EDUSTEPSДописиНавчання в США Як вступити в Стенфордський (Stanford University) університет з України
Як вступити в Стенфордський (Stanford University) університет з України

Як вступити в Стенфордський (Stanford University) університет з України


Стенфордський університет – заповітна мрія багатьох українських студентів. Щорічно більше 47 000 абітурієнтів зі всього світу подають заявки в Стенфорд. Із них лише 2000 студентів отримують довгоочікуваний лист про зарахування до Стенфордського університету, що складає лише 3,7%-5% від загальної кількості отриманих заяв. Така статистика свідчить про те, що Стенфордський університет є найскладнішим вузом для вступу не лише для іноземців, а й для американських студентів.

В цій статті ми хочемо більше розповісти вам про те, як вступити у Стенфордський університет з України, як підготуватися до вступу і скільки коштує навчання.

Індивідуальна консультація з академічним спеціалістом EDUSTEPS допоможе розробити індивідуальний план підготовки та вступу до університету в США - вступ в ТОП університети в США.

Записатися на консультацію

Університет Стенфорду не потребує окремого представлення, оскільки щорічно він займає топові позиції в світових рейтингах та очолює 6 місце в загальнонаціональному рейтингу університетів США (відповідно до  US News and World Report). Stanford University входить в Топ 5 університетів Америки, в які найважче вступити. При відборі студентів прийомна комісія звертає увагу на 4 головних аспекти:

  • Академічна успішність
  • Інтелектуальні дані та здібності
  • Позашкільна діяльність та інтереси
  • Особисті якості студента
Стенфордський університет є одним з найважчих університетів Америки для вступу. Успіху вступу у Стенфорд полягає, перш за все, у підготовці, яку потрібно почати за 2-3 роки до бажаної дати початку навчання. Незважаючи на те, що вступ до Стенфорду є складним, університет визнає атестати (свідоцтва) про повну загальну середню освіту українських шкіл, також дипломи бакалавра та магістратури. 

Вартість навчання в Stanford University

Останнім часом на просторах Інтернету все частіше можна зустріти інформацію про те, що навчання в Стенфордському університеті для іноземців безкоштовне. Але чи справді це так? Чи можна навчатись в Стенфордському університеті безкоштовно?

Стенфордський університет – це приватний дослідницький університет в США. Навчання в Стенфорді платне, як і в будь-якому іншому американському університеті. Вартість навчання на програмі бакалавра складає близько 57 000 доларів США за один рік. Крім цього, очікується, що студент повинен покрити всі додаткові витрати: проживання, харчування, страхування та підручники.

Детальна інформація на сайті університету: вартість навчання в Стенфорді 

Стенфордський університет пропонує обмежену кількість фінансової допомоги для іноземних студентів. Іноземні студенти, в тому числі й студенти з України, що потребують фінансову допомогу, можуть вказати в своїй аплікаційній заявці на вступ, що вони не можуть оплатити повну вартість навчання. Стенфорд може розглянути заявку і прийняти рішення про повне або часткове покриття витрат на навчання. Більше шансів вчитися безкоштовно у Стенфорді отримують студенти магістратури і докторантури, менше – студенти, які вступають на бакалаврат. (Детальна інформація щодо фінансової допомоги на офіційному сайті Стенфордського університету).

Стипендії в Стенфорді для студентів з України

В 2016 році Стенфордський університет разом з Центром Демократії та Розвитку організували стипендіальну програму The Ukrainian Emerging Leaders Program (UELP). Програма триває 10 місяців і допомагає студентам отримати безцінний досвід навчання в США і впровадити отриманні знання в Україні. 

Як вступити в Стенфордський університет з України?

Вступити в Стенфордський університет студенти з України можуть після школи на програми бакалаврату, після університету на програми магістратури та після отримання диплома магістра на програми докторантури. Перед вступом в Стенфорд ми з вами визначаємо на яку саме програму ви підходите. У кожної програми є свої індивідуальні вимоги до абітурієнтів.

Щорічно Стенфорд приймає приблизно 5% із загальної кількості отриманих аплікацій. Тому для того, щоб вступити в Stanford необхідно показати високий рівень знань, який підтверджується оцінками та стандартизованими тестами, і свій потенціал.

Що потрібно для того, щоб вступити в Стенфорд?

  • Заповнити аплікаційну форму
  • Оплатити реєстраційний внесок (90$)
  • Результати тестів SAT або ACT (для вступу на бакалаврат)
  • Результати тестів GMAT або GRE (для вступу на магістратуру)
  • Виписка оцінок за останні 3 роки
  • Есе на 500-650 слів на певну тему
  • Листи рекомендації від 2-3 викладачів

Додатково до основного пакету документів Стенфорд просить відповісти на декілька запитань і оформити свої відповіді у вигляді коротких есе.

Приклади запитань для есе в Стенфордський університет (100-250 слів)

  1. The Stanford community is deeply curious and driven to learn in and out of the classroom. Reflect on an idea or experience that makes you genuinely excited about learning.
  2. Virtually all of Stanford's undergraduates live on campus. Write a note to your future roommate that reveals something about you or that will help your roommate—and us—get to know you better.
  3. Tell us about something that is meaningful to you, and why?

Дедлайн для подачі документів у Стенфордський університет – 1 листопада для раннього набору та 2 січня для стандартного набору студентів. Розгляд документів триває від 8 тижнів, деяких студентів Стенфорд запрошує на вступне інтерв’ю, яке проводять випускники університету.

Хто може вступити в Стенфордський університет?

Підходящим кандидатом на вступ в університет Стенфорда буде студент з мінімальним середнім балом GPA 3,96 з 4,0 (мінімальна оцінка в атестаті – 11) і з мінімальним результатом SAT 1440.

Перед подачею документів на вступ в Стенфордський університет академічний спеціаліст EDUSTEPS перевірить ваш академічний рівень. Якщо ваш рівень виявиться нижче вступних вимог, ми рекомендуємо розглянути вступ в інші ТОП університети США:

  • Arizona State University
  • Northeastern University
  • American University
  • Auburn University

Як підвищити шанси на вступ в Стенфордський університет?

За даними багатьох видавництв, в абітурієнтів раннього набору набагато вищі шанси вступити в Стенфорд та отримати фінансування.

Щоб вступити в Stanford University напряму і встигнути підготувати документи до 1 листопада (початок 11 класу або 4 курсу університету) освітня агенція EDUSTEPS радить готуватися до вступу завчасно, як мінімум за 2-3 роки.

Як EDUSTEPS може вам допомогти

Освітня агенція EDUSTEPS спеціалізується на зарахуванні в американські університети. Ми знаємо тонкощі вступних вимог університетів США, можемо оцінити ваші шанси на вступ та порекомендувати ту програму, яка відповідає вашим амбіціям та вимогам.

EDUSTEPS допоможе вам:

  • Заповнити Common або Coalition Application
  • Оформити листи рекомендації, резюме та інші документи
  • Скласти яскравий мотиваційний лист
  • Виділити ваші сильні сторони для вступного інтерв’ю
  • Розібратись зі зворотнім зв’язком від прийомної комісії

Вам цікаво більше дізнатися про вступ в Стенфордський університет? Тоді ми рекомендуємо вам перш за все пройти першу індивідуальну консультацію з нашим спеціалістом.

Записатися на консультацію

Замовити консультацію

Підібрати програму

Скинути

OK