EDUSTEPSДописи Терміни вступу до закордонних університетів
Терміни вступу до закордонних університетів

Терміни вступу до закордонних університетів


Чимало студентів помиляються, вважаючи, що подавати документи до університетів за кордоном потрібно влітку. Адже саме так роблять в Україні. Насправді в інших країнах ситуація з дедлайнами геть інакша. Безпосередньо процес вступу може займати від кількох місяців до року. А терміни прийняття документів встановлюються адміністрацією навчального закладу або місцевою владою.

Щоб не запізнитись із подачею заявки, варто починати готуватися якомога раніше. Особливо це стосується абітурієнтів, які намагаються здобути ступінь бакалавра. Не варто забувати, що знадобиться додатковий час для підготовки та складання іспитів на знання мови. А у навчальних закладах з високою конкуренцією розгляд заявки може затягнутися.

EDUSTEPS

Ми — агентство з навчання за кордоном. Допомагаємо студентам з України вступити до закордонних університетів, оскільки є офіційним представником приймальних комісій навчальних закладів. Для роботи з нами ви можете скористатися пакетом послуг EDUSTEPS Premium, який включає повний супровід студента по зарахуванню, а також допомогу в оформленні документів на студентську візу.

Для початку скористайтеся консультацією. Вона допоможе розібратися в процедурі вступу до університетів за кордоном і в тому, чим саме ми можемо вам допомогти.

Запис на швидку консультацію:


Канада

Починати готуватися до вступу у Канаду потрібно приблизно за рік. Дедлайни публікуються на офіційних сайтах університетів та коледжів. Подавати документи можна з допомогою нашого агентства. За 12 місяців до початку навчання відкривається можливість відправляти заявки.

Популярні університети з високими рейтингами, як правило, закривають прийняття документів вже на початку січня. Але є навчальні заклади з березневими дедлайнами. Проте отримати знижки чи підібрати вигідні пропозиції в такому випадку дуже важко. Адже майже всі доступні опції розподіляються ще до січня.

В країні передбачені програми associate programmes. Це система дворічного навчання, що дозволяє по закінченні вступити одразу на третій курс університету. На деякі з цих програм можна подавати документи до самого червня.

В Канаді подача заявок відбувається безпосередньо на офіційних сайтах університетів та через спеціальні портали або напряму, якщо студент працює з нами. Відкривається можливість подати документи приблизно за рік до початку навчання. У популярних ВНЗ терміни подання заявок закривають на початку січня. В менш відомих приймають документи до березня. А вже у квітні майже нереально знайти можливість вступити хоч до якогось університету.

США

Ця країна з найбільш ранньою подачею заявок. В США практикуються два терміни вступу: ранній та середній. Університети та коледжі США стверджують, що ніяких переваг абітурієнтам з обох термінів не надається. Але на практиці помітно, що з раннього вступу відсоток зарахувань вищий.

Подача документів на бакалаврат відбувається через портал Common App або напряму в приймальну комісію конкретного університету, якщо студент подає документи разом з нами чи іншим агентством. Загальний портал відкривається у серпні, та в більшості навчальних закладів працює до грудня. Є винятки, коли університет подовжує дедлайн до січня.

Враховуючи встановлені терміни, починати готувати пакет документів для вступу потрібно за півтора року, а подавати заявку — за рік. Якщо ви плануєте розпочати навчання у 2025 - напочатку осені 2024 потрібно розпочати роботу з агентством. А якщо ви плануєте складати іспит SAT/ACT - то звертайтесь до нас вже в кінці 10 класу!

Варто враховувати, що в популярні університети дуже високий потік абітурієнтів, тому необхідно обрати кілька варіантів. Ми рекомендуємо зупинитись на 3-5 варіантах навчальних закладів, щоб мати і запасні варіанти, і мати змогу якісно підготувати документи в кожний університет.

З магістратурою справа складається трохи легше. Документи приймають безпосередньо на офіційному сайті університету та через партнерів. Терміни подачі встановлює адміністрація навчального закладу. Але зазвичай починати потрібно також за рік до бажаного початку навчання. Окрім цього, вступ також може відбуватись через підготовчі програми на магістратуру.

Великобританія

Терміни вступу до університетів Англії залежать від популярності навчального закладу та обраної спеціальності. Наприклад, прийняття документів на факультети стоматології, ветеринарії та загальної медицини (до яких відносяться Оксфорд та Кембридж) закінчуються вже до середини жовтня. На факультети мистецтв та дизайну — майже до кінця березня. На всі інші спеціальності — до середини січня. Таким чином, щоб почати навчання у 2025 році, потрібно готувати документи вже влітку 2024 року. Проте вступ на перший курс університету Великобританії відбувається через обов'язкову програму Foundation. Вступ на цю програму відбувається у міру заповнення місць. Але не зволікайте - місця все ж таки можуть закінчитись, на деякі програми необхідно скласти вступні іспити, а також не забувайте про час на отримання студентської візи. Тому якщо ви плануєте навчання в Англії в наступному навчальному році - вже звертайтесь до нас!

Що стосується вступу до магістратури, тут немає чітких термінів. Заявки приймають до заповнення навчальних місць.

Нідерланди

У Голландії чітких дедлайнів не передбачено. Кожен університет в Нідерландах встановлює власні терміни початку та зупинення прийняття заявок. Частіше за все документи припиняють приймати в середині січня. Але чимало навчальних закладів подовжують терміни до лютого, березня та навіть квітня.

Справу полегшує той факт, що всі заявки приймаються через єдиний портал StudieLink. Тобто можна моніторити терміни, встановлені обраним університетом самостійно.

Для вступу на магістратуру діють ті ж правила, що й для бакалаврату. Також в країні передбачені спеціальні підготовчі програми для вступу на бакалаврат. На них заявки приймаються до початку липня.

Звісно, зорієнтуватися з термінами подачі документів самотужки дуже важко. Тому краще звернутися по допомогу до професіоналів. Компанія EDUSTEPS працює з 2015 року. За цей час ми виховали висококваліфікованих спеціалістів та повністю вивчили всі нюанси вступу у різні університети. Ми допоможемо не тільки своєчасно подати документи, але й успішно пройти всі етапи вступу. Наші фахівці займаються підбором оптимально відповідного навчального закладу, підготовкою до співбесід, організацією переїзду, пошуком варіантів проживання та всім, що турбує потенційних студентів. Користуючись послугами EDUSTEPS, ви значно полегшуєте процедуру вступу, звільняєте себе від зайвих ризиків та клопотів.

Замовити консультацію

Підібрати програму

Скинути

OK