EDUSTEPSДописиНавчання за кордоном Студентська віза для навчання за кордоном
Студентська віза для навчання за кордоном

Студентська віза для навчання за кордоном


Як отримати студентську візу в США, Канаду, Великобританію, Німеччину, Нідерланди та інші країни – найчастіші питання майбутніх студентів. Знати про умови отримання студентської візи необхідно завчасно, ще до вступу до університету за кордоном. Від цього буде залежати вибір країни навчання та, відповідно, ваше майбутнє навчання. Крім цього, процес оформлення дозволу на навчання за кордоном тривалий та може займати від 5 до 3 місяців.

Освітнє агентство EDUSTEPS не надає послуги з оформлення на отримання студентської візи ОКРЕМО від зарахування. Всі наші студенти отримують повний комплекс послу, який включає:

  • Пошук навчального закладу та підбір програми навчання
  • Зарахування на програму навчання до коледжів або університетів
  • Отримання документів для подачі до посольства
  • Підготовка документів для подачі до посольства
  • Оформлення документів на в’їзд, реєстрації проживання, страхування

Робота з освітнім агентством EDUSTEPS збільшує ваші шанси на отримання студентської візи, у вас знижується ризик отримати відмову. У цій статті ми хочемо дати майбутнім студентам базові рекомендації, які допоможуть підготуватись до процесу зарахування та оформлення документів.

Що таке студентська віза?

Студентська віза – це відмітка у паспорті, встановленого зразку, яка дає право на навчання та постійне перебування на території країни в певний проміжок часу.

Студентська віза видається з метою отримання середньої, вищої або професійної освіти за кордоном. Також, по студентській візі ви можете пройти мовні курси підвищення кваліфікації, брати участь в програмах, які організовуються навчальними закладами за кордоном.

Тривалість студентської візи

Тривалість студентської візи можу бути до 90 днів – короткотривалої візи, або від 180 днів – довготривалої. Кожна країна визначає свою тривалість навчання для отримання студентської візи. Наприклад, для навчання в Канаді за студентською візою, вам необхідно вступити на навчальну програму, яка триває не менше 26 тижнів.

Скільки потрібно часу, щоб отримати студентську візу?

Все залежить від країни, де ви будете навчатись. Розгляд документів на візу може бути віз декількох днів до 3 місяців, а то і більше. Обов’язково подавайте документи завчасно! Наші менеджери, які працюють зі студентами, постійно контролюють питання подачі документів, щоб студенти не запізнювались на навчання.

Терміни розгляду документів деякими країнами

  • США: рішення щодо візи приймається в день подачі документів
  • Канада: від 2 тижнів
  • Швейцарія: від 6 -8 тижнів
  • Іспанія: від 2 тижнів
  • Нідерланди: від 3 тижнів
  • Німеччина: від 4 тижнів
  • Великобританія: від 15 робочих днів

Важливо! Посольство визначає терміни розгляду візи. Ви ніяким чином не можете вплинути на швидкість розгляду документів, тому розраховуйте час для подачі – це ваше зобов’язання.

Необхідні документи для студентської візи

Кожне посольство/консульство визначає свій стандартний список документів, який необхідний для отримання студентської візи. Студенти, які працюють щодо зарахування з освітнім агентством EDUSTEPS отримують список документів, які розроблений на основі вимог посольства та конкретній ситуації студента. Крім цього, наші консультанти зможуть підготувати вас до інтерв’ю. Наприклад до інтерв’ю в посольство США в Україні.

У цій статті ми даємо наші рекомендації з трьох пунктів, на які посольство звертають увагу:

  1. Мотивація навчання
  2. Фінансові гарантії
  3. Зв’язки з Україною

Як мотивувати отримання студентської візи?

Перш за все необхідно, щоб ціль візи збігалася з метою вашої поїздки. Тому, якщо ви зібрались навчатись, ви повинні навчатись і отримувати ту освіту, яку обрали. Для мотивації навчання вам необхідно надати: Офіційний лист про зарахування від університету, коледжу, про те, що вас приймають на навчання. Додатково, для кожного клієнта/студента ми пишемо мотиваційний лист, в якому основна ціль це навчання, вибір університету, та можливість оплатити навчання – фінансові гарантії.

Як отримати лист про зарахування в університет? Перш за все потрібно звернутись до нас на консультацію, обрати заклад в списку університетів-партнерів EDUSTEPS та отримати повний пакет послуг щодо зарахування - EduSteps Premium.

Ви готові прийти до нас на консультацію? Заповніть заявку, наш менеджер зв’яжеться з вами найближчим часом.

Що таке фінансові гарантії?

Фінансові гарантії – документи, які підтверджують, що ви можете заплатити за ваше навчання за кордоном, проживання, харчування та різні витрати. Ви можете підтвердити це такими документами: довідки з місця роботи батьків, довідки з банку про наявність та стан рахунку, документи реєстрації ФОП, декларації про плату податків.

А якщо навчання безкоштовне? Чи потрібно показувати фінансові документи? Відповідь однозначна: так, потрібно. Вам необхідно показати, що ви можете забезпечити проживання в країні де будете навчатись.

Довідка з банку є обов’язковим документом для кожного посольства. Вам необхідно попіклуватись про відкриття рахунку завчасно. У кожного посольства свої індивідуальні вимоги до довідок із банку, до суми на рахунку, яку ви повинні надати Дізнатись про це ви можете у консультанта EDUSTEPS.

Зв’язки з Україною

Це найдивніша вимога посольства, проте вам необхідно довести, що після закінчення навчального року ви зможете повернутись до України та працювати, розвиваючись професійно у рідній країні. Студенти часто пропускають той факт та отримують відмову. Адже вони не змогли довести, що після навчання повернуться в Україну.

Що може бути гарантією повернення до України: сімейні та родинні зв’язки, майно, перспективи працевлаштування.

Найважливіша порада, яку ми даємо всім без винятку студентам – не обманюйте та не підробляйте документи. Це може призвести до відмови у візі, а також у забороні в’їзду в країну від 2 до 10 років.

ВАЖЛИВО!

Успіх в отриманні студентської візи залежить від злагодженої роботи освітнього агентства та навчального закладу, а також від грамотно зібраних документів студента. EDUSTEPS не займається кейсами тих студентів, які вже вступили до навчального закладу та потребують тільки візову підтримку. Для нас візові процедури тісно пов’язані з процесом вступу та не можуть бути розділенні.

EDUSTEPS

Ми — агентство з навчання за кордоном. Допомагаємо студентам з України вступити до університетів і коледжів Канади, США, Великобританії, Нідерландів, Швейцарії та інших країн, оскільки є офіційним представником приймальних комісій закордонних навчальних закладів. Для роботи з нами ви можете скористатися пакетом послуг EDUSTEPS Premium, який включає повний супровід студента по зарахуванню, а також допомога в оформленні документів на студентську візу в Канаду.

Для початку скористайтеся безкоштовною консультацією. Вона допоможе розібратися в процедурі вступу до коледжів або університетів за кордоном і в тому, чим саме ми зможемо вам допомогти.

Запис на швидку консультацію:

Замовити консультацію

Підібрати програму

Скинути

OK