Після того, як ви отримали оригінал I-20, перевірте правильність написання імені та прізвища, дати програми, вартість, учбовий заклад. Будь-яка інформація, котра вказана невірно, може вплинути на рішення про видачу візи. Якщо інформація в документі вказана невірно, зверніться до представника університету або консультанта EduSteps.

ДЕ ПОТРІБНО ВИКОРИСТОВУВАТИ ФОРМУ I-20

I-20 потрібна для оплати SEVIS fee, ця оплата обов’язкова для усіх студентів. На сьогоднішній день SEVIS fee для студентів складає від 180 до 200 доларів США та діє 12 місяців.

I-20 необхідно надати в Посольстві. Для Посольства вам необхідно підготувати оригінал та ксерокопію. Ксерокопія залишається у візового офіцера, оригінал ви забираєте з собою.



ТРИВАЛІСТЬ ДІЇ I-20

В документі вказують дату початку і дату закінчення курсу. Зверніть увагу, що університети вказують дещо довшу тривалість програми, ніж очікується. Це означає, ви повинні пройти курс навчання за певний період. До закінчення курсу, навіть якщо дія I-20 не закінчилась, вам необхідно підійти в міжнародний відділ для того, щоб продовжити курс або змінити тип візи.

Пам’ятайте, в будь-якій ситуацій ви можете зв’язатись з консультантом EduSteps, котрий зможе допомогти зібрати необхідні документи на виїзд до США.

Матеріал підготовано авторами EduSteps.
Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на EduSteps.com.ua.

Замовити консультацію

Підібрати програму

Скинути

OK