EDUSTEPSДописиНавчання за кордоном 5 помилок при вступі в університет за кордоном
5 помилок при вступі в університет за кордоном

5 помилок при вступі в університет за кордоном


Щороку до нас звертаються десятки студентів, які самостійно подають документи на зарахування до університетів за кордоном. Багато з цих студентів роблять стандартні помилки, які тягнуть за собою відмову приймальної комісії в зарахуванні. Досвід наших менеджерів дозволяє уникнути негативного рішення університету. Але ми вважаємо, що легше не допусти помилки, ніж в деяких випадках виправити.

Щоб аплікаційний процес пройшов без складнощів, а рішення про зарахування було позитивним, уникайте загальноприйнятих помилок в час вступу до університетів за кордоном і працюйте з професіоналами.

Запишіться на швидку консультацію

Ми помітили, що у нас в Україні не заведено ставити питання і з'ясовувати в деталях інформацію про зарахування. Багато студентів вважають, що самостійно розберуться в процесі зарахування до американського університету. Але в підсумку, вони придумують свою схему зарахування, і намагаються підлаштувати її під певний навчальний заклад. Ми зібрали для вас - самостійних студентів - 5 помилок, які з року в рік повторюють абітурієнти. Наші поради допоможуть вам зробити аплікаційний процес не важким і швидким.

На що варто звернути увагу майбутнім студентам закордонних вишів

1. Студенти не враховують всі аспекти навчання за кордоном.

Студенти, які зацікавлені, наприклад, в навчанні в США не завжди розуміють, які можливості у них є. Часто вони зосереджують увагу на декількох навчальних закладах, або навіть на одному. Наприклад, багато студентів хочуть вступити до університетів Ліги плюща, але не розуміють, що вступити туди не так вже й легко, або програми, які вони шукають, не пропонуються навчальним закладом.

Поширена помилка полягає в тому, що студенти обирають місце розташування навчального закладу, а не сам університет. У підсумку, вибір зосереджений на 3 штатах: Каліфорнія, Флорида або Нью-Йорк. У Нью-Йорку, наприклад, студенти завжди шукають бюджетне проживання для студентів в центрі міста, на Манхеттені. Як ми знаємо, оренда нерухомості в цьому місті найдорожча.

Вибираючи навчальний заклад, враховуйте і вивчайте все: рівень проживання, можливості роботи, погодні умови і клімат, академічні програми, можливості фінансування та ін.

Наша робота полягає в тому, щоб проінформувати студента про всіх можливі складнощі, з якими він може зіткнутися під час навчання і життя за кордоном. Попередити його про ці складнощі і в підсумку підібрати навчальний заклад, які підійде його вимогам на всі 100%.

2. Студенти не задають питання і намагаються розібратися самі

Багато американських університетів наймають спеціально навчених людей, які допомагають студентам з різних частин світу розібратися в процесі зарахування і в самому навчанні в університеті за кордоном. Крім того, університети навчають агентства. Наприклад, наші менеджери щотижня проходять тренінги від університетів для того, щоб розібратися у вимогах, а також вивчити можливості для наших студентів під час навчання. Ми вчимося правильно готувати документи для зарахування і реєструвати студента на програму.

Студенти дуже часто втрачають можливість проконсультуватися і задати необхідні питання. Вони думають, що зможуть розібратися у всьому самостійно і часто не беруть якусь важливу деталь.

Не бійтеся задавати питання. Відвідуйте виставки, семінари, зустрічі з представниками університетів та консультації агентств. Це допоможе вам дізнатися найдрібніші деталі.

Щодня ми відповідаємо на десятки листів від потенційних студентів. Студенти задають різні питання: де вони будуть жити під час навчання? Як облаштовано гуртожиток?  Чи є на території університету пункт першої медичної допомоги? Ми розуміємо, що всі ці питання важливі і намагаємося дати докладні відповіді в найкоротші терміни.

3. Студенти не планують процес зарахування

Більшість студентів з України не планують процес зарахування до закордонного університету. Абітурієнти часто очікують від університету чіткого плану вступу, в той час, як, наприклад, університети в США вимагають самостійно стежити за тим, як проходить сам процес. У кожного американського університету своя процедура зарахування, свої крайні терміни і індивідуальні вимоги до студентів. З цього, вам необхідно буде розбиратися у всьому самостійно, або за допомогою академічного консультанта - EDUSTEPS.

Найслабшою стороною абітурієнтів є пунктуальність. Зазвичай студенти готують всі документи в останню ніч перед дедлайном в надії, що в цей раз все вийде. Така практика не дає позитивного результату. Вона тягне за собою багато помилок в оформленні документів.

Правильно побудована робота з EDUSTEPS - це можливість вчасно подати необхідний пакет документів. Крім того, ми допоможемо відстежити вашу аплікацію, і вчасно відреагувати на прохання університету.

4. Студенти не думають про майбутнє

Звичайно, всім нам хочеться все і відразу. Нам хочеться вступити в престижний університет за кордоном, отримувати першокласну освіту, жити в крутому гуртожитку - все як найкращому фільмі Голлівуду про студентське життя і американську мрію. Студенти рідко замислюються над питанням, як пройде мій перший день в коледжі? Що буде після того, як я закінчу університет? Чи можу я знайти роботу після закінчення коледжу з моєї спеціальності?

Наша порада - плануйте ваше майбутнє, плануйте навчання в університеті, використовуйте кожну можливість. Вибирайте ті університети за кордоном, які дають найкращу підготовку за вашою спеціальністю. Переконайтеся, що ваша спеціальність має попит на ринку праці. Вивчіть можливі варіанти працевлаштування. Вивчіть вимоги роботодавців до молодих спеціалістів. Шукайте варіанти стажування під час навчання. Пам'ятайте, ви самі будуєте своє майбутнє.

5. Зайва скромність або перебільшення своїх можливостей

Щоразу ми стикаємося з двома крайнощами наших студентів, це або зайва скромність, або самовпевненість.

Зайва скромність проявляється в тому, що студенти ігнорують свої досягнення. Як відомо, наприклад, для американських університетів важливо все: і академічна успішність, і участь в конкурсах, і навіть соціальна діяльність. Університету важливо знати що ви можете принести в життя навчального закладу. Ви повинні «продати» себе університету і переконати приймальну комісію, що ви можете і станете незамінним студентом.

Зайва самовпевненість виявляється в тому, що студенти не можуть оцінити свої можливості до кінця, і перш за все, ганяються за ім'ям і рейтингами. Університети високого рейтингу відбирають унікальних студентів, які на всі 100% готові до навчання в університеті. Ми ж часто стикаємося з тим, що студент мріє вступити до Гарварду, але не розуміє, що його рівень англійської мови не відповідає вимогам університету або просто гарні оцінки не дадуть можливість вступити в Лігу Плюща.

Завжди правильно оцінюйте ваші сильні і слабкі сторони. Це дасть можливість правильно обрати навчальний заклад та «продати» себе.

EDUSTEPS

Ми — агентство з навчання за кордоном. Допомагаємо студентам з України вступити до університетів і коледжів, оскільки є  офіційним представником приймальних комісій закордонних навчальних закладів. Для роботи з нами ви можете скористатися пакетом послуг EDUSTEPS Premium, який включає повний супровід студента по зарахуванню, а також допомога в оформленні документів на студентську візу.

Для початку скористайтеся безкоштовною консультацією. Вона допоможе розібратися в процедурі вступу до коледжів або університетів за кордоном і в тому, чим саме ми зможемо вам допомогти.

Запис на швидку консультацію:

Замовити консультацію

Підібрати програму

Скинути

OK