EDUSTEPSДописиНавчання в США Система навчання в американському університеті
Система навчання в американському університеті

Система навчання в американському університеті


Система навчання в американському університеті кардинально відрізняється від навчання в українських університетах. Система освіти в США відома своєю гнучкістю, широким вибором предметів і спеціалізацій, а також широким вибором програм, які готують студентів до глобальної кар'єри.

Дуже часто, наші студенти не очікують, що навчання в університетах США будується зовсім по-іншому. Вони очікують лекцій, семінарських занять, а початок навчання в січні або травні - лякає, адже студентам здається, що таким чином вони пропускають заняття.

Що потрібно знати студентам, які планують навчатися в американських університетах на програмах бакалавра та магістратури, В цій статті наші експерти підготували відповіді на найважливіші питання, пов'язані із здобуттям вищої освіти в США.

Запис на швидку консультацію

Що таке навчальний рік?

Навчальний рік або "academic year" зазвичай триває 9 місяців. Більшість університетів використовують систему «семестр», який ділить академічний рік на дві рівні частини по 4,5 місяці, розділені тривалими літніми канікулами і короткими зимовими.

Більшість університетів дозволяють почати навчання або в осінній семестр (початок навчання в серпні), або в весняний семестр (початок навчання в січні). У деяких університетах існує термін літній семестр - "summer semester", який починається в травні.

Що таке кредит «credit» ?

Кредитом називають одиницю навчання в американському університеті. Протягом семестру ви будете вивчати кілька предметів, кожен курс складається з певної кількості кредитів, які можуть присвоюватися студенту після проходження певних лекцій, практичних занять, самостійної роботи, стажування та ін. Є мінімальна кількість кредитів, які вам потрібно набрати після кожного курсу, це кількість впливає на переклад з одного курсу на інший і на отримання диплома бакалавра або магістра в американському університеті.

Скільки кредитів вам потрібно?

Стандартні вимоги американських університетів це:

120 - 130 кредитних годин для отримання ступеня бакалавра;

30 - 64 кредитних години для отримання ступеня магістра;

Попри свою гнучкість, американська система освіти встановила вимоги для іноземних студентів, які повинна проходити не менше 12 кредитів на семестр, щоб підтвердити свій статус студентської візи F-1. Менша кількість кредитів загрожує тим, що вашу студентську візу можуть просто анулювати, і ви повинні будете повернутися додому.

Як довго триває навчання на програмах бакалавра і магістратури в університетах США?

Тривалість навчання в американських університетах, залежить від часу, який ви витрачаєте на те, щоб заробити достатню кількість кредитів, для отримання ступеня бакалавра або магістра.

  • Тривалість навчання на програмі бакалавра в університеті США: 4 роки
  • Тривалість навчання на програмі магістра в університеті США: 1-2 роки

Як вас будуть оцінювати?

Викладачі будуть оцінювати вашу успішність по всій вашій програмі. Форми навчання в університетах США, які оцінюються балом (оцінкою):

  • Written assignments - Письмові завдання
  • Presentations - Презентації
  • Laboratory or studio work - Лабораторна робота
  • Class attendance - Відвідування занять
  • Class participation - Робота в класі
  • End-of-semester examinations - Іспити в кінці семестру

Викладачі будуть оцінювати вашу роботу протягом усього семестру. Ви отримаєте оцінку за кожен курс, який ви завершили.

A = відмінно, високий бал (90% і вище)

B = вище середнього (80 - 89%)

C = середня (70-79%)

D = мінімальний прохідний бал (60-69%)

F = незадовільно (59% і нижче)

Що таке середній бал «GPA» ?

Середній бал вираховується за результатами, який отримав студент за пройдені кредити.

У більшості університетів студенти повинні підтримувати сукупний середній бал, принаймні 2,0, який розглядається університетом позитивно і дозволяє перевестися на наступний курс.

A = 4,00

B = 3,00

C = 2,00

D = 1,00

F = 0,00 (незадовільно)

Як ви будете взаємодіяти з вашими вчителями?

Відносини між викладачами та студентами, як правило, неформальні в університетах в США і Канаді. Вчителі часто доступні за межами класу і пропонують «робочий час», так що ви можете обговорити будь-які проєкти або теми, порушені в класі.

Чи можна оскаржувати думки інших в класі?

Обмін ідеями активно заохочується в університетах Північної Америки. Аналіз і критичне мислення мають важливе значення для вашого академічного успіху. Вчителі розглядають питання і обмін ідеями, як ознаки розуміння і пристрасть до їх предмету студентів; так що ви повинні відчувати себе вільно і ділитися своїми ідеями!

А наші консультанти допоможуть підібрати навчальний заклад і провести процес зарахування до університету США.

Замовити консультацію

Підібрати програму

Скинути

OK