EDUSTEPSДописиНавчання в США Вища освіта в США: поради майбутнім студентам
Вища освіта в США: поради майбутнім студентам

Вища освіта в США: поради майбутнім студентам


Щорічно сотні українських студентів вибирають університети США для отримання престижної американської вищої освіти. Якщо ви одні з них і плануєте розпочати навчання в університеті США вже у вересні 2024 року, то ця стаття допоможе вам розібратися в процесі зарахування і дасть вам покрокові рекомендації.

Освітнє агентство EDUSTEPS - офіційний представник приймальних комісій американських університетів. Ми зараховуємо студентів до вищих навчальних закладів США на програми бакалавра та магістратури.

  • Підбір програми та університету
  • Підготовка документів
  • Зарахування до університету США
  • Оформлення документів для візи

Зміст статті:

Переваги вищої освіти в США

У чому перевага вищої освіти в США в порівнянні з іншими країнами? Навчання в США стає все більш популярним серед студентів з України.

Явними перевагами отримання вищої освіти в США в американських університетах є наступні:

  • Широкий вибір програм і університетів, що дозволяє студенту обрати навчальний заклад в США відповідно до своїх критеріїв
  • Оснащення університетів США - найкраще, в порівнянні з іншими країнами. Американські університети мають у своєму розпорядженні величезні території і щорічно інвестують в розвиток наукових досліджень
  • Робота під час навчання - студенти з України можуть працювати під час навчання в університеті США (до 20 годин в період навчання і до 40 годин в період канікул)
  • Гнучкість програм навчання дозволяє студентам переводитися з одного університету в інший без втрати предметів і кредитів. Також студенти можуть вивчати кілька спеціальностей
  • Можливості працевлаштування в США після закінчення американського університету набагато вище ніж в інших країнах. По завершенню навчання в США студенти отримують дозвіл на роботу тривалістю від 1 до 2 років
  • Вартість навчання в університетах і коледжах США різна, це дає можливість підібрати навчальний заклад в залежності від свого бюджету. Також у студентів є можливість отримати знижку на навчання (Стипендії в університетах США)

Вибір програми навчання в США

Вища освіта в США доступна для студентів з України з різним рівнем освіти. Університети-партнери EDUSTEPS пропонують широкий вибір програм і щоб вибрати відповідну для вас, потрібно врахувати рівень освіти і знання англійської.

Тож, для початку оберіть ваш рівень освіти:


Відповідно до вашого рівня освіти, вам доступні такі варіанти програми навчання:

  • 1 Випускник школи
    • Варіант 1 Інтенсивний курс англійської мови

      -Для студентів з рівнем англійської - IELTS 5,5 і нижче.

      Ця програма підійде для студентів з рівнем англійської IELTS 4,5 і нижче. Курс триває від одного до двох семестрів і спрямований на вдосконалення академічної англійської та подальшого навчання на програмі бакалавра університеті США.

    • Варіант 2 Підготовча програма + 1 курс університету

      -Для студентів з рівнем англійської - IELTS 5,5 - 6,5.

      В цьому випадку вам підійде підготовча програма на базі університету в США - University Pathway. Ця програма складається з інтенсивного курсу англійської мови та додаткових предметів першого курсу навчання. Підготовча програма дає можливість отримати від 12 до 24 кредитів за перший курс навчання бакалаврату в США.

    • Варіант 3 Пряме зарахування на 1 курс університету

      -Для студентів з рівнем англійської - IELTS 6,5 і вище.

      -Середній бал за атестатом - 10 і вище

      Пряме зарахування на перший курс програми бакалавра в університети США, дозволить студентам почати навчання відразу, не виділяючи додаткового часу на підготовку. Цей вид зарахування ми рекомендуємо студентам з високим академічним балом.

  • 2 Студент університету України: 1, 2, 3 курс бакалавра
    • Варіант 1 Трансфер (перехід) з університету в Україні в університет США

      -Для студентів з рівнем англійської - IELTS 6,5 і вище.

      Всі університети-партнери EDUSTEPS в США приймають студентів з України на 2, 3 рік навчання на основі оцінок, отриманих в українському університеті. Процес перекладу в американський університет нелегкий, але за допомогою нашого агентства ви зможете пройти його досить швидко

    • Варіант 2

      Закінчити університет в Україні і отримати диплом бакалавра і потім вступити на магістратуру в університет США (вимоги читайте в пункті 3 нижче)

  • 3 Випускник університету України: бакалавр або магістр
    • Варіант 1 Інтенсивний курс англійської мови

      -Для студентів з рівнем англійської - IELTS 5,5 і нижче.

      Ця програма підійде для студентів з рівнем англійської IELTS 4,5 і нижче. Курс триває від 1 семестру до 2 семестрів і спрямований на вдосконалення академічної англійської та подальшого навчання на програмі бакалавра університеті США.

    • Варіант 2 Підготовча програма University Pathway

      -Для студентів з рівнем англійської - IELTS 5,5 - 6,5.

      Ця програма на базі університетів США підходить тим студентам, у яких достатній рівень володіння англійською мовою, але немає відповідної підготовки до навчання на магістратурі в США і немає зданих іспитів - GRE / GMAT - які є обов'язковими для вступу в американський ВНЗ на програму магістра. Програма передбачає підготовку до здачі тестів GRE / GMAT, вивчення англійської та предметів за фахом.

    • Варіант 3 Пряме зарахування в університет

      -Для студентів з рівнем англійської - IELTS 6,5 і вище.

      -Диплом бакалавра з високим середнім балом

      -Є результати тестів GRE / GMAT

      В такому випадку ми можемо запропонувати вам пряме зарахування на програми магістратури в наші університети-партнери в США. Безкоштовна індивідуальна консультація з нашим менеджером допоможе визначитися з тим, який шлях навчання підійде вам найбільше.

Де отримувати вищу освіту в США

Після того, як ви визначилися з програмою навчання, ви можете сміливо переходити до вибору університету або коледжу в США для отримання американської вищої освіти.

Тут вам важливо відповісти на наступні питання:

  • Скільки я готовий витратити на навчання в університеті або коледжі?
  • Скільки я готовий витратити на проживання, харчування та супутні витрати?
  • У якому штаті я хочу вчитися? Чому?
  • Яку спеціальність я хочу вивчати? Чому?
  • Мені подобаються великі чи маленькі міста?

Ці питання дуже важливі, тому що вони дадуть вам можливість звузити ваш вибір до списку тих навчальних закладів в США, які вам підходять найбільше. Ось вам кілька підказок:

Університети Нью-Йорка: хороший вибір для тих, хто шукає престижні університети в США, які націлені на отримання професійних навиків і подальшої роботи. Навчання в університетах Нью-Йорка недешеве, але воно дає відмінні можливості для стажування та подальшого працевлаштування.

Університети Флориди: чудовий варіант для тих студентів, які шукають високу якість освіти, хороші умови навчання та проживання, а також прийнятну вартість навчання. Крім цього, Флоридські університети пропонують знижки для студентів з України.

Якщо ви хочете вступити до престижних університетів ТОП 100 в США, у нас також є що вам запропонувати. Наші партнери, які займають високі позиції в списку кращих:

  • # 78 - Baylor University
  • # 78 - American University
  • # 96 - University of Vermont

Якщо ви все-таки не впевнені у виборі університету, записуйтеся до нас на безкоштовну консультацію.

Вартість освіти в США

Вартість навчання в США залежить від університету, штату і програми навчання. Також деякі університети пропонують знижки на навчання талановитим студентам. Витрати на навчання в США включають сумарні вартість кредитів, що вивчаються, а також додаткові оплати, пов'язані з навчанням. Обов'язкова страховка, проживання та харчування оплачуються окремо.

Детальніше про вартість навчання ви можете прочитати в нашій статті Вартість навчання в США

Що потрібно знати про вступ до університетів США

У США найбільш широкий вибір навчальних програм і університетів. Ви можете подавати документи в необмежену кількість університетів, але ми рекомендуємо вибрати від 3 до 5 навчальних закладів. Це пов'язано з тим, що вимоги кожного університету можуть відрізнятися, і щоб не заплутатися вам і вашому академічному консультанту варто обмежити свій вибір.

В деякі університети ви можете подати документи заздалегідь, а ваша успішність не завжди може гарантувати вступ до університету. Також вступаючи на перший курс, ви вивчаєте загальну програму, що дозволяє вам визначитися зі спеціальністю вже в процесі навчання, а не на момент подачі документів до університету. Ця особливість добре підходить для тих, хто ще не знає яку професію він хоче отримувати.

Запис на швидку консультацію

Замовити консультацію

Підібрати програму

Скинути

OK