EDUSTEPSДописиНавчання в США Вступ на магістратуру в США
Вступ на магістратуру в США

Вступ на магістратуру в США


Американські університети та магістратура в США - найпопулярніші запити в Google про вищу освіту, згідно з даними BBC. І це не дивно, адже принаймні шість університетів США входять в ТОП 100 вищих навчальних закладів світу за рейтингом The Times Higher Education World University Rankings.

Магістерські програми в американських університетах - це чудова можливість для студентів з України підвищити свою кваліфікацію, отримати поглиблені знання в певній сфері та досвід. Крім усього іншого, багато студентів отримують дозвіл на роботу OPT після закінчення навчання.

Але як бути впевненим, що ви можете вступити до магістратури після випуску з українського університету? Ми зібрали для вас всю необхідну інформацію і вирішили поділитися корисними порадами, які допоможуть вам здобути вищу освіту в США.


Загальна інформація про програми магістратури в США

Тривалість навчання: 2 роки

Кількість академічних кредитів: від 34

Студенти з України можуть вступати та вчитися на магістратурі в США після закінчення програми бакалавра в українському університеті. Подавати документи на зарахування потрібно завчасно, починати вибір університету і програми навчання необхідно за рік до початку навчання.

У кожного університету можуть бути свої вступні вимоги. Але найчастіше щоб вступити до магістратури необхідно надати такі документи:

  • Диплом бакалавра (університету важливо знати, які предмети ви вивчали і який у вас середній бал GPA)
  • Результат тесту TOEFL або IELTS
  • Результат тесту GRE
  • Мотиваційний і рекомендаційні листи від викладачів, ваше резюме (CV)

Оскільки система освіти в Україні значно відрізняється від системи освіти в США, студентам спочатку складно вчитися на магістратурі. Деякі університети пропонують програми підготовки, на яких ви можете не тільки підтягнути свою англійську до необхідного рівня, але і вже почати вивчати деякі предмети програми магістратури.

Поради як вступити до магістратури в США

Виберіть правильний ступінь магістра (Master's degree) і спеціальність (Major)

У кожному американському університеті ви можете знайти програму магістратури, яка буде відповідати вашим інтересам і вимогам. Як правило, у всіх університетах США ви знайдете такі ступені магістрів (Master's degrees):

  • — Master of Arts (MA),
  • — Master of Science (MS, MSc),
  • — Master of Research (MRes).

Також університети США популярні своїми професійними програмами на рівні магістратури та надають дипломи в конкретних напрямках:

  • — Master of Laws,
  • — Master of Architecture,
  • — Master of Fine Arts,
  • — Master of Music,
  • — Master of Education,
  • — Master of Business Administration та ін.

Детальну інформацію про типи магістерських дипломів в США можете прочитати в нашому блозі.

Перш ніж вибрати ступінь магістра в університеті США, ми радимо визначитися зі спеціальністю. Ось кілька з багатьох варіантів, які ви можете вибрати в американських університетах:

  • Masters of Business Administration
  • Masters in Media Management
  • Masters in Computer Science
  • Masters of Engineering
  • Masters in Psychology

Правильно оберіть університет в США

Ми радимо вибирати університет відповідно до таких критеріїв:

  • Рейтинг університету
  • Розташування навчального закладу
  • Сильні спеціальності університету
  • Наявність стажування в період навчання на магістратурі в США
  • Вартість навчання та знижки

Якщо ви ще не визначилися, в якому університеті ви хочете вчитися, і не знаєте, як правильно спланувати процес вступу на магістратуру в США, звертайтеся до нас за індивідуальною консультацією.

Запис на швидку консультацію

Ось кілька навчальних закладів США, які ми радимо розглянути для навчання на програмах магістратури. Кожен з цих університетів зараховує студентів з України:

Університет Місто Популярні програми
Northeastern University Бостон Бізнес і Маркетинг, Інженерія
Pace University Нью-Йорк Журналістика, Соціальні науки, Бізнес Зв'язки з громадськістю
Adelphi University Нью-Йорк Прикладна математика, Фінанси, Бізнес
University of Illinois at Chicago Чикаго Architecture Business, Analytics Civil Engineering
Roosevelt University Чикаго Маркетинг і комунікації, Соціальні науки, Управління
University of the Pacific Стоктон (1.5 години від Сан-Франциско) Data Science Master of public administration, Master of Science Laws
Oregon State University Корваліс, штат Орегон Forest Ecosystems and Society, Master of Science in Business Bioengineering
University of South Florida Тампа Cybersecurity Biotechnology Civil Engineering
Auburn University Оберн, штат Алабама Aeronautical Engineering Biosystems Engineering Computer Science Statistics


Добре підготуйтесь до вступу до університету

Вибрати університет в США і магістерську програму - це всього лише 50% вашого шляху. Залишається підготуватись до вступу, а це значить, що потрібно вивчити вступні вимоги американських вищих навчальних закладів.

Ось кілька особливостей аплікаційного процесу:

  • Американські університети приймають документи на навчання в режимі онлайн. Вам потрібно надати досить хороші копії документів
  • Переконайтеся, що ви запланували здачу тесту GMAT або GRE. Ці тести є обов'язковими для студентів з України
  • Більшість студентів подає документи в 3-5 університетів, щоб підвищити свої шанси. Вам теж варто так зробити
  • Університети вимагають сплату реєстраційного внеску за розгляд документів, від 75 до 100 $. Студенти, які подають документи через EDUSTEPS в наші університети-партнери - реєстраційний внесок не сплачують
  • Студентам з України обов'язково потрібно скласти тест з англійської мови IELTS чи TOEFL
  • Університети США при прийомі документів на магістратуру звертають увагу на середній бал диплома бакалавра. Мінімальний рівень GPA - 3.0
  • Якщо у вас низький бал за дипломом бакалавра або низький рівень володіння англійською мовою, багато університетів можуть запропонувати вам додатковий підготовчий курс

Вступний процес в американські університети на програми магістратури починається за рік до бажаної дати початку навчання - у вересні. Виходячи з того, що більшість українських студентів не можуть включити диплом бакалавра в пакет документів для вступу (оскільки диплом вони отримують тільки влітку), ми радимо підготувати офіційну виписку оцінок з університету в Україні за три роки навчання на бакалавраті.

Ми помітили, що часто програми бакалавра в університетах України не відповідають американським академічним вимогам. Тому деякі навчальні заклади США просять українських студентів пройти додаткову підготовку, щоб добрати кредити та вже потім вступити на програму магістратури.

Для того, щоб це не виявилося сюрпризом для вас, радимо планувати зарахування на магістратуру завчасно. Обов'язково проконсультуйтеся з нашими менеджерами, які допоможуть вам оцінити ваші шанси на вступ.


Підготуйте документи для вступу на магістратуру

Різні університети та різні програми будуть вимагати різний список документів. Вас це не повинно спантеличувати. Перед зарахуванням ми складаємо повний список документів, які відповідають вимогами того чи іншого навчального закладу США. У будь-якому випадку, вам допоможе ось цей список базових вимог:

  • Виписки оцінок з університету в Україні
  • Резюме / CV
  • Результати тестів GMAT / GRE
  • Результати тестів з англійської мови
  • Мотиваційний лист
  • Листи рекомендації від викладачів університету

Допомога в підготовці документів ми надаємо в пакеті послуг "Premium"


Дізнайтесь терміни подачі документів до університетів США

Дедлайн подачі документів на магістратуру в США залежить від рівня університету і семестру. Нагадаємо, що магістратура в університетах США починається двічі на рік - восени та взимку. У деяких університетах є навіть початок навчання з літнього семестру, але це зустрічається вкрай рідко.

Кращі американські університети приймають документи на магістерські програми з вересня по грудень. Чим раніше ви подасте документи, тим більше у вас шансів вступити на магістратуру в США.

Загальні дедлайни:

Січень - березень 2025 року. Зарахування на осінній семестр, який починається у вересні 2025 року

Липень - вересень 2024 року. Зарахування на весняний семестр, який починається в січні або лютому 2025 року

Дедлайни також залежать від програми, спеціальності, на яку ви подаєте документи. Зверніть увагу, що на популярних спеціальностях в університетах США місця закінчуються дуже швидко.


Дізнайтесь тривалість навчання на магістратурі в США

Для отримання ступеня магістра в США вам знадобиться від 1,5 до 2 років стаціонарного навчання. Цей період охоплює вивчення від 36 до 54 семестрових академічних кредитів, що прирівнюється до вивчення 12-18 академічних предметів.

В основному програми магістратури університетів США досить гнучкі та дозволяють студентам вчитися і працювати під час навчання.

Дізнатись як вступити на магістратуру в США:


Дізнайтесь вартість навчання на програмах магістратури в США

Багато студентів вважають, що магістерські програми в США завжди дають знижки та гранти. Це не зовсім так - тільки 45% студентів отримують фінансову підтримку від університету. Тому на фінансову допомогу варто розраховувати тільки тоді, коли ви можете надати замість високого балу GPA диплому бакалавра, наукові роботи, які цікаві університету, або дослідження в наукових областях. В середньому вартість навчання в університетах США на програмі магістра становить від 16 500 доларів США в рік до 80 000 доларів США. Ціна залежить від спеціальності, університету, штату і деяких інших чинників.

Чому студентам з України варто отримати диплом магістра в США

Вам однозначно варто зараховуватись на магістратуру в США, якщо ви вже отримали диплом бакалавра і хочете отримати високооплачувану роботу або плануєте продовжити навчання в аспірантурі.

Хочемо привести в приклад декілька спеціальностей, де ступінь магістра впливає на рівень зарплати:

- Бізнес: фінанси, продаж, бухгалтерія, аудит, операційний менеджмент, управління персоналом та ін.

- Освіта: адміністратори, керівники шкіл

- STEM напрямки - наука, технології, інженерія, математики, статистика, комп'ютерні науки, комп'ютерне програмування

- Бібліотекарі

- Зв'язки з громадськістю

- Спорт і готельна справа

NACE (National Association of Colleges and Employers) - американська некомерційна професійна організація, проводить опитування серед роботодавців США і щоквартально публікує огляди пропозицій по зарплаті. Нижче наводимо приклад з останнього звіту, в якому вказані середні зарплати в рік для фахівців з дипломом бакалавра і магістра:

Спеціальність Бакалавр (на рік) Магістр (на рік)
BUSINESS MAJORS
Accounting $60,000 $85,000
Hospitality Management $59,000 $110,000
Business Administration/Management $60,000 $110,000
COMPUTER SCIENCES MAJORS
Computer Science $72,000 $92,000
Software Applications $70,000 $80,000
ENGINEERING MAJORS
Biomedical Engineering $73,000 $92,000
Computer Engineering $72,500 $88,500
Electrical Engineering $73,000 $92,000
Software Engineering $72,000 $90,000

Джерело: The Winter 2019 Salary Survey, NACE

Також ми спостерігаємо, що в таких сферах як petroleum, mining, geology, chemical engineering високо цінується і диплом бакалавра.

Схема вступу на програми магістратури

Отже, якщо ви вирішили вступати в магістратуру в США, ось вам покроковий план:

1. Зв'яжіться з нами або залиште свої контакти для початкової консультації.

На ній ми ознайомимося з вашою ситуацією і підкажемо подальші кроки.

2. Виберіть 1-3 варіанти із запропонованих нами програм.

Після обговорення вашої ситуації, ми відправимо варіанти програм вам на e-mail.

3. Наш фахівець підготує ваші документи і подасть заявки до обраних вами університети

Ми є першим кроком до приймальної комісії наших університетів-партнерів, тому ви будете впевнені, що документи підготовлені правильним чином і заявки подані тільки на ті програми, на які ви підходите.

4. Отримайте лист про зарахування в університет і з нашою допомогою подайте документи на візу.

Університет надсилає нам оригінали ваших документів про зарахування, з якими ви йдете в Посольство США. Попередньо ми готуємо ваші аплікаційну форму та готуємо вас до співбесіди.

5. Підготуватися до вильоту, отримавши паспорт з візою і підготовлений нами пакет документів.

Ми готуємо всі необхідні документи, які вам потрібно буде взяти з собою, допомагаємо з покупкою квитків, якщо це необхідно, і підказуємо до кого звертатися, коли у вас виникають питання вже під час навчання в США.

Не відкладайте питання про в магістратуру в США, записуйтеся на швидку консультацію про організаційні деталі вже сьогодні:

Запис на швидку консультацію


Замовити консультацію

Підібрати програму

Скинути

OK