EDUSTEPSДописиНавчання в США Що таке acceptance rate і як підвищити свої шанси на вступ до престижних університетів США?
Що таке acceptance rate і як підвищити свої шанси на вступ до престижних університетів США?

Що таке acceptance rate і як підвищити свої шанси на вступ до престижних університетів США?


Мрія кожного студента - вступити до престижного університету США, який входить в ТОП 100 а то і в ТОП 50 американських ВНЗ, або в навчальні заклади Ліги Плюща. При вступі до цих американських університетів, слід враховувати багато факторів, але перш за все, ми хочемо звернути вашу увагу на основний - Acceptance Rate.

Щорічно американські видання публікують рейтинг університетів США, а також список університетів США, з найнижчим відсотком вступом (Lowest Acceptance Rate). Давайте перш за все розберемося, що таке acceptance rate в американських ВНЗ. Ассеptance Rate - це відсоток студентів, які вступили до університету по відношенню до кількості заявок, які університет отримав від абітурієнтів на вступ.

Acceptance rates престижних університетів США

Curtis Institute of MusicPhiladelphia, Pennsylvania4.9%
Stanford UniversityStanford, California5,1%
Harvard UniversityCambridge, Massachusetts6%
Yale UniversityNew Haven, Connecticut6.3%
Columbia UniversityNew York City, New York7%
Alice Lloyd CollegePippa Passes, Kentucky7.1%
Princeton UniversityPrinceton, New Jersey7.4%

Джерело

Давайте подивимося, як працює Acceptance Rate на практиці. Візьмемо, наприклад статистику Massachusetts Institute of Technology (MIT): в 2018 році університет MIT прийняв 21 706 заявок на програми бакалавра. Тисяча чотириста шістдесят чотири студенти отримали позитивну відповідь від університету про зарахування, з них тільки 1 115 студентів розпочали навчання на 1 курсі - це всього лише 6,7%. На програми магістратури подали заявки 28 826 абітурієнтів, 3516 студентів прийняла на магістратуру, з яких тільки 2321 студент розпочав навчання - admission rate в цьому випадку лише 12%.

Процес відбору в MIT і в інших престижні університети США є цілісним і орієнтований на студента: кожна аплікація, кожен студент, оцінюються в своєму унікальному контексті. Ніякі шкільні, державні або регіональні квоти не застосовуються; і перевага не віддається тим, хто має відношення до випускників. Відбір заснований на видатних академічних досягненнях, а також на особистісних якостях студента. Щоб вступити до престижного університету США ви повинні:

- Відповідати місії університету

- Мати дух співробітництва

- Виявляти ініціативу і ризик

- Вміти балансувати між навчанням і вільним часом.

Високі вимоги до абітурієнтів впливають на відсоток вступу до американських вищих навчальних закладів. Чим вище в рейтингу знаходиться університет, тим складніше в нього вступити. Але це не означає, що вступити до нього неможливо - потрібно підготуватися до вступу - і відповідати вимогам.

Що впливає на вступ до престижних університетів США рівня Ліги Плюща:

- Високі оцінки в атестаті про повну загальну середню освіту

- Високі оцінки в дипломі бакалавра

- Високий рівень володіння англійською мовою

- Позаурочна діяльність, залученість в життя школи і університету

- Дослідження, які несуть цінність і інтерес для університету

- Волонтерська діяльність

- Високий бал за тестами SAT / ACT або GMAT / GRE

Ми радимо завчасно готуватися до вступу в престижні університети США. Що вам може допомогти підвищити свої шанси:

- Середня освіта в США. Вам варто розглянути цей варіант, якщо ви хочете вступити в університети Ліги Плюща. Так як університети більш прихильні до міжнародних сертифікатів про повну загальну середню освіту, або до американських. Крім цього, навчання в середній школі США може вас більше підготувати до навчання в конкурентному середовищі американського університету. EDUSTEPS працює з школами в США, які займаються підготовкою іноземних студентів до вступу в ТОП 100 вузів Америки. Зверніться до нас за консультацією.

- Високий бал за тестами SAT, ACT, GMAT, GRE. Немає необхідності пояснювати, чому високий бал впливає на шанс потрапити в 5%. Готуйтеся до тестів завчасно, і складіть тест за рік до навчання, щоб надати результати якомога раніше. Підготуватися до тесту вам допоможуть численні курси підготовки до здачі SAT в США - EDUSTEPS допомагає в організації таких курсів.

- Вільне володіння англійською - високі результати по тестах IELTS / TOEFL. Чим краще ви знаєте англійську, тим простіше вам представити себе університету, написати мотиваційні листи, пройти інтерв'ю і вчитися в університеті Ліги Плюща. Беріть участь в літніх канікулярних програмах в США, вчіть англійську в Америці, в Великобританії - EDUSTEPS знає, які школи найкраще підходять для цього.

Що робити, якщо ви не відповідаєте вступним вимогам?

Перш за все, не нехтуйте іншими університетами в США. В Америці налічується більше 4000 вищих навчальних закладів, і кожен університет може запропонувати гідну програму навчання і відмінні перспективи. У списку партнерів EDUSTEPS є навчальні заклади, які більш лояльні до абітурієнтів і в той же час, вони входять в ТОП 100 престижних університетів США.

Пам'ятайте, якщо ваша мрія - це Гарвард або Стенфордський університет, але ви з певних причин не пройшли на перший курс, ви можете перевестись - University Transfer - з університету нижчого рівня, або вступити на програму магістратури в ці університети після закінчення бакалаврату в США.

Ви готові приступити до вибору університету в США?

Ми можемо почати підбір університетів для вас прямо зараз. Запишіться на безкоштовну консультацію з академічним консультантом EDUSTEPS.

Як ми можемо вам допомогти?

  • Підбір країни навчання і університету
  • Підготовка пакету документів на зарахування
  • Зарахування на програму
  • Оформлення документів на отримання студентської візи
  • Підготовка до виїзду за кордон

Запис на швидку консультацію

Замовити консультацію

Підібрати програму

Скинути

OK