EDUSTEPSДописиКорисні поради 5 простих порад для ефективної підготовки до здачі стандартизованих тестів: SAT ACT
5 простих порад для ефективної підготовки до здачі стандартизованих тестів: SAT ACT

5 простих порад для ефективної підготовки до здачі стандартизованих тестів: SAT ACT


Простори інтернету переповнені дуже корисними порадами абітурієнту, який готується здавати той чи інший іспит або тест. Кожен автор, зрозуміло, при цьому орієнтується на свою аудиторію. Ця стаття пропонує поради, враховуючи особливості слов'янського менталітету. Просто кажучи, будучи екзаменатором стандартизованих тестів кілька років поспіль, я стала помічати одні й ті ж помилки, які роблять наші, українські абітурієнти. На основі моїх спостережень і роздумів, пропоную до Вашої уваги 5 простих порад для ефективної підготовки до здачі стандартизованих тестів (таких як ACT і SAT).

1. ВІРТЕ ПРАВИЛАМ

Це правило хочеться поставити першим за пріоритетом, тому що вже дуже довгий час я мала можливість спостерігати так звану різницю в культурах (західної і нашої, слов'янської). Плюс, цю пораду дуже рідко можна побачити (якщо взагалі) на сторінках західних сайтів, тому, прислухайтеся:

Якщо в правилах йдеться, що це або те є правилом і екзаменатор має право позбавити Вас можливості закінчити тест - вірте, тому що так воно і є!

На Заході немає подвійних стандартів типу як наш екзаменатор в школі може сказати: «Списувати не можна інакше я заберу у вас зошит!», Але при цьому він закриває очі на Ваш конспект, який лежить у вас під партою. Не робіть шпаргалки, навіть якщо ви не зможете ними скористатися, але екзаменатор їх у Вас побачить, він вже зможе виставити Вас за двері. Ні в якому разі не намагайтеся обдурити екзаменатора, наприклад намагаючись продовжити працювати після того, як він скаже СТОП. Він може нічого Вам не сказати відразу, але після закінчення тесту має право написати на Вас рапорт тільки на підставі того, що ви дописали одне слово після слова СТОП.

Але найпоширеніша помилка, з якою мені довелося зіткнутися - це коли студент працюючи над одним тестом, заповнює кружечки відповідей до попереднього, або до наступного. Майте на увазі, що за це екзаменатор має право виставити Вас з кімнати негайно і написати на Вас звіт в компанію яка надає тест.

Тому, вірте правилам! Вони Вам допоможуть чітко зрозуміти Ваші межі дозволеного і дадуть свободу дії в межах цих меж. 


2. ЧАС – КЛЮЧ ДО УСПІХУ

На кожен предмет або вид завдання у Вас відведено певну кількість часу, тому слід звернути увагу на наступні два моменти. Перше, коли ви готуєтеся до здачі тесту і вчите той чи інший предмет, зрозуміти його суть недостатньо, потрібно вміти знаходити відповідь на питання швидко. Вчіться вирішувати завдання, або знаходити ключові слова, або розуміти суть питання швидко, на час! Виробляйте реакцію.

По-друге, якщо у Вас залишається тільки одна хвилина, а без відповіді питань багато, для тесту АСТ просто краще заповнити кружечки однієї і тієї ж букви до кінця (наприклад всі відповіді «С»), тому що при підрахунках результатів бали за неправильні відповіді на цьому тесті не знімаються. У SAT система трохи інша - за неправильну відповідь знімаються бали. Тому, якщо навіть не здогадуєтесь, як правильно відповісти на питання, його краще пропустити. А якщо, все таки, є підозри на правильну відповідь, можна ризикнути.


3. ГОТУВАТИСЬ, ГОТУВАТИСЬ І ЩЕ РАЗ ГОТУВАТИСЬ
Не важливо наскільки добре ви знаєте предмет, який збираєтеся здавати. У вас на пошуки правильної відповіді відведено певну кількість хвилин. А видів завдань багато. На що йде час крім самого завдання? Звичайно ж на читання інструкцій. Ви можете зберегти собі кілька хвилин на інструкціях, якщо завчасно потренуєтесь здавати такий же тест, а кілька хвилин - це кілька запитань тесту! Обов'язково, за 2-3 тижні до здачі тесту, зайдіть на сторінку сайту тесту, який збираєтеся здавати, і добре вивчіть види завдань та інструкції до них, які Вас чекають. Після того, як вивчите інструкції, потренуйтесь складати тест. Самі компанії, які пропонують ці тести, поміщають пробні варіанти на своїх сайтах. Таким чином, ви навчитеся складати такий тест і виграєте собі більше часу для вирішення завдань.

4. БУДЬТЕ УВАЖНІ

Під час тесту, будьте максимально уважні і читайте всі інструкції і вказівки. Попередня порада не закликає Вас повністю ігнорувати інструкції до завдань, а вчить завчасно їх вивчити. Але під час тесту, ні в якому разі не пропускайте інструкції, а уважно їх прочитайте, щоб точно їх виконати. Особливо звертайте увагу на «not». Наприклад, Which word does not fit in the following sentence ... Іноді наш мозок просто хоче читати те, що хоче і може не помітити слово «not» в інструкціях. Творці тесту знають про цю особливість мозку і завжди пишуть один з відповідей розраховуючи на Вашу неуважність.

5. ОБОВ’ЯЗКОВО ДОБРЕ ВІДПОЧИНЬТЕ ПЕРЕД СКЛАДАННЯМ ТЕСТУ!

Стандартизований тест - це не шкільна контрольна або іспит. За ніч підготуватися до нього неможливо. Якщо у Вас залишилася лише одна ніч перед тестом, краще її застосування - це виспатися. Голова повинна бути свіжою, а тіло готове до стресу. Адже Вам доведеться просидіти в одному приміщенні мінімум 4 години, напружуючи пам'ять і логіку. Це вимагає великих розумових і фізичних витрат. Дуже важливо добре відпочити перед цим.

Але, нехай Вас не лякають ці всі поради і правила! З того, що мені доводилося спостерігати на здачі подібних тестів, на кожен предмет дійсно дається достатньо часу для уважного прочитання питання і пошуку правильної відповіді (як про це і йдеться в інструкціях до кожного тесту).

Якщо Ви дійсно знаєте предмет, якщо Ви потренувалися складати цей тест, якщо Ви добре відпочили перед днем ​​здачі і налаштовані слідувати правилам - успіх гарантовано! Успіхів!

Для більш докладної інформації на цю тему, відвідайте офіційні сайти компаній ACT і SAT:

www.act.org

https://collegereadiness.collegeboard.org/sat/practice

Автор

Марія Милко

ACT / PSAT Test Supervisor

Замовити консультацію

Підібрати програму

Скинути

OK