EDUSTEPSДописиНавчання в США Вартість навчання в США
Вартість навчання в США

Вартість навчання в США


Вартість навчання в США - найбільш суперечлива тема, коли мова йде про вищу освіту в Америці. В інтернеті студенти знаходять дуже багато абсолютно різної інформації, в якій складно розібратися. Одні джерела стверджують, що навчання в США і вищу освіту в Америці можна отримати безкоштовно, інші пишуть, що американські університети коштують надзвичайних грошей. На що ж потрібно розраховувати студентам з України, які планують навчатися в США і хочуть отримати диплом бакалавра або магістра.

Почнемо з того, що навчання в Сполучених Штатах Америки платне для всіх без винятку студентів. На сайті університетів і коледжів в розділі Tuition and Fees ви можете знайти інформацію про вартість навчання.

Вартість вищої освіти в США різна для студентів різних груп:

In-State Tuition: вартість навчання для студентів, резидентів штату, в якому знаходиться університет

Out-of-State Tuition: вартість навчання для студентів з інших штатів.

International Students Tuition: вартість навчання для міжнародних студентів, для всіх, хто не є резидентом США, і кому потрібна віза F-1 для навчання в Америці

Зверніть увагу, що вартість різна, менше платять за навчання студенти - резиденти штату, більше - студенти з інших штатів і іноземні студенти. Напевно, не потрібно пояснювати, що це пов'язано з системою податків в США. Менше платить той, хто платить податки. Як багатьом відомо, в кожному штаті різна податкова ставка. Важливо враховувати, що іноді складно визначити точну вартість навчання на рік, оскільки в американських університетах прийнято оплачувати за кожен пройдений кредит. На сайті багатьох навчальних закладів ви знайдете - price / cost per credit.

Вартість навчання в США для студентів з України

Навчання в США для студентів з України - платне. Вартість навчання буде залежати від штату, типу університету і рівня навчального закладу.

У США студенти з України можуть навчатися в муніципальних коледжах (базова вища освіта - Associate Degree) і в університетах (бакалавр, магістр). Вартість навчання в муніципальних коледжах або Community College становить від 8 000 доларів США до 14 000 доларів США в рік. Вартість буде залежати від штату, навчального закладу, програми навчання. У коледжах ком'юніті студенти можуть отримає тільки базову вищу освіту, щоб отримати диплом бакалавра, їм необхідно буде продовжити навчання в університеті, ще 2 роки, щоб отримати диплом бакалавра.

Вартість навчання в університеті для українців буде залежати від типу університету і від того, в якому штаті він розташований. У США є два типи університетів (умовно) це Public (державні) і Private (приватні). Вартість в державних університетах буде значно нижче приватних. Орієнтовна вартість від 18 000 доларів США в рік до 45 000 доларів США в рік. Приватні університети в США пропонують вартість навчання від 20 000 доларів США в рік, ціна може зростати до 60 000, а то і 100 000 доларів США в рік (для окремих програм). Слід зазначити, що вартість навчання індивідуальна для кожного окремого університету, іноді буває таке, що приватні ВНЗ коштують набагато дешевше державних.

Найдорожчими американськими університетами вважаються топові приватні ВНЗ, університети Ліги Плюща. Вартість навчання в цих університетах складає від 50 000 доларів США в рік. У свою чергу, ці навчальні заклади та інші приватні університети більш щедрі на фінансову допомогу, на відміну від державних установ.

Чи можу я отримати 100% знижку на навчання?

З цим питанням часто стикаються наші академічні консультанти. Власне, як і університети Америки. Так, ви можете отримати таку знижку, але, це швидше виняток з правил, ніж правило. Американські університети дійсно щедрі на знижки, стипендії. Але вони не завжди покривають повну вартість навчання, проживання та супутніх витрат. Рішення про надання знижки приймається кожним університетом виходячи з індивідуальної ситуації студента. Щедріші на знижки навіть приватні університети Ліги Плюща, але вступити в них вкрай складно.

Складно отримати фінансування на програми бакалавра в США. Приблизно 11% іноземних студентів отримують повне фінансування в університетах США. На програмах магістратури ваші шанси можуть збільшитися, на цих програмах фінансування отримують близько 45% студентів. Найбільше шансів отримати фінансування на програмах PhD, але натомість вам необхідно надати дійсно цікаве дослідження.

Мої батьки мало заробляють і не можуть дозволити собі навчання в США. Мені може університет надати знижку?

Так, звичайно, в індивідуальних випадках, в деяких університетах є така можливість. Але ви повинні надати взамін: відмінні оцінки, відмінні знання, дослідницьку роботу та багато всього іншого, бути на голову вище всіх інших студентів.

Нагадуємо, що знижка це не правило, а скоріше виняток. І в більшості випадків, якщо студент вступає на програму бакалавра або магістра в університет США, йому потрібно бути готовим оплатити навчання, проживання та супутні витрати.

Чи надають знижки ваші університети?

EDUSTEPS працює з університетами в США, які надають знижки на навчання для студентів з України, і ми намагаємося отримати знижку для кожного нашого студента.

Як порахувати приблизні витрати на навчання і проживання на рік в американському університеті

Ми завжди радимо звертатися до нас за індивідуальною консультацією з приводу вартості навчання, проживання та супутніх витрат в США. Це пов'язано з тим, що самостійно студентам досить складно це зробити, так як не завжди студент розуміє, що потрібно враховувати, і в результаті виходять неприємні сюрпризи в період навчання.

Витрати на навчання в США включають

Вартість навчання на програмі - тут важливо враховувати кількість кредитів, які ви вивчаєте за рік, адже ви платите не фіксовану суму на рік, а вартість кожного вивченого кредиту.

Fees - це додаткові оплати, пов'язані з навчанням. Наприклад, сюди можуть входити адміністративні внески, робота в лабораторіях, використання університетського обладнання

Страховка - є обов'язковою для всіх іноземних студентів, і оплачується завжди окремо. Вартість страховки може становити від 1400 до 2500 доларів США, в залежності від штату

Проживання - не входить у вартість навчання і оплачується додатково. Вартість проживання в рік, в студентській резиденції становить від 10 000 до 18 000 доларів США (залежить від рівня кімнати, штату)

Харчування - може не входити у вартість проживання, і ви можете купити план харчування на рік в університеті. Орієнтовна вартість - від 3000 доларів США до 4500 доларів США

Мінімальні витрати на навчання на рік можуть становити від 25 000 доларів США

Отже, ми можемо зробити висновок, що навчання в США платне для українських студентів. Вартість навчання в США залежить від університету, штату і програми навчання. Університети можуть надавати знижки на навчання.

Ви готові почати вступ до університетів США?

Хочете розрахувати вартість навчання в конкретному навчальному закладі і дізнатися свої шанси на отримання знижки? Записуйтесь на консультацію з експертом EduSteps:

Запис на швидку консультацію

Замовити консультацію

Підібрати програму

Скинути

OK