EDUSTEPSДописиНавчання в США Найкращі університети США
Найкращі університети США

Найкращі університети США


Щорічно US News & World Report публікує рейтинг американських університетів, до якого входять кращі університети США. Американські ВНЗ конкурують між собою в декількох категоріях: кращі національні університети США, кращі державні університети, кращі програми бакалавра або магістратури, і найдорожчі університети або найдешевші навчальні заклади в США.

У нашій статті ми розповімо як користуватися рейтингами при виборі університету і розглянемо наступні питання

У 2023 році в рейтинг національних університетів США увійшли 312 вищих навчальних закладів Америки з більш ніж 4000 (!). Перші місця розділили:

US Rank Global Rank University
1 3 Harvard University 
2 2 Stanford University
3 1 Massachusetts Institute of Technology (MIT)
4 28 University of California, Berkeley (UCB)
5 18 Columbia University
6 35 University of California, Los Angeles (UCLA)
6 17 Yale University
8 15 University of Pennsylvania
9 13 Princeton University
10 14 Cornell University

Ви можете подивитися повний список кращих американських університетів 2020 - Best National Universities на сайті US News & World Report 

Як ми розповідали раніше, вступити до університетів Ліги Плюща (а деякі з них знаходяться якраз в топ 10 цього рейтингу) - не просте завдання.

Але якщо ви націлені на рейтингові університети США, ми раді вам повідомити, що в список кращих американських університетів увійшли і партнери EDUSTEPS, в яких не такий великий конкурс, як у іменитих вишів:

Майбутні студенти і батьки, які планують здобувати вищу освіту в США, часто задають питання - Чи потрібно звертати увагу на рейтинги кращих університетів США? І на що впливає рейтинг університету?

Відповідь академічних консультантів EDUSTEPS: На рейтинг однозначно варто звертати увагу, але, в гонитві за місцем у рейтингу не потрібно забувати про дійсно хороші та достойні уваги університети в США. Позиція університету в рейтингу свідчить не тільки про престиж і пізнаваному імені навчального закладу серед роботодавців. Високий рейтинг американського університету - це перш за все високі вимоги до абітурієнтів. Адже мета навчального закладу: відібрати академічно сильних студентів, які в підсумку покажуть високі результати, і завдяки їм університет увійде в список кращих в США.

Вимоги до абітурієнтів ТОП 10 американських університетів

  • Високий результат з SAT – от 1400
  • Результат GRE: від 155 - Verbal, від 165 – Quantitive
  • Активна волонтерська діяльність
  • Середній бал GPA 3.0 і вище
  • Дослідницька робота та інше.

За багато років роботи зі студентами з України, ми помітили, що абітурієнти та батьки звертають увагу на ім'я університету, його позицію в рейтингу, як запорука того, що університет забезпечить їх хорошою роботою і заробітком, але абсолютно не звертають увагу на вимоги ВНЗ до студентів з України. Виконати вступні вимоги кращих університетів США першої десятки - складне завдання. Але з року в рік, академічно сильні українські студенти потрапляють в список щасливчиків.

Кращі університети світу VS Кращі університети Америки

Багато студентів з України керуються рейтингом Кращих Університетів Світу, при виборі університету в США. Ми розуміємо, що приємно, коли твій виш входить в ТОП 10 в світі, але як це вплине на твою подальшу кар'єру? Американські роботодавці будуть дивитися на рейтинг університету в США, і на знання і навички студента, але ніяк не відбиратимуть студента по рейтингу світових ВНЗ.

Запис на швидку консультацію

Рейтинг університетів США за спеціальностями

А ось на рейтинг університету США за певною спеціальністю дивляться всі. Саме на цей рейтинг студентам з України варто звертати увагу, при виборі університету в Америці.

Давайте подивимося, як працює рейтинг за спеціальністю, на прикладі університету-партнера EDUSTEPS Arizona State University. У національному рейтингу університетів США ASU займає 115 місце. А ось які позиції цей виш займає за спеціальностями:

  • #2 in Supply Chain Management / Logistics - Логістика та постачання
  • #10 in Management - Менеджмент
  • #10 in Quantitative Analysis - Кількісний аналіз
  • #11 in Management Information Systems - Менеджмент Інформаційних Систем
  • #14 in Production / Operation Management - Операційний Менеджмент
  • #15 in International Business - Міжнародний бізнес
  • #17 in Marketing - Маркетинг
  • #23 in Accounting - Бухгалтерія
  • #23 in Entrepreneurship - Підприємництво
  • #27 in Finance - Фінанси
  • #30 in Business Programs - Бізнес
  • #38 in Best Undergraduate Engineering Programs - Інженерні програми

Наші експерти, також, як і академічні консультанти в США, дотримуються думки, що для кожного студента є свої критерії відбору навчального закладу в Америці. Хтось буде дивитися на ім'я, інші на розташування і умови проживання, або на оснащення навчального закладу, спортивні команди.

Щорічно в США з'являються різноманітні рейтинги університетів за різними категоріями:

  • Найбезпечніше місто для навчання
  • Найбільш затребуваний університет в США серед роботодавців
  • Найдешевші університети США
  • Найдорожчі університети США
  • Рейтинг університетів згідно з думкою академічних консультантів
  • Рейтинг дослідницьких університетів Америки

Незалежно від того, який рейтинг ви використовуєте для вибору університету, важливо, щоб він вам насправді допоміг вибрати вашу 5-ку, в які ви будете подавати документи. Адже зараховуватися в усі університети поспіль тільки через те, що не входять в ТОП 50 в США - не має сенсу. Ваше зарахування буде схоже на лотерею - пощастить чи не пощастить, і в результаті вам не пощастить - якщо ви не будете насамперед дивитися на вимоги приймальної комісії університетів до абітурієнтів.

Освітнє агентство EDUSTEPS допоможе обрати університет в США

Багаторічний досвід роботи в сфері навчання за кордоном і вищої освіти в США дав нам можливість вивчити масу матеріалів по зарахуванню в престижні американські університети. Наші фахівці досконально вивчили вимоги університетів, ми стежимо за рейтингом ВНЗ США і допомагаємо підібрати той навчальний заклад, який найкраще підходить студенту.

Рейтинг університету США грає ключову роль у виборі навчального закладу для студента. Але ми насамперед орієнтуємося на рейтинг американських ВНЗ за спеціальністю, ніж на загальнонаціональний. Це допомагає нашим фахівцям зрозуміти, наскільки той чи інший університет володіє достатніми ресурсами з навчання студентів певним напрямом. Сильні спеціальності у ВНЗ, роблять навчальний заклад популярним серед роботодавців певної галузі.

Критерії вибору університету в США

Ми радимо вибирати кращий університет в США за наступними критеріями:

  • Рейтинг університету за спеціальністю
  • Затребуваність спеціальності роботодавцями
  • Наявність практики під час навчання
  • Вартість навчання на програмі бакалавра або магістратури
  • Розташування ВНЗ: велике чи маленьке місто
  • Умови проживання, навчання

На основі цього можна зробити висновок, що рейтинг університету впливає на вибір кращих навчальних закладів в США, але не завжди потрібно на нього орієнтуватися. До уваги варто приймати і інші чинники: вартість навчання, розташування, інновації та ін. Якщо ваша мета вступити до університетів ТОП 10 в США, звертайте увагу на вступні вимоги.

EDUSTEPS

Ми — агентство з навчання за кордоном. Допомагаємо студентам з України вступити до університетів і коледжів США, оскільки є  офіційним представником приймальних комісій американських навчальних закладів. Для роботи з нами ви можете скористатися пакетом послуг EDUSTEPS Premium, який включає повний супровід студента по зарахуванню, а також допомога в оформленні документів на студентську візу в США.

Для початку скористайтеся консультацією. Вона допоможе розібратися в процедурі вступу до коледжів або університетів США і в тому, чим саме ми зможемо вам допомогти.

Запис на швидку консультацію:

Замовити консультацію

Підібрати програму

Скинути

OK