EDUSTEPSДописиСекрети вступу до закордонного університету Яка різниця між тестами IELTS и TOEFL
Яка різниця між тестами IELTS и TOEFL

Яка різниця між тестами IELTS и TOEFL


Який іспит краще складати IELTS чи TOEFL? Це найпопулярніше питання студентів, які планують вступати до університету за кордоном. Ми вирішили зібрати в одній статті всі відмінності між тестами і надати наші рекомендації майбутнім студентам.

Найголовніша відмінність між двома тестами в тому, що в тесті IELTS представлений британський варіант англійської мови, а в тесті TOEFL - американська англійська. Тому, вибір тесту найчастіше аргументується вибором країни навчання: Сполучені Штати Америки або Великобританія. Більшість університетів приймає обидва тести, тому перед зарахуванням уточнюйте вимоги конкретного університету. Також, беріть до уваги те, який варіант англійської ви вивчали, ми не радимо «ламати» себе, свою промову, якщо на приклад, ви вчили американську англійську, а готуєтеся до здачі IELTS.

Більшість фахівців у сфері освіти зазначають, що найістотніша різниця між двома тестами полягає в тому, як оцінюються навички усної мови. Усне мовлення в тесті IELTS оцінюється реальною людиною, який компетентний проводити оцінку рівня володіння мовою. Складаючи тест TOEFL студент спілкується з комп'ютером, його розмова записується, після чого сказане оцінюється 6 експертами. Багато хто вважає, що IELTS - більш реалістичний, так як в оцінці знань бере участь тільки одна людина.

Наступною відмінністю між тестами є вибір відповіді на питання.

В секціях Читання і Аудіювання тест TOEFL пропонує вибрати правильну відповідь з декількох запропонованих варіантів, в той час як IELTS передбачає, що студент сам каже правильну відповідь. Тому можна зробити висновок, що TOEFL передбачає у тестованого наявність абстрактного мислення, а IELTS дає більше шансів людям з хорошою пам'яттю і логічним мисленням.

Тест TOEFL вважається більш передбачуваним. IELTS навпаки, використовує велику кількість питань різного типу, тим більше що інструкції до завдань постійно відрізняються.

Тест IELTS здають в форматі інтерв'ю з реальною людиною, який компетентний в оцінці знань і навичок тестованого. У здачі тесту IELTS важливу роль відіграє особистісний психологічний фактор, так як людина може розхвилюватися або відчути якийсь дискомфорт. Але для багатьох набагато простіше викладати свою точку зору реальної людини, а не комп'ютера.

Є також відмінності в оцінці результатів. Розмовна і письмова частина тесту TOEFL оцінюється в цілому. Кількість балів за всі есе нараховується за оцінку всіх навичок: словниковий запас, логіка міркувань, стиль і граматика. IELTS оцінює тестованого по кожному навику окремо: граматика, підбір слів, швидкість мови, логіка, смислові зв'язки та ін. Наприклад, якщо ви пишете добре, але допускаєте багато граматичних помилок, бал TOEFL в результаті може виявитися досить високим. Тест IELTS ніколи не пропустить погану граматику. З іншого боку, якщо при хорошому володінні граматикою і багатим словниковим запасом у Вас є проблеми з викладенням думки і організацією правильної структури есе, Ваші бали по TOEFL швидше за все будуть низькими, в той час як IELTS дасть Вам хорошу оцінку за грамотне користування мовою.

EDUSTEPS

Ми — агентство з навчання за кордоном. Допомагаємо студентам з України вступити до університетів і коледжів за кордоном, оскільки є  офіційним представником приймальних комісій закордонних навчальних закладів. Для роботи з нами ви можете скористатися пакетом послуг EDUSTEPS Premium, який включає повний супровід студента по зарахуванню, а також допомога в оформленні документів на студентську візу.

Для початку скористайтеся консультацією. Вона допоможе розібратися в процедурі вступу до коледжів або університетів за кордоном і в тому, чим саме ми зможемо вам допомогти.

Запис на швидку консультацію:

Замовити консультацію

Підібрати програму

Скинути

OK