EDUSTEPSДописиНавчання за кордоном Магістратура за кордоном: все, що необхідно знати студентам для навчання в університеті за кордоном
Магістратура за кордоном: все, що необхідно знати студентам для навчання в університеті за кордоном

Магістратура за кордоном: все, що необхідно знати студентам для навчання в університеті за кордоном


Навчання в університеті за кордоном розділене на два основних етапи, рівні: бакалавр і магістратура. В цій статті більш детально розглянемо питання, на тему магістратури за кордоном:

  • Що дає диплом магістра в закордонних університетах?
  • Які бувають види дипломів магістра?
  • Як вступити до магістратури?
  • Вартість навчання в магістратурі та ін.

Перш ніж обирати шлях вступу до магістратури за кордоном необхідно знати певну загальну інформацію про цей рівень вищої освіти, щоб уникнути загальних помилок та врахувати всі необхідні терміни.

Консультація фахівців з вищої освіти за кордоном:

+38 044 333 60 04, info.edusteps@gmail.com

Магістратура - другий ступінь вищої освіти, яка на відміну від першого ступеня - бакалавр, дає можливість студенту отримати більш вузьку спеціалізацію. На мій погляд, можна виділити дві основні мети навчання на програмі магістратури в університетах за кордоном:

  • - отримання більш вузьких знань з певної спеціальності і підготовка до професійної діяльності;
  • - підготовка до науково-дослідницької діяльності.

Слід також врахувати, що навчання в магістратурі дуже часто використовується студентами для перекваліфікації. Але не всі програми магістратури дають таку можливість.

Типи дипломів магістра за кордоном

Є кілька типів диплома магістра про який мусять знати студенти вибираючи програму навчання.

Найбільш поширені ступені, які отримують після закінчення магістерської програми, це Магістр мистецтв (MA, Master of Arts, сфера мистецтв, гуманітарних та соціальних наук), Магістр науки (MSc, Master of Science, сфера точних і природничих наук) і Магістр права (LLM , LegumMagister / MasterofLaws, правові дисципліни).

Студенти, які вступають на програми магістратури за кордоном також повинні знати таку класифікацію, яка допоможе правильно вибрати програму навчання.

Post-graduate master's degree (MA, MS, MEd, MSc, MEB, MDes, MNCM, MSN, MSW, MPA, MPC, MPP, MPH, MC, MCA, MCouns, MLA, MLIS, MDiv, ALM, MiM, MBA, MTech, MITB, MBE, MCom, MBus, MI, PSM) - цей диплом присвоюється після закінчення відповідної програми на основі диплома бакалавра.

Post-graduate research master's degree (MRes, MARes, MScRes, MPhil) - цей диплом або програма призначена для тих студентів, які отримали диплом бакалавра в науково-дослідній сфері, для студентів, які брали участь в наукових дослідженнях і розробках, які мають свої Наукові публікації. Навчання на даній програмі нерозривно пов'язане з дослідженнями.

Executive master's degree (EMBA, EMS) - цей вид магістерської програми підходить для фахівців з істотним досвідом роботи на керівних посадах. Програми мають свої особливі вимоги до абітурієнтів, серед яких - обов'язковий досвід роботи.

Integrated master's degree (MEng, MMath, MPhys, MPsych, MSci, MChem, MBiol, MGeol etc.) - комбінований ступінь магістра не надто популярний на сьогоднішні й зустрічається тільки в деяких університетах. Ця програма охоплює програми курсу бакалавра і магістратури, триває приблизно 2 роки.

Тривалість навчання на магістратурі за кордоном

Навчання на програмах магістра в університетах за кордоном триває від 1 до 2 років. Тривалість програми залежить від декількох факторів:

  • - академічна програма навчання;
  • - система освіти країни;
  • - спеціальність;
  • - наявність дослідницької роботи;

В Англії більшість магістерських програм тривають один рік. У більшості країн Європи - до 2 років. У США і Канаді більшість програм триває 1,5-2 роки.

Форми навчання в магістратурі за кордоном

Закордонні університети пропонують одну з трьох форм навчання для студентів:

  • - денна - full-time
  • - часткова або очно / заочна форма - part-time
  • - онлайн навчання - online

Звертаємо вашу увагу, що форма навчання не впливає на вартість, тільки на тривалість навчання. На даний момент студенти з України можуть навчатися на денній формі або онлайн. Денна форма навчання дає можливість отримати студентську візу на тимчасове проживання в період навчання. Онлайн форма не дає можливості отримати візу, оскільки навчання проводиться віддалено.

Вартість навчання на магістратурі в університетах за кордоном

Навчання на програмі магістратури платне у всіх країнах світу. Ми можемо говорити про різну вартість навчання, наприклад в Німеччині навчання може бути від 700 євро в рік, а навчання на програмах магістратури в сфері бізнесу (в бізнес-школах) коливається від 20 000 до 25 000 євро.

СТРУКТУРА ПРОГРАМИ НАВЧАННЯ

Програма навчання в магістратурі складається з обов'язкових предметів і предметів за вибором, які визначають додаткову спеціалізацію. Залежно від університету кількість обов'язкових предметів і предметів за вибором може змінюватися. Наприклад, якщо програма магістратури триває 1 рік, швидше за 85% предметів будуть складати обов'язкові для вивчення.

Невід'ємною частиною навчання в магістратурі є написання магістерської роботи - master thesis. Студенти можуть писати роботу упродовж навчання або після закінчення академічного курсу.

Стажування під час навчання не є обов'язковою частиною курсу, таких програм досить мало, але можливість отримати професійні навички під час навчання дуже важлива.

Консультація фахівців з вищої освіти за кордоном:

+38 044 333 60 04, info.edusteps@gmail.com

СТИПЕНДІЇ І ГРАНТИ ПІД ЧАС НАВЧАННЯ

Деякі університети пропонують стипендії на навчання в магістратурі. Стипендії надаються у вигляді знижок на навчання і таких програм невелика кількість. Якщо ви цікавитеся знижкою на навчання в університеті, вам необхідно буде шукати інформацію на сайті навчального закладу в розділі financial aid.

ВИМОГИ ДО АБІТУРІЄНТІВ

Більшість університетів має однакові вимоги до абітурієнтів. Найчастіше вас попросять надати певний перелік документів:

  • - копія закордонного паспорта
  • - диплом бакалавра
  • - Тест з англійської мови
  • - мотиваційний лист та резюме є обов'язковими документами

EDUSTEPS

Ми — агентство з навчання за кордоном. Допомагаємо студентам з України вступити до університетів і коледжів за кордоном, оскільки є  офіційним представником приймальних комісій закордонних навчальних закладів. Для роботи з нами ви можете скористатися пакетом послуг EDUSTEPS Premium, який включає повний супровід студента по зарахуванню, а також допомога в оформленні документів на студентську візу.

Для початку скористайтеся консультацією. Вона допоможе розібратися в процедурі вступу до коледжів або університетів за кордоном і в тому, чим саме ми зможемо вам допомогти.

Запис на швидку консультацію:

Замовити консультацію

Підібрати програму

Скинути

OK